Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 травня 2023, 01:12
6950
3

Гольові помилки Зінченка та Циганкова: як зіграли українці в Європі

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 01 травня 2023, 01:12
6950
3
Гольові помилки Зінченка та Циганкова: як зіграли українці в Європі
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Зазначимо, що Ілля Забарний не зіграв у провальному матчі «Борнмута» проти «Вест Хема», а матч «Челсі» Мудрика перенесено через поєдинки Кубка Англії. Едуард Соболь не потрапив до заявки «Страсбура» на поєдинок із «Реймсом», а Лунін звично для себе провів матч Прімери на лаві запасних «Реала».

Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Зінченко втратив свого гравця під час кутового

«Арсенал» втратив важливі очки у матчі проти останньої команди АПЛ «Саутгемптона» – 3:3.

Вже до 15-ї хвилини «каноніри» поступалися – 0:2. Господарі до перерви змогли відквитати один м'яч, але в середині другого тайму знову пропустили. «Арсенал» врятувався від поразки наприкінці гри, коли впродовж 2 хвилин забив двічі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр Зінченко вийшов в стартовому складі своєї команди та провів на полі 72-і хвилини, після чого був замінений на Едді Нкетіа. Українець провів дуже слабкий матч. Не був звично продуктивним у позиційній атаці, не пропонував себе на чужій половині поля. Став винуватцем третього пропущеного м'яча у свої ворота, коли відверто прогавив Дує Чалета-Цара під час кутового. Хорватський захисник безперешкодно розстрілював ворота, опинившись за спиною гравця збірної України. Можливо, Зінченко так і не зміг повноцінно відновитися після м'язової травми, через яку пропустив попередній матч проти «Вест Гема».

Команда Мікеля Артети не може перемогти вже у третьому матчі поспіль. Відрив від «Ман Сіті» складає 5 очок. Але «містяни» мають на дві гри менше.

Хороший матч Миколенка

Getty Images/Global Images Ukraine

«Евертон» в гостях розійшовся миром із «Крістал Пелас» - 0:0.

Обидві команди створили мінімум небезпечних моментів біля воріт суперника. Останні 10 хвилин зустрічі господарі грали у більшості, але не змогли скористатися кількісною перевагою.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі та провів весь матч. У грі, де було багато боротьби, єдиноборств, українець відчував себе у своїй тарілці. Віталій «закрив» свій фланг у захисті, у другому таймі почав активніше підключатися до атак.

В останніх 4 поєдинках «іриски» набрали тільки 2 очки та опустилися в зону вильоту. «Евертон» за додатковими показниками поступається «Лестеру».

Гольова помилка Циганкова

«Жирона» в гостях мінімально поступилася «Вальядоліду» - 0:1.

Долю поєдинку вирішив єдиний гол Мончу Родрігеса в середині першого тайму.

Гра із моментами біля обох воріт завершилася мінімальною перемогою господарів. Крім того, через травми гості втратили Тоні Вілью та Алейша Гарсію.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та провів на полі весь матч. Українець провів хорошу гру у плані конструктиву. Мав шанс зрівняти рахунок наприкінці першого тайму, але програв боротьбу на другому поверсі захиснику «Вальядоліда». Небезпечно виконував стандарти.

У другому таймі розігнав атаку та зробив гострий пас на Івана Мартіна, але тому завадили пробити по воротах зі зручної позиції. Віддав на Арнау Мартінеса у штрафному суперника. Простріл останнього тільки дивом не завершився голом. Під кінець матчу Циганков уже фізично підсів.

Мончу забив переможний гол з-під Циганкова. Колишній лідер «Динамо» не встиг накрити іспанського півзахисника. Питання тільки в тому: чи мав Циганков взагалі грати із цим футболістом, чи намагався врятувати помилку когось із партнерів? Відсутність оборонних навичок у Віктора не дозволила швидше зорієнтуватися у ситуації. Циганков запізнився буквально на секунду.

«Жирона» перервала серію із чотирьох матчів без поразок та опустилася на одинадцяте місце.

Маліновський повернувся до основного складу

Getty Images/Global Images Ukraine

«Марсель» вирвав перемогу в гостях над «Ліоном» - 2:1.

Гості вийшли вперед в самому кінці першого тайму. «Ліон» зміг зрівняти рахунок в середині другого тайму. Переможний гол «Марсель» забив вже в доданий до матчу час. Автоголом відзначився Мало Гюсто.

Руслан Маліновський вперше за два матчі вийшов у стартовому складі своєї команди та провів на полі 83 хвилини, після чого його замінили. Результативними діями українець не відзначився. Але загалом провів хороший матч. Руслан персонально опікав лідера середини поля «Ліона» Корентена Толіссо. Українець зміг закрити колишнього гравця «Баварії» та збірної Франції.

Перемога дозволила «Марселю» закріпитися на другому місці Ліги 1. Команда Маліновського на один бал випереджає третій «Ланс». Відрив від лідера ПСЖ складає 8 очок.

Коваленко вийшов на заміну

«Спеція» розійшлася миром в гостях із останньою командою Серії А «Сампдорією» – 1:1. Господарі забили першими, але не змогли утримати перемогу.

Віктор Коваленко розпочав матч на лаві запасних. Українець вийшов на поле тільки в доданий до гри час та особливо нічим не відзначився.

«Спеція» тільки на одне очко випереджає зону вильоту.

Cергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Ломаченко зізнався, коли буде готовий завершити кар'єру
Бокс | 01 травня 2024, 22:08 2
Ломаченко зізнався, коли буде готовий завершити кар'єру

Наступний бій Василь проведе 12 травня

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.