Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Санний спорт
| Оновлено 22 квітня 2023, 14:39
1685
3

ГЕРАСКЕВИЧ: «У рішенні уряду побачив безсилля вищого керівництва»

Президент Всеукраїнської федерації бобслею та скелетону – про резонансну заборону

| Оновлено 22 квітня 2023, 14:39
1685
3
ГЕРАСКЕВИЧ: «У рішенні уряду побачив безсилля вищого керівництва»
Glavcom. Михайло Гераскевич

Президент Всеукраїнської федерації бобслею та скелетону Михайло Гераскевич прокоментував наказ про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях разом із росіянами і білорусами, пояснивши, чому таке рішення урядовців завдасть шкоди українському спорту.

«Я у цьому рішенні уряду побачив, як би так коректно висловитися… Безсилля найвищого керівництва держави, Міністерства спорту і Національного олімпійського комітету (НОК). Безсилля насамперед перед трагедією для українського спорту, яку вчиняє Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Наша держава не знайшла нічого іншого, як не просто оголосити бойкот, а його узаконити і зробити його примусовим. Тоді, коли неможливо і абсолютно нерозумно сьогодні бойкотувати.

На початку березня відбулося засідання за участі НОК, Міністерства молоді та спорту і президентів федерацій різних видів спорту. На цьому засіданні міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт дуже-дуже наполягав, щоби ми всі, президенти федерацій підписалися під загальним бойкотом. Шанований мною Валерій Борзов, який був присутнім і який є членом МОК, натомість пояснив, що бойкот абсолютно недоцільний, сьогодні він не принесе жодної користі для України і жодної шкоди для МОК. Оголошення бойкоту може бути доцільним, коли до Олімпійських ігор залишатиметься пів року (Літня Олімпіада має пройти з 26 липня до 11 серпня 2024 року у Парижі). Саме за пів року до змагань український НОК зазвичай повідомляє про згоду участі в Олімпіаді. Так от, коли буде час за пів року до Ігор, НОК може поставити МОК перед фактом, що ми бойкотуємо участь в Олімпіаді через присутність там русні.

От в цьому випадку це буде прецедентом і воно принесе страшенні збитки для Міжнародного олімпійського комітету. Адже він змушений буде платити дуже серйозні штрафи світовим медіа, які викупили телевізійні права на показ, адже України там не буде. Також будуть великі збитки через логістику, адже на той момент вже буде замовлено транспорт для обслуговування змагань, зарезервоване житло, замовлено харчування, робота волонтерів тощо. Все це спричинить дуже серйозний фінансовий тиск на МОК. От чому бойкот саме сьогодні – це нелогічно.

Є й інший аспект – інформаційний. Коли уряд в особі міністра Гутцайта оголошує бойкот, зміщуються акценти уваги світу з боротьби із протиправними діями МОК на те, якими є українські дії. А наша позиція має вигляд не боротьби за те, щоб світ бойкотував росіян, ми самі сідаємо з білим прапором», – сказав Гераскевич.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу з ковзанів Свінгс виграв етап кубка Європи зі спідскейтингу
Інші види | 22 квітня 2024, 22:10 0
Чемпіон світу з ковзанів Свінгс виграв етап кубка Європи зі спідскейтингу

Бельгієць підтверджує статус одного з найсильніших ролерів світу

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 6
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Науменко
Все так, якщо уряд проукраїнський. А якщо ні.
GloryUkraine
Таке враження, що війна в Україні це чиясь війна. Одні гинуть на фронті, захищаючи іі від рашистів, а інші навіть не збираються цього робити та ще й ображаються, що щось не по їхньому.
Remark
Согласен!