Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 квітня 2023, 02:27
823
0

П'ятихвилинка результативності. Верес і Минай зіграли внічию

«Верес» повторив клубний антирекорд

| Оновлено 23 квітня 2023, 02:27
823
0
П'ятихвилинка результативності. Верес і Минай зіграли внічию

«Вересу» та «Минаю» залікові бали зараз дуже потрібні, оскільки обидві команди знаходяться поряд із зоною вильоту. Перед цим туром рівненський клуб випереджав «Металіст», що йде 15-м, всього на одне очко, а минайський клуб розташувався в двох очках від харківського.

У «Вереса» через перебір жовтих карток пропускав матч захисник Гагун. Його позицію на полі зайняв Лебеденко. Після п'яти пропущених минулого туру голів від «Металіста» в запасі залишився основний голкіпер Когут, який без замін провів усі попередні матчі нинішнього чемпіонату. Вперше на полі з'явився 23-річний воротар Юцишин. Це дебют молодого голкіпера в Українській Прем'єр-лізі.

У складі «Миная» порівняно з переможним матчем проти «Кривбаса» відбулося три зміни. Замість Булези, Воробчака та Мельника у стартовому складі вийшли Рогозинський, Гечев і Чуєв.

Перші 15 хвилин зустрічі активніше провели гості. Вони пресингували на половині поля суперника, завдали кількох ударів по воротах. Потім гра вирівнялася. Було багато боротьби, а ось до небезпечних моментів справа не доходила. Команди в основному використовували навіси та дальні передачі. Іноді здавалося, що ми дивимось матч чемпіонату Англії 30-40-річної давнини.

УПЛ

Чи не головним творцем цікавих моментів у першій половині зустрічі став воротар «Миная» Олександр Бандура. У середині тайму партнер віддав голкіперу пас із району центрального кола, але Бандура не зумів зупинити м'яч. На щастя для гостей, «круглий» покотився за ворота. Вдруге Бандура опинився у центрі уваги, коли зіграв на виході на самісінькій лінії штрафного майданчика. Швидше за все, голкіпер торкнувся руками м'яча ще до того, як за інерцією сам вилетів за межі штрафного. У першому таймі також запам'ятався удар Кравчука зі штрафного удару зблизька. Голкіпер Юцишин відбив м'яч, незважаючи на невеликий рикошет.

На початку другого тайму знову більше атакували підопічні Володимира Шарана. Але забити гол вдалося господарям поля. Після прострілу захисник «Миная» зіграв на перехопленні, м'яч відскочив до Близниченка, який точно пробив із меж штрафного майданчика. Юрій Вірт має поставити питання до захисників, які залишили опонента одного в безпосередній близькості від воріт. Для Близниченка це четвертий гол у 7 матчах за «Верес». Нагадаємо, у першому колі він був у складі «Інгульця» з Петрового, але в основному сидів на лаві запасних.

«Верес» був попереду зовсім недовго. Вже за п'ять хвилин минайці зрівняли рахунок: Гечев прострілив у штрафний майданчик, Рогозинський намагався пробити п'ятою, але замість удару вийшов пас на Твердохліба, який з кута воротарського майданчика точно пробив у ближній від себе кут воріт.

Ще за чотири хвилини «Минай» ледь не вийшов уперед, коли Юцишин помилився на виході. М'яч від рук воротаря відскочив до Вишневського, який намагався влучити в порожні ворота з лінії штрафного майданчика, але удар вийшов неточним. Зазначимо, що «Минай» у другому таймі частіше, ніж у першій половині, використовував короткий пас. Одна з комбінацій виходила на диво: футболісти за допомогою кількох пасів в один-два дотики увійшли до штрафного майданчика, але Булеза не зміг пробити по воротах. Українська «тікі-така».

УПЛ

Наприкінці матчу «Верес» створив кілька небезпечних моментів і був близьким до того, щоб вирвати перемогу. Але надійно зіграв Бандура. В одному з моментів він у шпагаті відбив м'яч після удару Станіслава Шарая у ближній кут. А останню у матчі можливість для результативного удару мав «Минай», який заробив штрафний метрів за 17 від воріт по центру. Але Гончар пробив у стінку.

Заробивши по одному очку, обидві команди залишилися поблизу зони вильоту. «Верес» подовжив свою безвиграшну серію до 11 матчів, повторивши клубний антирекорд. А для «Миная» ця нічия стала 20-ю у чемпіонатах України.

Українська Прем’єр-ліга. 22-й тур.

«Верес» – «Минай» – 1:1

Блізніченко (55) - Твердохліб (60).

Г. Пасіч Горін (22)

«Верес»: Юцишин, Г. Пасіч, Хондак, Курко, Вовченко, Кльоц (Шух, 82), Лебеденко, Блізніченко (Дахновський, 74), С. Шарай, В. Шарай, Гайдучик (Шестаков, 74).

«Минай»: Бандура, Гончар, Кравчук, Чуєв (Булеза, 58), Горін (Шишка, 58), Нємчанінов, Вітенчук, Твердохліб, Гечев, Вишневський (Коломоєць, 85), Рогозинський (Трубочкін, 78).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

ВЕРЕС - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

60’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Твердохліб (Минай).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Блізніченко (Верес).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.