Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Різне
| Оновлено 19 квітня 2023, 12:12
1918
3

9 федерацій звернулися до ФІБА щодо рашистів у керівництві

Баскетбольна спільнота виступає проти окупантів

| Оновлено 19 квітня 2023, 12:12
1918
3
9 федерацій звернулися до ФІБА щодо рашистів у керівництві
fiba.basketball

Представники дев'яти європейських баскетбольних федерацій надіслали листа до ФІБА. У ньому йдеться про неприпустимість присутності представників росії та білорусі у керівних структурах організації.

Свої підписи під листом залишили президенти Федерацій баскетболу Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі та Швеції.

«Військова агресія росії та її найближчого союзника білорусі проти суверенної держави Україна триває вже більше року. Частина території України окупована і там гинуть не лише військовослужбовці, а й мирні жителі, завдається величезна шкода цивільній інфраструктурі, значна частина українського народу позбавлена ​​своїх домівок, а спортивне життя на цих територіях паралізоване.

У відповідь на агресію Міжнародна федерація баскетболу (FIBA) та її європейський підрозділ (FIBA Europe) усунули збірні країн-агресорів від міжнародних турнірів. Однак склалося враження, що з продовженням війни позиція FIBA стала менш принциповою. А участь представників росії та білорусі в керівних структурах і різноманітних програмах ФІБА допускаються. Ми вважаємо, що така толерантність свідчить про нерозуміння того, як працює система спорту в росії і білорусі, а також як спорт використовується в політичних цілях як у внутрішній, так і в зовнішній політиці в цих країнах», - йдеться серед іншого у листі.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
І чому завжди України серед перших немає?
Октавий Фландрийский
Странно, а почему нашей национальной федерации нет в списке? Гутцайт запретил ?
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил