Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 26 квітня 2023, 16:47
4032
0

ЧС з хокею U-18. Данія – Україна. Андердоґ демонструє характер

Анонс другого матчу української збірної на чемпіонаті світу в французькому Анже

| Оновлено 26 квітня 2023, 16:47
4032
0
ЧС з хокею U-18. Данія – Україна. Андердоґ демонструє характер
ФХУ. Юнацька збірна України

Сьогодні, 24 квітня, починаючи з 13:30 за київським часом юнацька збірна України проведе свій другий поєдинок на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А у французькому Анже. Суперник – команда, яку перед стартом турніру називали головним претендентом на перше місце поряд з командою Казахстану. Та якщо казахстанці у першому турі виправдали статус фаворитів, впевнено перегравши 3:0 збірну Угорщини, то данці трохи несподівано поступилися 3:5 збірній Японії. Натомість збірна України, яка вважалася андердоґом, у стартовому матчі переграла 3:2 за підсумками булітної серії господарів турніру французів.

Зрозуміло, що на сьогоднішній матч збірна Данії виходитиме мотивованою подвійно. Після поразки від японців права на осічку команда більше не має. І, що для скандинавів має бути найдошкульнішим, так це те, як вони програли. Аналог такого зверхнього, шапкозакидацького ставлення до суперників, як проявили данці у ході вчорашнього матчу, на змаганнях схожого рангу важко навіть пригадати. До тієї миті, поки японці не відчули цього, команда Флемінґа Ґрена на голій майстерності за підсумками першого періоду вела 1:0. Практично не ведучи силової боротьби, данці змогли відкрити рахунок у меншості, коли контратаку реалізував нападник Альберт Шіолдан, один із дев’яти хокеїстів збірної Данії, який виступає у Швеції. Ще по одному гравцю грають у швейцарському і чеському національних чемпіонатах. Проте після першої ж перерви японці вийшли на лід зовсім іншими і за рахунок притаманної собі стрімкості й просто ідеальної реалізації моментів покарали данців за їхню непрофесійність.

Українців у зверхності в ставленні до суперників звинуватити неможливо. Риса, яка найбільше не сподобалася за підсумками першого матчу нашому тренерському штабові в очах окремих хокеїстів – скутість. Ранг турніру й суперника подіяв на окремих гравців деморалізуюче і вони не змогли проявити свої найкращі риси. Однак навіть попри це організація гри, сумлінне виконання тренерського завдання допомогли українцям здолати збірну Франції. Причому в третьому періоді чітко проявилася вже й перевага у функціональній готовності українських хокеїстів. І якби наші хлопці змогли реалізувати свої моменти, гра могла завершитися на нашу користь в основний час.

А в овертаймі Україна не змогла перемогти з огляду на домашнє суддівство. Два доволі неоднозначних вилучення змусили команду Олександра Бобкіна грати протягом чотирьох з п’яти хвилин у меншості. Й відповідно відбиватися, розраховуючи на серію булітів. Честь і хвала польовим гравцям і особливо голкіперові Олександру Левшину, який був визнаний найкращим гравцем матчу, що вони встояли. А вже в серії буллітів клас Левшина виявився визначальним. Олександр дозволив переграти себе з чотирьох спроб лише раз. Та й то єдиний гол французький хокеїст провів, влучивши у свідомо відкритий українським голкіпером кут, бо шайба зійшла йому з гака.

«Чоловіки, молодці, що вистояли, що не зламалися в ситуації, коли все було проти нас, - сказав після матчу команді Олександр Бобкін. – Але цю гру треба забувати вже й зараз, не допускати вибуху емоцій. Бо з данцями граємо вже завтра вранці. Якщо там зіграємо невдало, ціна стартової перемоги нівелюється».

«Чемпіонат світу – такий турнір, який не складається з окремо взятих матчів, - додав менеджер команди Сергій Бабинець. – Тут усі п’ять матчів є одним цілим. Тобто зараз ми зробили лише п’яту частину справи. Попереду ще чотири не менш складних поєдинки».

Варто зазначити, що на старті чемпіонату світу тренерський штаб збірної України не може розраховувати на двох провідних гравців команди: оборонець Микола Косарєв і нападник Гаврило Сімчук з високою температурою знаходяться в лазареті. Лікар збірної України Андрій Купріян розраховує, що хлопці допоможуть команді у третьому матчі проти угорців, який відбудеться 26 квітня. А поки на Данію виходимо звичною обоймою. В стартовому поєдинку проти французів лідером окрім Левшина проявив себе нападник шведського «Стрьомсборо» Микита Іващенко. Він постійно загострював гру, створив вдосталь моментів для партнерів і міг забивати сам. Сподіваємося, цей запал Микита збереже на весь турнір.

Трансляція матчу Данія – Україна доступна за посиланням.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.