Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 травня 2023, 04:34
10278
25

Перемога з вилученням. Динамо у другому таймі дотиснуло Металіст

Харківський клуб майже всю другу половину матчу грав у меншості

| Оновлено 02 травня 2023, 04:34
10278
25
Перемога з вилученням. Динамо у другому таймі дотиснуло Металіст
УПЛ

Десять років тому матч під такою вивіскою означав би протистояння лідерів чемпіонату, але, на жаль, не зараз. Обидва клуби переживають не найкращі часи. «Металіст» бореться за виживання, а «Динамо» ризикує залишитися без медалей.

Харківський клуб перебуває у зоні вильоту вже кілька турів поспіль. Друге коло для «Металіста» поки що провальне: лише три набрані залікові бали. Турнірне становище харків'ян зобов'язує їх боротися за очки у кожному матчі. Динамівцям залікові бали також дуже потрібні. Відставання від «Зорі», що йде третьою, складає 5 очок, а до кінця чемпіонату залишилося не так вже й багато турів.

Динамівці з перших хвилин запропонували високий темп. Однак початок поєдинку минув майже без моментів. Гравцям «Динамо» було важко долати насичену оборону харків'ян, які грали одразу у три центральні захисники. «Металіст» хвилин 10-15 намагався збити темп, надійно граючи у захисті та намагаючись довго володіти м'ячем. Потім харків'яни прийняли умови гри, запропоновані киянами, і футбол став набагато цікавішим. «Динамо» більше володіло м'ячем на чужій половині поля та проводило позиційні атаки. «Металіст» у нападі здебільшого розраховував на довгі передачі на Прядуна, який на швидкості намагався тікати від захисників. Моменти були біля воріт обох команд.

На 23-й хвилині після далекого пасу Прядун відірвався від опікунів, але Нещерет вийшов далеко з воріт, випередив нападника і вибив м'яч. Через три хвилини гості заробили штрафний удар ближче до лівого флангу. До воріт було не менше ніж 35 метрів. Замість навісу, на який усі чекали, Демченко закрутив м'яч у ворота - Нещерет витяг його з-під поперечини.

Дві найкращі у першому таймі можливості для взяття воріт мали динамівці. На 30-й хвилині Буяльський вийшов віч-на-віч з Єрмоловим, намагався перекинути воротаря, але Картушов встиг у підкаті перешкодити киянину. Після кутового динамівці створили ще один момент: м'яч після навісу потрапив до Беніто, який відпасував на Буяльського, удар якого заблокував захисник. М'яч відскочив до Андрієвського, який пробив з лінії штрафного майданчика та влучив у штангу!

Після обопільно гострого футболу в першому таймі можна було очікувати на цікаву гру і в другій половині зустрічі. Однак ці надії розтанули вже на 48-й хвилині, коли Романюк за кілька метрів від лінії штрафного майданчика в підкаті ззаду збив Кабаєва, який міг вийти віч-на-віч із воротарем. Після цього характер гри різко змінився. Харків'яни відійшли в оборону, причому майже всією командою зустрічали динамівців на лінії свого штрафного майданчика. Насиченість центру оборони заважала киянам створювати моменти. Досить довго «Металіст» успішно захищався, але на 70-й хвилині все ж таки пропустив. Відмінний удар з-за меж штрафного майданчика вийшов у Сироти – м'яч влетів у дальній кут воріт по низхідній траєкторії. Схоже, у цьому моменті помилився голкіпер «Металіста» Єрмолов, який вийшов з воріт трохи далі, ніж потрібно.

Після голу динамівці за кілька хвилин створили ще два моменти біля воріт господарів. Спочатку Єрмолов врятував команду після удару Буяльського з центру штрафного майданчика, а потім Коррал виніс м'яч з лінії воріт, коли Кабаєв пробив повз голкіпера. На 76-й хвилині захист «Металіста» вдруге не впорався з атакою киян. Кабаєв увійшов до штрафного майданчика з лівого флангу і віддав пас на Ваната, який був зовсім один у центрі воротарського майданчика. Нападник у дотик переправив м'яч у ворота.

Після другого голу динамівці, мабуть, розслабилися та допустили кілька втрат м'яча у простих ситуаціях. В одному з моментів Попов послизнувся неподалік свого штрафного майданчика, м'яч підхопив Картушов, пройшов вперед і віддав пас на Прядуна, який забив гол у порожні ворота.

За дві хвилини харків'яни мали хороший шанс, щоб зрівняти рахунок. Порох потужно пробив зі штрафного удару метрів із 20-ти – Нещерет у падінні відбив м'яч у нижньому куті. Це був останній у матчі момент, створений «Металістом».

У компенсований час «Динамо» забило третій гол: Вівчаренко після пасу Буяльського увійшов до штрафного майданчика і точно пробив у ближній кут.

«Динамо» здобуло впевнену за рахунком перемогу. Футболісти «Металіста» залишили гарне враження грою у першому таймі. І якби не вилучення, то цілком можливо, підсумок матчу міг бути іншим.

Українська Прем’єр-ліга. 23-й тур.

«Металіст» – «Динамо» – 1:3

Прядун (81) - Сирота (70), Ванат (76), Вівчаренко (90+1).

Прядун (34), Коррал (45), Демченко (86) - Вівчаренко (47), Рамірес (82).

Романюк (48).

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Паті, Порох, Коррал, Картушов. Ралюченко, Демченко, Чайковський (Бойчук, 46, Наумець, 72), Панасенко (Багачанський, 60), Прядун.

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Сидорчук, Ванат (Рамірес, 78), Андрієвський, Тимчик, Дячук (Попов, 78), Буяльский, Сирота, Беніто (Діалло, 78), Волошин (Кабаєв, 46).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

МЕТАЛІСТ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Костянтин Вівчаренко (Динамо Київ).
81’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
69’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Сирота (Динамо Київ).
48’
Yuriy Romanyuk (Металіст) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS
Футбол | 28 квітня 2024, 10:47 1
Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS

У ніч на 28 квітня «чаплі» обіграли «Нью-Інгленд Революшн» з рахунком 4:1

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Молодцы. Попов клоун.
Gargantua
особо позитивных изменений не вижу
соперник очень слабый, но если бы не удаление то все могло быть
Remark
В первом тайме абсолютно равная игра. Во втором после удаления играла одна команда. Если бы не привоз от Попова, то у Металлиста во втором то по сути и моментов не было.
П.С. Ну и вроде две пенки в ворота Метала не поставили. Но то, как говорится, такое)))
avk2307
Я дивився до першого голу Сироти. Чесно кажучи не дуже , були 2-3 моменти, але то все як у шахти  індивідуальні дії. Гри не було на швидкості і купа браку . Але по огляду солідно вбільшість реалізували. Як би не помарка Попова то ї краще було б.
Динамо з Перемогою!!!!
Сергей Паяльник
А чому ніхто не згадує про непризначений пенальті? Принаймні один такий був.
Умник
И то что меня порадовало, может показалось. Но в 1 тайме (2 тайм уже играли в меньшенстве), играли через центр в итоге 6 ударов 2 в створ куча остроты.
Ума не приложу почему не играть через центр чаще.?
terhoha
Гра середняка з аутсайдером. Нічого цікавого.
Михайло  Брижак
А,куди експерт Андрій Колісник подівся?А то,як критикувати то він перший А як хоча б зобразати боротьбу в УПЛ,то пук-пук
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vbrjkf
Червона надумана. Попереду був ще один гравець "Металіста". Навіть Циганик сказав, що цей фол не тягне на червону. Та то таке...
Crimea
4 місце Динамо це піпець як високо для цієї команди