Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 квітня 2023, 11:43
758
0

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Проти конкурентів грати психологічно важко»

Наставник «Руха» – про підготовку до матчу проти «Дніпра-1»

| Оновлено 23 квітня 2023, 11:43
758
0
Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Проти конкурентів грати психологічно важко»
ФК Рух Львів. Віталій Пономарьов

Головний тренер львівського «Руха» Віталій Пономарьов розповів про підготовку команди до матчу проти «Дніпра-1».

«Готуємося до «Дніпра-1» у звичному режимі. Зараз у нас кожен п’ятий день гра, тому треба більше уваги приділяти відновленню. За останній тиждень ми зіграли різні матчі: непоганий – із «Динамо», зовсім протилежний – з «Інгульцем», якщо брати саму гру та результат. Тому дуже багато потрібно працювати над психологією футболістів. У нас багато молодих гравців, у нинішній нашій ситуації це, напевно, відіграє вирішальну роль.

Після матчу в Петровому ми по-чоловічому поговорили з хлопцями. Не всі вони готові до таких перепадів – успішний матч із «Динамо» і відразу провальний з «Інгульцем». В останній грі допустили багато помилок у плані індивідуальної підготовки до гри. Професійні футболісти також самі ментально повинні готуватися до матчів, насамперед психологічно бути готовими. На жаль, зараз не всі можуть справлятися з цим.

Від початку другого кола ми ще жоден матч не зіграли оптимальним складом, тому що гравці вибувають або через дискваліфікації, або через травми. Але є футболісти для ротації, вони теж повинні виходити та діяти не гірше, ніж основні виконавці, ми їм довіряємо, ці гравці мають шанси проявити себе на полі у важливих поєдинках.

Ми не будемо підлаштовуватися під «Дніпро-1». Як показує досвід, нам, можливо, з таким командами навіть легше грати, тому що ми успішно протидіяли представникам першої п’ятірки, а от із нашими конкурентами, які теж перебувають у нижній частині турнірної таблиці, в нас невдалі матчі. Такий парадокс виходить, можемо його теж пов’язувати з психологією: наші хлопці на ігри з лідерами виходять більш розкутими. Ми працюємо в цьому плані, але все одно вони відчувають певний тиск, це стосується тієї турнірної ситуації, в якій ми опинилися та я в якій наші гравці ніколи не перебували.

Коли приходить гра з прямим конкурентам, їм стає психологічно важко. Ми наполегливо працюємо в цьому напрямку, будемо виправляти ситуацію. Якщо ми зможемо всі разом подолати ці труднощі, то молоді футболісти значно виростуть професійно. У технічному, тактичному, фізичному планах я в них упевнений, знаю доволі давно цих гравців, але за зараз саме психологія вийшла на перший план», - сказав Пономарьов.

Матч «Дніпро-1» – «Рух» відбудеться у понеділок, 24 квітня. Початок о 13:00.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченка хоче придбати один із найтитулованіших клубів Європи за €45 млн
Футбол | 09 травня 2024, 07:44 23
Зінченка хоче придбати один із найтитулованіших клубів Європи за €45 млн

Український захисник може перейти в «Баварію»

Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи
Футбол | 10 травня 2024, 00:03 15
Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи

«Рома» не зуміла втримати перемогу та перервати неймовірну серію німецької команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.