Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2023, 04:11
4672
4

Нічийне класичне, Шовковський замість Луческу, інфарктна перемога Дніпра-1

Найцікавіші події 22-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 травня 2023, 04:11
4672
4
Нічийне класичне, Шовковський замість Луческу, інфарктна перемога Дніпра-1
ФК Шахтар Донецьк

Тур пройшов під знаком українського дербі: у Києві зустрілися «Динамо» та «Шахтар». Гра вийшла принциповою, але малоцікавою – нічия 1:1. Чергову перемогу у весняній частині сезону здобула «Зоря». У грі з чотирма (!) пенальті «Ворскла» здолала «Металіст». «Дніпро-1» у компенсований час вирвав перемогу у «Руха».

Штрафний туру

Підсумок поєдинку між «Колосом» та «Зорею» вирішив «стандарт». На 30-й хвилині зустрічі Золотов не за правилами зупинив прохід Антюха, і арбітр Козик призначив штрафний удар. Булеца бити по воротах не наважився, бо був гострий кут, та й до мети далеко, тому відпасував ближче до центру на Бражка. Той пробив зльоту, і м'яч, обійшовши стінку, влетів у лівий кут воріт Волинця.

Пенальті туру

Відразу чотири одинадцятиметрові штрафні удари було призначено у матчі «Ворскла» – «Металіст» (і всі – у першому таймі). Три з них суддя Омельченко поставив у ворота гостей. І всі три виконував Сефері (два реалізував). За «Металіст» із «точки» відзначився Бойчук.


Фото – УПЛ

Антирекорд туру

«Верес» знову не виграв. Цього разу підопічні Юрія Вірта не змогли здолати «Минай»: нічия 1:1. Для «народної команди» цей поєдинок став 11-м поспіль без перемог. Це повторення клубного антирекорду.

Матч туру

Головне вітчизняне дербі пройшло на стадіоні «Динамо». Незважаючи на відчутну різницю в очках – у турнірній таблиці «гірники» випереджають динамівців на цілих 12 очок, матч вийшов напруженим та принциповим. Як і личить «класичному». Проте в інших ігрових аспектах зустріч вийшла досить пересічною. Ні швидкостей, ні ідей, ні належної майстерності у потрібній кількості суперники не продемонстрували. «Шахтар» відкрив рахунок у дебюті зустрічі завдяки курйозному голу імені Степаненка та Нещерета. «Динамо» відігралося під завісу гри завдяки чудовому удару Андрієвського. Ось і всі цікавості у цьому матчі.


Фото – ФК Шахтар Донецьк

Помилка туру

Ніщо не віщувало проблем біля воріт «Динамо» у моменті, коли на 12 хвилині зустрічі капітан «гірників» Степаненко наважився на удар метрів із 35-ти. Удар Тараса не вийшов особливо акцентованим: м'яч із середньою швидкістю летів по центру воріт. Але чи то Нещерета засліпило сонце, чи, може, дезорієнтував Траоре, який в останній момент пригнувся під м'ячем, але факт залишається фактом: голкіпер динамівців не зреагував на досить простий і невинний удар.


Фото – ФК Шахтар Донецьк

Гол туру

А ось динамівці у ворота «Шахтаря» забили шедевр. Степаненко, який відзначився у воротах киян, відзначився й у негативному світлі: він із порушенням правил зупинив прохід Царенка. Суддя Романов призначив штрафний удар. До м'яча підійшов Андрієвський, і дуже точним і сильним ударом відправив м'яч у лівий від Трубіна кут воріт. Витягти такий удар у голкіпера «гірників» не було жодного шансу.

Одкровення туру

Після гри проти «Шахтаря» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу заявив, що через хворобу на якийсь час йде з команди: «Я лягаю на лікарняний, мені треба зробити операцію на нозі. Виконуватиме обов'язки головного тренера Олександр Шовковський, але я постійно буду з командою, контролюватиму. Я міг би це зробити в іншій країні, але я вважаю, що треба залишитись у Києві, щоб бути поряд із командою, це важливо для гравців, «Динамо», і можливо навіть для України».

Перемога туру

Вони не бачилися довго – перемога та «Металіст-1925»: цілих вісім поєдинків. Та й голів харківська команда не забивала також давно: востаннє «двадцять п'яті» відзначалися у 17-му турі проти «Чорноморця». І ось нарешті у матчі проти «Львова» харків'ян прорвало: виграли 2:0. А ось «Львів» і надалі залишається безнадійним аутсайдером.

Герой туру

Черговий чудовий поєдинок видав форвард «Чорноморця» Алефіренко. Цього разу результативна гра Данила стала запорукою перемоги його команди у Кривому Розі. Він відкрив рахунок у матчі наприкінці першого тайму, майстерно реалізувавши вихід віч-на-віч з голкіпером. У другому таймі «Кривбас» не лише зрівняв рахунок, а й вийшов уперед. Однак завдяки влучному удару Кузика одесити відновили рівновагу. А переможну крапку в матчі поставив той таки Алефіренко. Для Данила це вже шостий гол у весняній частині сезону.

Джокер туру

Матч проти «Руху» для «Дніпра-1» спочатку складався вдало. До середини першої половини зустрічі підопічні Кучера вели 2:0. Проте «завдяки» власним помилкам дніпряни дозволили супернику не лише скоротити відставання у рахунку, а й відновити рівновагу. Проте «Дніпро-1» таки зумів вирвати перемогу. На третій компенсованій до основного часу другого тайму хвилині відзначився Когут, який вийшов на заміну на 80-й хвилині гри.


Фото – СК Дніпро-1

Нічия туру

І знову здрастуйте! Після призначення головним тренером «Олександрії» Руслана Ротаня, команда під його керівництвом провела вісім поєдинків в УПЛ. І у семи з них було зафіксовано нічийні результати. Швидше за все, із боротьби за топ-4 олександрійці вже остаточно вийшли. Чи потрібно було міняти шило на мило?

Символічна збірна туру: Бандура – Мірошниченко, Сирота, Матвієнко – Степаненко, Бражко, Андрієвський – Беніто, Когут, Р.Русин – Алефіренко.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Вірно все. Умнік вже пояснив чому так вони підходять до матеріалів.
Але все одно є ж то й же Сабо, якого жодного разу не пропустять ,коли він про Динамо або інші клуби окрім Шахтаря прогнозує. І от як прогноз, то чому надрукували, а як вью після гри не друкують. А чому, бо там погано про Шахтар сказано.
І взагалі зазвиячай було вью від трьох чотирьох експертів тут після класичного, а в цей раз на тормозах зпустили і жодного.