Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 18:06
15741
9

Вернидуба вилучено, Динамо й Дніпро-1 шоковані, рекорд Металіста й Вереса

Найцікавіші події 21-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 квітня 2024, 18:06
15741
9
Вернидуба вилучено, Динамо й Дніпро-1 шоковані, рекорд Металіста й Вереса
УПЛ

У центральному поєдинку туру «Зоря» перемогла «Дніпро-1». «Шахтар» виявився сильнішим за «Львів» і зміцнив свої лідерські позиції. «Динамо» не змогло обіграти «Рух». «Металіст» та «Верес» влаштували шоу із десятьма забитими м'ячами. «Олександрія» знову зіграла внічию.

Скандал туру

Після матчу «Минай» – «Кривбас» головний тренер криворізької команди Юрій Вернидуб отримав червону картку. Спочатку Юрія Миколайовича було покарано жовтою карткою за невдоволення діями арбітра Дениса Шурмана. Зокрема, коуч криворіжців обурювався тим, що за п'ять хвилин до кінця гри рефері не призначив пенальті на користь «Кривбаса» за порушення правил проти Микитишина у штрафному майданчику господарів. Після фінального свистка Вернидуб не вгамувався. «Війна йде, бл**ь, а ти тупо сидиш в облозі і знущаєшся над людьми. Так не робиться. Тобі від цього легше?» – запитував тренер Шурмана. Той показав наставнику «Кривбаса» другу жовту картку. У підтрибунне приміщення Шурман був змушений пробиратися у супроводі охоронців, оскільки йому активно дошкуляли представники команди гостей.

Сенсація туру

Здавалося, що «Динамо» після невдач на старті весняної частини сезону нарешті отямилося. Але це лише здавалося. Чергова осічка «біло-синіх» – у грі проти «Руха». Львів'яни дуже грамотно зіграли проти більш іменитого та класного опонента: високо пресингуючи та гостро контратакуючи. Кияни ж діяли надмірно академічно. Ця академічність їх і занапастила. Обидва м'ячі були забиті після помилок суперників у центрі поля. Спочатку відзначилися гості – після швидкого проходу Беніто правим флангом та передачі до центру штрафного майданчика, де Ванат без проблем розстріляв ворота. Господарі теж відзначилися після втрати м'яча суперником у середині поля. Настала швидка відповідь, і Довгий після рикошету забивав фактично у порожні ворота.

Одкровення туру

Після нічиєї з «Рухом» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу визнав, що суперник заслужив на підсумковий результат: «Рух» – хороша команда, я не розумію, чому вони так низько в турнірній таблиці, адже демонструють сильну гру. Ми зустрічалися зі «Львовом», «Минаєм», але «Рух» краще, ніж обидві ці команди, а також, ніж «Інгулець». Я був вражений цим суперником, їхнім бажанням перемогти та не поступитися. Вони використали хороший пресинг і заслужили на цю нічию».

Кутовий туру

«Колос» мінімально обіграв «Інгулець» завдяки чудово розіграному корнеру. М'яч від кутового прапорця було подано на ближню штангу, звідки Лисенко головою переадресував сферу на дальню стійку, де неприкритий Мілько сильним ударом прошив голкіпера господарів Паламарчука.

Рекорд туру

Відразу десять м'ячів було забито у зустрічі «Металіста» та «Вереса». Підсумковий рахунок – 5:5. Це повторення найрезультативніших поєдинків в історії проведення чемпіонатів України. Раніше у першості країни у шести матчах було забито по десять голів. Проте всі ті зустрічі закінчувалися великими перемогами однієї з команд. Рахунок 5:5 вперше зафіксовано у нашому чемпіонаті.

