Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:03
7181
6

Баколе vs Шевадзуцький. Конголезець – серйозний суперник для українця

Але шанси на перемогу є

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:03
7181
6
Баколе vs Шевадзуцький. Конголезець – серйозний суперник для українця
Boxing Scene. Мартін Баколе

22 квітня в польському місті Жешув українець Ігор Шевадзуцький (10-0, 8 КО) зустрінеться з першим по-справжньому сильним суперником – Мартіном Баколе (18-1, 13 КО) з Демократичної республіки Конго.

Баколе – автор чи не головного апсету минулого року, а Шевадзуцький, хоч і нокаутер, але точно не фаворит цієї зустрічі.

Баколе побив олімпійського чемпіона, хоча мав стати його перевіркою. Тепер це виклик для Шевадзуцького

Навесні 2022 року Мартін Баколе зустрівся з Тоні Йокою, який на момент тієї зустрічі був непереможеним французьким бійцем, олімпійським чемпіоном і одним з головних проспектів. Після поєдинку Йока залишився тільки олімпійським чемпіоном. Нуль поразок у нього забрали, а питання щодо його крутості як проспекта, виникли.

Більше того, Йока дещо розсипався саме після тієї зустрічі. У поєдинку-поверненні, який вже відбувся, Тоні зустрівся з 42-річним Карлосом Такамом. І програв. Причому у стилі, схожому до поразки від Баколе.

Не можна сказати, що до зустрічі з Йокою Мартін вже когось із іменем бив. Були Маріуш Вах, Кевін Джонсон, просто дуже міцний Каміль Соколовський, більш-менш відомий Сергій Кузьмін. Але окрім поєдинків, у Баколе була купа спарингів. Причому, з головними топами дивізіону – спарингував і з Джошуа, і з Усиком, і з багатьма іншими.

Сам Олександр Усик розповідав, що з Баколе було непросто. Пізніше Мартін загрався – розповів, що виніс українця під час спарингу перед реваншем із Джошуа. Казав, що зупинив Усика, на що отримав відповідь від промоутера українця Олександра Красюка: «Баколе – відмінний хлопець. Він був найкращим спаринг-партнером Усика за останні три тренувальні табори. Але я чув, що він лише раз зупинив Усика. Баколе зупинив Усика, коли той його мало не нокаутував», – сказав Красюк.

Але при цьому досвіду Мартін точно набрався. І завжди був непростим спаринг-партнером. Той же Йока не став для нього сюрпризом. Технічний та розумний, але почасти повільний та задовгий у своїх діях, Тоні Йока не впорався зі стартовим штурмом від суперника.

Баколе почав працювати одразу. Відправив суперника у нокдаун двічі і переміг. Один з суддів десь побачив нічию, але це на його совісті. Мартін домінував більшу частину раундів, мав два нокдауни в активі, тож про яку нічию можна говорити – величезне питання.

Після того Баколе у ринг не виходив, тільки їздив по спарингах. Але і його суперник не виявив занадто багато активності у 2022 році, що і не дивно. Українець Ігор Шевадзуцький провів тільки один поєдинок – проти Кевіна Джонсона. Американця, якому першої поразки в кар’єрі завдав Віталій Кличко і який є невід’ємною частиною життя проспектів. Кожен має його перемогти. Якщо ні – справи не найкращі.

33-річний Шевадзуцький переміг рішенням суддів у поєдинку у Німеччині і от тепер виходитиме на потужного Баколе. При цьому, не можна сказати, що Ігор виглядав надійно у минулих поєдинках.


BoxingScene. Ігор Шевадзуцький

У 2021 році у поєдинку проти ще однієї частини рекордів всіх проспектів Каміля Соколовського Ігор взагалі відбоксував дуже рівно. Поляк ніколи не був спортсменом, який відступає, але тут так склалось стилістично, що бійці провели дуже близьке протистояння. Соколовський не сипався під ударами опонента, контратакував і взагалі мав дуже конкурентний вигляд.

До Соколовського та Джонсона падали геть усі. Здоровенний українець просто чавив їх, знаходив вихід на удар та вимикав світло, Щоправда, серед них не було жодного бійця з позитивним рекордом. Тобто, у більшості з них поразок більше, ніж перемог. Кевін Джонсон – буквально перший боксер із позитивним рекордом у кар’єрі Шевадзуцького.

До речі, цей поєдинок стане першим для Ігоря у Польщі. Він боксував у Південно-Африканській республіці (двічі), у Болгарії (двічі), п’ять разів в Україні та один раз у Німеччині. При цьому конголезець Мартін Баколе у Польщі боксував. Шостого квітня 2019 року він приїхав у Польщу для поєдинку проти Маріуша Ваха – якраз повертався після першої та єдиної поразки від Майкла Хантера. Ваха Баколе переміг технічним нокаутом у восьмому раунді.

Хто фаворит?

Однозначно Баколе. Більшість фактів вказують на те, що саме він має перемагати, а поразка українцю стане повноцінним апсетом.

Перше і найголовніше – Мартін Баколе більш досвідчений. І це стосується не тільки поєдинків, а й спарингів. Шевадзуцький також спарингує з різними близькими до топу бійцями, але регулярні виїзди до Усика та Джошуа – це вже наступний рівень. При цьому і кар’єри на цьому етапі складаються по-різному. Все ж рекорд Баколе точно вагоміший за такий в українця.

Більш вагомі перемоги – також у Баколе. Один апсет Йоки перекриває всі перемоги Шевадзуцького. Як би Тоні не сипався, він – олімпійський чемпіон. І повалитись його змусив саме Мартін, а не хтось інший. Побиті Соколовський та Джонсон – це добре, але вони також є у рекорді Мартіна.

Стилістично Баколе небезпечний. Вибуховий у комбінаціях, з непоганим джебом. Габаритний та сильний. Конголезець вищий за опонента на вісім сантиметрів, має довші руки і вміє відпрацьовувати ними суперника на середній дистанції. Йоці з усіма його навичками здебільшого доводилось страждати у ринзі з цим хлопцем.

Чи безнадійна ситуація для українця? Точно ні. Він може влучити та вимкнути будь-кого, а Баколе пропускає удари. Перемога одразу піднесе Шевадзуцького сильно вище за теперішні позиції в рейтингах і змусить говорити про себе. Тож мотивації вдосталь. Головне питання, чи вийде впоратись з атакувальними набігами суперника, зупиняти того та атакувати зі зручної дистанції, не пропускаючи забагато. А це вже робота і боксера, і тренера – створити умови для боротьби проти більш складного суперника.

При цьому, цей бій – дуже динамічне протистояння. Антропометрично та стилістично обидва бійці заряджені на битву на середній дистанції, що не може не сподобатись фанатам. Навіть дуже упевнений виступ у такому поєдинку – одразу плюс для українця, тож намагатись точно є для чого.

Поєдинок Мартін Баколе – Ігор Шевадзуцький відбудеться в суботу, 22 квітня, в Жешуві.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 1
Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
одни патриоты собрались как я вижу...
Іван Іванович
Слідкую за Шевадзутським вже давно, ще з Отаманів. Він реально дууже незручний суперник а-ля Фюрі чи Туа. Тут варіант або він буде зіркою боксу, або швидко зірка впаде. Вірю в перше. Удар тримає, нокаута точно не буде. Лише залишилось додати в техніці
Олександр Данник
Розминочний бій для Баколе.
Roman serhi
Победа нокаутом от Баколи...До 4 раунда