Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 травня 2023, 04:36
6501
49

Лідерство збережено. Шахтар здобув вольову перемогу над Колосом

Команда Ігора Йовічевіча пропустила першою, але після перерви забила тричі у відповідь

| Оновлено 02 травня 2023, 04:36
6501
49
Лідерство збережено. Шахтар здобув вольову перемогу над Колосом
УПЛ

Нещодавні суперники за Класичним українським протистояння, київське «Динамо» та донецький «Шахтар», своїми матчами, цього разу вже окремо один від одного, удень у п’ятницю розпочинали події двадцять третього туру Прем’єр-ліги. І хоча прямого контакту поміж двома грандами в турнірній таблиці вже давно немає, уболівальники все одно за старою звичкою порівнюють результати команд у першу чергу саме поміж ними двома, а вже потім дивляться на реалії турнірної таблиці.

Отже, столичний колектив виграв у своєму двобої проти харківського «Металіста» (3:1) за лічені хвилини до того, як донеччани виходили на свій матч у Ковалівці проти місцевого «Колоса», який ще ніколи до цього не перегравав «гірників». І якщо «Динамо» розпочинало свою гру з домінування над опонентами, то подібної розкоші у футболістів Ігора Йовічевіча взагалі не було.

«Колоски» розпочали з відбиття атак суперників, і одразу влаштували пресинг на чужій половині поля, підсумком якого став класичний для колективу Ярослава Вишняка гол зі стандарту. Мілько з глибини поля навісив до лівого флангу чужих володінь, де Чоботенко скинув головою на Оріховського поближче до воротарського, а партнер спокійно розстріляв Трубіна з близької відстані на 14-й хвилині. Настільки швидкий пропущений м’яч спричинив навіть конфлікт серед захисників «Шахтаря», бо суперника фактично залишили одного перед воротами.

Подальший хід подій на футбольному полі також нікого не здивував – «чорно-білі» відчайдушно намагались відбиватись від спроб суперників щось запропонувати у відповідь. Гості натомість тиснули через фланги, проте правий край за умови рідкісної появи Шведа з перших хвилин та низької активності Гочолеішвілі взагалі не давав належного темпу. Отже дещо однобокою виглядали наступи «гірників», і в підсумку за весь тайм вони розраховували, хіба що, не невдалий удар головою від Михайліченка з межі воротарського.

Йовічевіч добре бачив проблеми своєї команди, тож тренерське рішення щодо подвійної заміни під час перерви було цілком виправданим. На полі з’явились Зубков та Конопля, і це був уже інший рівень виконання. Та й сам «Шахтар» розпочав другу половину гри більш націленим на забитий м’яч, а тут ще й випадкове влучання в руку Чоботенку на центральному вході до штрафного допомогло зі швидким голом. Бондаренко з пенальті поклав у правий нижній кут.

За кілька хвилин після того Артем долучився вже до побудови завершальної фази наступу передачею до правого кута воротарського на Траоре, який із-під Гончаренка розстріляв Волинця. Голкіпер «Колоса» потім ще довго бігав за арбітром, указуючи на фол у розвитку атаки суперників, але VAR для перегляду епізоду на повторі цього разу не було. Отже, «Шахтар» із невеликими зусиллями зі свого боку повністю змінив хід подій на футбольному полі.

«Колос» був тепер змушений іти відіграватись, але швидко перебудувати команду, яка була налаштована захищати власні ворота, Вишняк так і не зумів. У підсумку, ми побачили відтинок гри, коли на полі фактично був присутнім тільки атакувальний потенціал «гірників», які, хоча й не квапились із третім голом, але все ж таки забили його вже на 80-й хвилині. Келсі тоді тільки вийшов на заміну, але майже одразу отримав нагоду перед воротарським завершити відскок від дальньої стійки після того, як у неї поцілив Бондаренко ударом головою на завершення подачі кутового з лівого флангу.

На цьому моменті гру можна було завершувати формально, і хоча господарі поля потому ще мали кілька непоганих нагод, змінити хід подій вони так і не змогли. Як і засмутити Трубіна вдруге також.

У наступному турі донецький «Шахтар» гратиме домашній матч проти закарпатського «Миная», а ковалівський «Колос» гостюватиме в одеського «Чорноморця».

