Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 27 квітня 2023, 18:27
2174
4

Джеймі КАРРАГЕР: «Гвардіола – можливо, найкращий тренер в історії»

Легендарний захисник – про тренера «Манчестер Сіті»

| Оновлено 27 квітня 2023, 18:27
2174
4
Джеймі КАРРАГЕР: «Гвардіола – можливо, найкращий тренер в історії»
Getty Images/Global Images Ukraine. Джеймі Каррагер

Колишній захисник «Ліверпуля» Джеймі Каррагер поділився своєю думкою з приводу головного тренера «Манчестер Сіті» Пепа Гвардіоли:

«Можливо, він найкращий тренер в історії. Точно так само, як він робив це в «Барселоні», Гвардіола переосмислює гру. Ніхто в Англії не може наблизитися ні до нього, ні до його команди, його найближчі переслідувачі в особі «Арсенала» у вирішальному матчі за титул виглядали як школярі.

Якщо далі буде виграний єврокубок, Гвардіола затьмарить великого Арріго Саккі та його наставника Йохана Кройффа, зробивши революцію в тому, як грають у футбол, як тренер у двох різних клубах у двох різних країнах.

Подібно до Саккі і Кройффа, Гвардіола – більше, ніж тренер. Це архітектор, який справив величезний вплив на сучасну гру. Футбол рясніє легендарними тренерами, але лише деякі обрані можуть бачити, як їхній вплив поширюється за межі їхньої власної команди. Якщо наслідування – це форма лестощів, то Гвардіолі не потрібно далеко ходити за компліментами».

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
  Якось занадто пафосно і неабияк дискусійно. Якщо вже згадав Кройфа, то міг би копнути
на одне покоління глибше - до Рінуса Міхельса. Саме цього тренера більшість фахівців вважають основоположником сучасного футболу. Саме під його керівництвом на початку 1970-х до того маловідомий заштатний Аякс наводив жах на всіх тогочасних грандів
європейського футболу, тричі поспіль вигравши Кубок європейських чемпіонів ( так в ті часи називалась ЛЧ ). Саме в Аяксі зійшла зірка Йохана Кройфа - футболіста. Причому
Аякс і тоді і зараз розраховує на своїх вихованців, а не як Гвардіола - будь-яка примха
за гроші шейхів, - захотів  Холанда -будь-ласка. 
 А якщо не "буде виграний єврокубок," то не затьмарить? Чи взагалі шейхам урветься терпець і виставлять Гвардіолу за двері?
 Анчелотті, можливо і не революціонер у футболі, але вже виграв більше кубків, в більшій кількості клубів та країн, та й цьогогріч має рівні шанси з Гвардіолою.  
Bose1989
Миллиард евро на трансферы и семь лет ожиданий, наверно сказка "про Шахеризаду и тысячу историй" не такая и сказка, раз арабы действительно любят когда им по ушам "ездят".
bzzzzzz
если по Барселоне и Баварии еще можно как то было придраться к скилу Гвардиоллы, то работа в МанСити показала его настоящие умения и талант. То насколько стабилен МанСити в АПЛ это просто феноменально. При этом команда прогрессирует с каждым сезоном, улучшая игру. Гвардиолла сумел отойти от безтолковой тики-таки, адаптировав игру так чтобы добиваться результата, при этом продолжая доминировать на поле.