Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 27 квітня 2023, 08:01
2402
3

Фарерські острови – Україна. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ

На українців очікує нелегкий виїзд на далекі острови

| Оновлено 27 квітня 2023, 08:01
2402
3
Фарерські острови – Україна. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ
ФГУ

Поєдинок Фарерські острови – Україна відбудеться в середу, 26 квітня, у Торсхавні. Початок зустрічі о 21.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

Для чоловічої гандбольної збірної України настав час заключних і одночасно вирішальних матчів у відборі на чемпіонат Європи-2024. Цього тижня підопічні В'ячеслава Лочмана проведуть два поєдинки проти Фарерських островів (у гостях) та Румунії (умовно вдома) і за їхніми результатами стане відомо, чи поїде наш колектив на континентальний форум.

Ситуація у синьо-жовтої команди не найпростіша. Українська збірна наразі має лише два очки після чотирьох матчів, але все, як і раніше, в руках наших гандболістів. За два тури до закінчення відбору важко сказати, скільки саме залікових пунктів необхідно набрати Україні для виходу на Євро-2024. Однак зараз точно зрозуміло: підопічним В'ячеслава Лочмана необхідно максимально успішно провести останнє кваліфікаційне вікно і розпочати слід із виїзного поєдинку проти Фарерських островів.

Наш суперник уже давно не є гандбольною екзотикою і з кожним наступним відбором демонструє дедалі кращі результати. Так, у кваліфікації на найближчий чемпіонат Європи фарерці зараз перебувають у турнірній таблиці нарівні з Україною і поки що мають всі шанси на підсумкову сенсацію. Насамперед, гандболісти з «овечих островів» добре грають у себе вдома. У нинішньому ігровому циклі Фарерські острови у Торсхавні сенсаційно обіграли Румунію – 28:26 та нав'язали дуже конкурентну боротьбу Австрії – 28:30.

Що ж до першого поєдинку між Україною та Фарерами, то він склався для синьо-жовтих також непросто. Після вдалого першого тайму, який номінальні господарі виграли – 18:14, у другій половині гри острів'яни явно додали та кілька разів підбиралися до нас на відстань одного м'яча, і лише чудова гра у воротах від Антона Терехова рятувала Україну від ще більших неприємностей. Наш колектив витримав тиск, закинув пару важливих м'ячів і довів матч до підсумкової перемоги – 29:25, але залишив на ігровому майданчику масу своїх сил і нервів.

Тепер українцям треба знову перемагати не самого простого суперника. Для виконання цього завдання, а також на гру останнього туру з румунами, тренерський штаб нашої збірної викликав наступних гандболістів:

Воротарі: Геннадій Комок, Назар Чудінов (обидва – «Мотор»)

Праві крайні: Андрій Акіменко («Динамо Бухарест», Румунія), Юрий Кубатко («Мотор»), Ілля Близнюк («Мотор»)

Ліві крайні: Євген Жук («Гроссвальштадт», Німеччина), Дмитро Артеменко («Гурнік», Польща), Захар Денисов («Мотор»)

Розігруючі: Тарас Миноцький («Тарнув», Польща), Віталій Горовий («Мотор»)

Правий напівсередній: Роман Чичикало («Гвардія Ополє», Польща)

Ліві напівсередні: Дмитро Горіга, Ігор Турченко (обидва – «Мотор»)

Лінійні: Дмитро Ільченко («Гурнік», Польща), Іван Бурзак («Азоти Пулави», Польща), Дмитро Тютюнник («Мотор»)

Проблем у складі синьо-жовтих перед вирішальними поєдинками достатньо. У воротарській лінії бекапом досвідченого Геннадія Комка буде ще зовсім молодий Назар Чудінов і якщо у нашого основного голкіпера не піде гра, то українській команді стане дуже важко. Сильно не вистачатиме збірній і розігруючого Олександра Тільте, який не зможе допомогти нам у вирішальних поєдинках, а вже традиційну для України проблему з правим напівсереднім тренерський штаб цього разу спробує закрити за допомогою Романа Чичикала, який виступає в Польщі.

Варто зазначити, що це буде вже сьома зустріч команд, починаючи з 2018 року, оскільки останнім часом жереб регулярно зводить разом Україну та Фарерські острови у різних відборах. Поки наші гандболісти начисто обіграють острів'ян – 6:0, але з кожним разом перемоги синьо-жовтим даються дедалі складніше. Особливо це помітно якраз у виїзних поєдинках для нашої збірної, які закінчувалися з мінімальним успіхом українців – 26:27 (у кваліфікації на Євро-2020) та – 25:26 (у відборі на Євро-2022).

Загалом, побоювань перед матчем у Торсхавні вистачає. Фарерські острови вже далеко не той аутсайдер, яким вони були приблизно років десять-п'ятнадцять тому і як мінімум у себе вдома вже являють реальну силу. Однак рівень української збірної на даний момент все ще залишається вищим, і втрата нашими гандболістами залікових очок буде сприйматися як несподіванка. Розраховуємо, що до цього не дійде і підопічні В'ячеслава Лочмана зможуть здобути вкрай необхідну для них перемогу та завдяки цьому покращать свої шанси на успішне подолання кваліфікації до Євро-2024.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Фарерські острови – Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Австрія

4

4

0

0

135:119

+16

8

2. Румунія

4

2

0

2

117:107

+10

4

3. Україна

4

1

0

3

114:128

-14

2

4. Фарерські острови

4

1

0

3

98:110

-12

2

26 квітня

Румунія – Австрія

Фарерські острови – Україна

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі
Футбол | 03 травня 2024, 18:47 4
Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі

Кияни продовжують підготовку до вирішального відрізку в чемпіонаті

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
Ну, если играть с Фарерскими островами тяжело, то что они собираются делать на чемпионате!?