Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 квітня 2023, 22:49
8470
18

Шахтар підтримав ідею створення Союзу європейських клубів

«Гірники» вважають, що Асоціація європейских клубів займається лише справами грандів

| Оновлено 25 квітня 2023, 22:49
8470
18
Шахтар підтримав ідею створення Союзу європейських клубів
shakhtar.com

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін підтримав ідею створення Союзу європейських клубів (UEC), який має намір очолити президент іспанської Ла Ліги Хав'єр Тебас, і вважає, що це вплине на гру.

«Я вірю, що ця організація підтримає малі та середні клуби та збере їх усіх за одним столом. Я відчуваю, що основна увага приділяється 25 великим клубам, майже всі вони представлені. Вони завжди підтримують лише великі клуби, і це найважливіша проблема. Без маленьких клубів немає футболу. Він перестане існувати повністю», – сказав Палкін.

UEC вважає, що близько 1400 професійних клубів у Європі не мають права голосу та мають бути представлені у керівних органах УЄФА так само, як клуби-члени Асоціації європейських клубів (ECA).

Наразі «Шахтар» позивається до ФІФА з приводу рішення цієї організації, яке дозволило легіонерам «гірників» в односторонньому порядку залишити клуб на правах оренди і без будь-якої компенсації.

«ECA мовчить про все, що робитиме ФІФА. Я хочу, щоб вони вирішували проблеми, а не ховалися. Боюся за цей меморандум про порозуміння. Якщо ви підштовхуєте нас на мовчання з приводу всього, хоч би що робила ФІФА, мені така ситуація не подобається. Середні та маленькі клуби відчувають, що щось не так. ECA та ФІФА мають це розуміти. Усі мають зрозуміти, що щось іде не так, і визнати це. Я говорю вам, що цей союз буде набагато, набагато більшим, ніж (інші) і, нарешті, набагато впливовішим, тому що гроші – це ще не все у житті».

«Ми бачимо, що (великі клуби) хочуть здійснити цю революцію лише заради грошей, а не для того, щоб створити щось гарне для спорту. Агенти кажуть клубам: не платіть «Шахтарю», гравці стануть безкоштовними, просто заплатіть мені», - наголосив Палкін.

Раніше Палкін запрошував відвідати Україну президента ECA Нассера Аль-Хелаїфі.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Сережа совсем мозги пропил.
любой союз альтернативный УЕФА это в итоге путь к суперлиге, в которой украинцам места естественно не будет.
хотя исходя из того, что следующий сезон скорее всего будет последним для Украины в ЛЧ то возможно он мыслит по принципу "сгорел сарай гори и хата"
Віталій Ткачук
Ось ще раз проявилося нутро сєпарського клубу. Хто б сумнівався). Гудіти в гудок - їхнє все. А ботів "понабігало", жах...).
avk2307
Ничего конкретного как я понял пока нет.
Ну поддержал Палкин идею. Еще 1000 клубов тоже вроде не против....
Что это меняет? Это ж пока идея и она точно не вписывается в правила УЕФА.
А так неплохо, но надо кому то типа Поворознюка ее поддержать и в здании УЕФА как он может аргументировать...
А дальше надо заплатить 2 фунта для того чтобы почитать оригинал?
Саша Денисов
Про Динамо Київ в новині не слова, а закомплексовані, немиті, прорасіянські лугандоно-ордловці, як завжди, згадують киян. Краще б то фільтрації, ініційованою РНБО, готувались
Lex Aries
А що, Шахтар себе вважає європейським грандом?
Lex Aries
Тут, скоріше за все, повинен бути сконгламеровний інший сайт. Ахметовський спорт-юа, вже не діє. Нехай і далі прославляє тут свій клуб.
 Треба будувати всеукраїнське  об*єднання на просторах нашої держави.
Xvalenok03
Идея хорошая.
Но баба яга как всегда против. 
Из принципа. 
BUROSTAVOK
А дінама кого підтримало???Знаю,вони підтримали союз харпати - дінама - відро 1...Коли ви вже дасте спокій українцям та нашому футболу,без шуб,ікри,та усіх лозунгів,типу якщо проти дінама тоді проти україни...
Alexander Киев
Мені одному так вважається, що якби Шубкіси продали Динамо, то поваги було би більше і до клубу і до їх вболівальників? 😌 Не просто так же ультраси давно про це кажуть, як і всі адекватні люди , нехай навіть із шарфами дК. 
А поки це кодло за кермом, поки і є це 💩 як Фанька та інші раби із цього сайту, яким хліба не дай, аби на інші клуби маячню написати.
Що до позиції Палкіна, то тут все зрозуміло і цілком логічно. Що до Шахтаря, як і всіх інших наших клубів.. відношення та підтримки із УЄФА 0.
Гоча Молча
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил