Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 квітня 2023, 11:24
1228
1

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Луческу вичерпав себе у Динамо»

Колишній футболіст вважає, що румунському фахівцю треба піти

| Оновлено 21 квітня 2023, 11:24
1228
1
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Луческу вичерпав себе у Динамо»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Федецький

Колишній захисник «Шахтаря» і збірної України Артем Федецький розповів про роль Мірчі Луческу в «Динамо».

«У Луческу завжди щось не так: то переїзди не влаштовують, то ще щось. Але зараз всі команди в однакових умовах, адже в країні йде війна.

Я вважаю, що він себе вичерпав у «Динамо». У першому сезоні, коли він привів «Динамо» до чемпіонства, Луческу показав свій топ-клас. І, напевно, вже тоді йому потрібно було сказати «дякую» і рухатися в іншому напрямку.

Мені здається, що це його останній сезон в «Динамо». Хто буде наступним тренером, краще запитати у Суркіса, але, можливо, він і сам не знає. У «Динамо» є легенди, які зараз працюють у клубі: Гусєв, Шовковський. Можливо, новим тренером стане хтось із них. Я хочу, щоб «Динамо» тренував український тренер. У нас є багато хороших спеціалістів: Вернидуб, Скрипник, Максимов.

Тренер повинен бути на одному рівні з футболістами. Я працював з Кононовим, Маркевичем, Хуанде Рамосом і побачив класне ставлення. Коли футболіст відчуває, що тренер йому довіряє і в нього є право на помилку, то він може гори звернути.

З Луческу у «Шахтарі» такого не було. Він міг після будь-якої помилки відправити на трибуну матчів на десять. Таким чином він психологічно вбивав молодих футболістів. Це було не тільки зі мною. Я розумію, що у «Шахтарі» тоді знаходилася класна обойма футболістів, з якими складно було конкурувати: Фернандіньо, Вілліан, Дуглас Коста, Луїс Адріано, Срна. У підсумку майже всі вони заграли у топ-клубах.

Хтось казав, що Луческу звинувачував у всьому українців і вони були цапами-відбувайлами. Я підтверджую, насправді все так і було. Зараз у Луческу в «Динамо» просто немає вибору по складу. Тому у цьому плані він трошки спустився з небес на землю. Але я точно знаю, що у нього немає повного контакту з гравцями «Динамо».

У «Шахтарі» він розмовляв зі мною дуже рідко. Луческу спілкувався в основному з легіонерами. Було доволі важко морально, коли ти знаєш, що головний тренер на тебе не розраховує. Тому я прийняв рішення піти із «Шахтаря». Я мріяв грати за збірну, чого в підсумку і досяг», – сказав Федецький.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Валерий Стебловский
Не потрібно слухати дурниць Федецького. Луческу все всим довів, що він топовий тренер. А те, що динамівці форсували підготовку до єврокубків, що грали матчі кваліфікації, коли Шахтар та інші готувалися до сезону, що пішло з команди десяток кращих виконавців Артем не бере до уваги. Тому порівнювати Динамо з іншими в цьому сезоні не коректно. Але образа на тренера робить свою справу. А те, що Луческу себе не вичерпав, сумнівів немає. Як би вороги не хотіли.