Гол туру

На ужгородському «Авангарді», де зустрічалися «Металіст» та «Верес», було забито аж десять м'ячів. На будь-який смак. Але один із цих голів – явно задовольнить смак будь-якого футбольного гурмана. Те, що створив на 38-й хвилині півзахисник харків'ян Бойчук, інакше, ніж шедевром, не можна назвати. Богдан атакував на правому фланзі, змістився ближче до штрафного майданчика і зробив чи удар, чи передачу. М'яч влучив у захисника і знову відскочив до Бойчука. Той, довго не думаючи, зльоту зарядив м'яч у бік воріт. Футбольний снаряд по хитромудрій траєкторії влетів у саму «дев'ятку». Реальна краса! За голову схопилися не лише гравці «Металіста», а й їхні опоненти. Голкіпер «Вереса» Когут за всього бажання не міг допомогти своїм партнерам.

Матч туру

У Києві на стадіоні «Динамо» зустрілися третя та друга команди чемпіонату – «Зоря» та «Дніпро-1». Поєдинок обіцяв бути напруженим та нервовим. І він виправдав очікування. У першому таймі було травмовано одразу двох гравців «Дніпра-1» - Пасіча та Каплієнка. Вони були замінені. Основні події у матчі відбулися у другому таймі. Якщо перша половина зустрічі завершилася нульовою нічиєю, то після перерви було забито відразу три м'ячі. Спочатку відзначився Русин, а згодом Герреро. Рахунок 2:0 протримався до останньої хвилини матчу. На самому фініші поєдинку Довбику вдалося лише підсолодити гіркоту поразки влучним ударом головою після подачі від кутового прапорця.

Нічия туру

Після чергового матчу, що закінчився поділом очок, головного тренера «Олександрії» Руслана Ротаня можна назвати «Містер Нічия». Під керівництвом Руслана Петровича олександрійці провели сім поєдинків, і у шістьох з них фіксувався мирний результат. Цього разу «Олександрія» не змогла обіграти «Металіст 1925». У свою чергу, харківська команда не може виграти вже вісім турів поспіль.

Слова туру

Після поразки від «Ворскли» головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук заявив, що не хоче бачити такої гри у виконанні своїх підопічних: «Сьогодні ми зіграли не так, як хотіли. Мені було дивно, що ми програли стільки єдиноборств, нас легко обігрували, обстукували. Не хочеться це бачити, і при цьому футболі ми розуміємо, що важко грати у своєму стилі. Тому що йде одне за одним: якщо ти неправильно дієш у відборі, то створюєш певні складності. Сьогодні ми незадоволені тим, що робили на полі».

Стабільність туру

«Шахтар» зіграв проти «Львова» вдруге за тиждень. І знову здобув перемогу. Цього разу – не «валідольну», а цілком комфортну. Бондаренко відзначився дублем, забивши по м'ячу у кожному з таймів. Завдяки цій перемозі «гірники» впевнено лідирують у чемпіонаті, відірвавшись від дніпрян у турнірній таблиці на сім очок (щоправда, команда Кучера має гру у запасі).

Дебют туру

У грі проти «Львова» за «Шахтар» дебютував зимовий новачок Тоїров. Хусрав вийшов на поле на 82 хвилині гри, замінивши Михайличенка. Результативними діями таджицький легіонер не відзначився. За словами наставника донеччан Йовічевіча, хлопець ще не готовий грати за повною програмою: йому потрібен час на адаптацію.

Символічна збірна туру: Сапутін – Гочолеішвілі, Імереков, Снурніцин – Мілько, Довгий – Шарай, Климчук, Бондаренко, Герреро – Русин.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 5
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
⬆️
Получается что Буяльский ещё хорошо отделался со своими нападками на арбитра.  Если даже Вернидуба так сурово покарали.  Ну никак не дойдёт нашим футболистам, что судья всегда прав!  А если он ошибся, то это уже дело соответствующих структур. Когда такое было ,что арбитр матча отменял результат после игры? Никогда.
 Вернидуб же заелся в Молдове под крылышком местного смотрящего ПМР. Там у него была сборная мира и можно было весело  побеждать. А тут он вернулся и для него оказалось "что ничего не изменилось". А с чего бы это вдруг тут должно меняться, если у нас застой? Игроки выезжают стаями. Игры без зрителей (причина известна, но это ничего не меняет). Команды мотаются туда -  сюда. