Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 27 квітня 2023, 08:00
444
0

Воротар збірної України: Фарерські острови грають з кожним роком все краще

Гравці збірної поділилися думками перед грою кваліфікації Євро з гандболу

| Оновлено 27 квітня 2023, 08:00
444
0
Воротар збірної України: Фарерські острови грають з кожним роком все краще
ФГУ. Геннадій Комок

26 квітня о 21:00 у Торсхавні відбудеться матч 5-го туру кваліфікації чемпіонату Європи 2024 з гандболу, в якому зіграють чоловічі збірні Фарерських островів та України.

Члени національної команди України поспілкувалися з прес-службою ФГУ перед майбутнім поєдинком.

Правий крайній Юрій Кубатко:

«Втома після переїзду трошки відчувається. У нас був ранній підйом о третій ранку, плюс переліт один, другий. Тому сьогоднішнє тренування піде на користь, потрібно було трішки розім`ятися, розбігатись після тривалої дороги і також у нас в клубі були два вихідні перед цим, тому це тренування було нам потрібно.

Збірна Фарерських островів – це дуже гарна команда. Вони прогресують з кожним роком: і молоді і старші гравці. У них є сильні виконавці, які підписали контракти із грандами. Вони добре готові, вони швидкі, але я впевнений, що ми впораємося. Нам потрібна ця перемога більше ніж їм, тому вважаю, що все буде добре.

Їхня швидкість проявляється більше у стаціонарному нападі, тому в захисті нам потрібно добре рухатись на ногах, обходити лінію, адже вони дуже багато на неї грають. У фарерців дуже швидкий розігруючий, на дуже хороших ногах, тому з ним доведеться дуже важко попрацювати.

У збірної України, я вважаю, дуже хороші гравці, на кожній позиції є по два рівноцінні виконавці, тому можна дати заміну відпочити».

Вперше у збірній я зіграв у матчі проти Португалії (30 квітня 2015 року), коли тренував Віталій Миколайович Андронов. Я завжди приїжджаю до національної команди із великим бажанням. Це мій обов`язок перед моєю країною і особливо зараз».

Напівсередній Ігор Турченко:

«У мене була травма, підвернув гомілкостоп, але зараз почуваюся вже набагато краще. Дещо болить, втім, це не важливо, затейпуємо і все буде добре.

Летимо на Фарери за перемогою. Я вважаю, що ми набагато сильніші: у захисті і тим більше – у нападі. Потрібно виходити на чемпіонат Європи.

У збірної Фарерських островів маленькі та дуже швидкі гравці. Вдома вони грають чудово, але ми повинні їх перемагати.

Щодо матчу проти збірної Австрії: ми грали дисципліновано, але не зуміли дотиснути їх. Ми грали дуже добре і я думаю, якщо ми так гратимемо проти фарерців, але не до 40-ї хвилини, а весь матч, то ми виграємо. Це сто відсотків.

Звичайно, грати праворуч із правою рукою складніше, це трохи незручно, але я вже звик і готовий допомагати на будь-якій позиції, де потрібно виконувати свою роботу.

У наступному сезоні я гратиму за французький клуб «Лімож». Були інші варіанти, але я вибрав цей, адже там чудовий тренер та багато гравців з великим досвідом. Це буде класно для мене!

Це велика честь грати за збірну України в таке лихоліття і, звичайно, це мегавідповідальність. Ми маємо показати, що гандбол в Україні не вмирає і ми, як збірна, перемагатимемо».

Воротар Геннадій Комок:

Про поразки «Мотора» в останніх іграх Бундесліги-2:

«Важко, чемпіонат складний і, мабуть, усі вже дещо втомилися, тож складно. Ігор Турченко ще не до кінця відновився після травми, Захар Денисов також грає ще не на повну, його також бережуть, поки він повністю буде готовий.

Про відбір на Євро-2024:

«Маємо виграти ці два матчі та пройти на чемпіонат. Хочеться пройти, їхатимемо, боротимемося. Зараз настрій іде на перший матч – проти Фарерських островів, а далі вирішуватимемо наступні завдання».

Збірна Фарерських островів грає з кожним роком все краще, вони набувають досвіду, їхній склад майже не змінюється, а молодь, що приходить, також добре готова. Вони добре зіграні, відчувають один одного, невеликі, кремезні хлопці з гарним настроєм. Фарери – це датська школа, отже, у них хороші вчителі.

Команда Фарерських островів зростає, але ми маємо їхати і перемагати їх. Мусимо взяти бойовий настрій, зібраність, треба – вірити і все вийде.

Моя готовність? Я готовий повністю!».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?
Футбол | 16 квітня 2024, 09:00 1
Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?

12–15 квітня відбулися поєдинки 31-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 2
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.