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Колос» – «Шахтар» - 1:3

Оріховський, 13 – Бондаренко, 48 (пен.), Траоре, 52, Келсі, 80

Волинець, 53, Богданов, 64 – Михайліченко, 73, Бондаренко, 90+4

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Чоботенко, Гончаренко (Новак, 71), Кравченко – Мілько, Богданов – Болбат (Гусол, 86), Оріховський (Ісаєнко, 76), Ільїн (Велетень, 86) – Лисенко (Попов, 72).

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко (Топалов, 86), Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі (Конопля, 46) – Степаненко – Судаков, Джурасек (Зубков, 46), Бондаренко, Швед (Тотовицький, 74) – Траоре (Келсі, 79).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 9 (4) – 20 (10)
Кутові: 2 – 16
Офсайди: 0 – 0.

КОЛОС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
47’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Павло Оріховський (Колос К).
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Бабло рулит!!!!!
Remark
Больше нечего написать. Матч не смотрел, только обзор глянул. 
Судя по обзору, Шахтер забил полностью то, что создал. А вот Колос обязан был ещё раз забивать на 87й минуте. 
П. С. Жаль ВАРа нет на таких матчах.
SportsMan
Колос, как можно было проиграть этой дворовой команде?
Sunrise
Что-то сегодня домашнего судейства и не было... Засуха избирательно подходит к выбору матчей? Или с Зарёй было просто стечение нескольких интересов?)
New Zealander
Келсі красень! Треба йому давати більше ігрового часу ніж 10 хвилин
Remark
Перед вторым голом (как атака начиналась), то точно ли там не было нарушения и прямой ноги у игрока Шахтера?
Remark
Рука была, нарушение 100%, но пенальти ли это!? Комментатор говорит: да, 100%, было касание в штрафной. Потом пробивают пеналь и комментатор говорит: "пробил в самый угол ворот!" Ну, если это самый угол ворот, то: воротник Колоса должен был оказаться за пределами штанги, так как мяч пролетел у него под рукой и даже полуслепому на два глаза видно было, что пеналь еле реализован потому что пробит очень плохо (посреди центра ворот и штанги).
Можно сделать вывод, что комментатор матч: а) либо слепой (значит и верить руке в штрафной не стоит);  либо б) судья болела ФК Шахтер!
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
очевидна перемога ШД, щодо пенальті - так була гра рукою, тому все справедливо.
але і ШД багато дозволяв супернику, як для лідера чемпіонату. 
⬆️
Остались самые опасные соперники. Как специально календарь составляли.
New Zealander
Хтось скаже навіщо Йовічевіч випускає Тотовицького? Запоров три атаки. Одні обрізки і втрати мяча на рівному місці
Maks Krot
Молодцы всех болельщиков шахты с победой !!Первый тайм вообще не очем ,п...ды в перерыве получили замены сделаны и сразу заиграли как надо могли и ещё крупней обыгрывать  ну не повезло ну и так норм .С возвращением Зубкова это очень хорошо .Швед Зубков ,Корниенко скоро подпустят думаю, Грузина на лавку пока ,не тянет ,да и Ракицкого надо с первых минут даже вместо бондаря рак лучший был в последние время ,ну может отдохнуть дали. Траоре забил нужно ему было давно для уверенности это сделать ,а Келси вообще топчик,Трубин тоже на уровне как всегда . Идём к чемпионству ,главное без  травм и не терять очи ,и без таких первых таймов валедольных.Еще раз всех с победой только Шахтёр только победа. 
avk2307
И хорошо сказл коментатор донецкий, та и время ж уже прошло после нарушения.
А с Ворсклой все наоборот говорил. Ну да, заиграи, но нарушение же хоть и неявное но было
avk2307
Я за городом и не было возможности смотреть в деталях.
Где footfan и 6464 ?
Вот вам еще классический пример, когда одним помогают (пенальти) , а других не видят (второй гол после нарушения, а ля Ингулец)?
Что еще надо чтобы перевернуть неудачно складывающуюся игру?
mayakovskiy1
У Шахты 17 ударов по воротам, 16!!!! угловых. То есть игра просто в калитку. Пеналь был 100%. 
Jorko
Зато у " Динамо" шеврони золоті 
mayakovskiy1
Все по делу. Просто размазали. Я такой статистики как сегодня давно не видел
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил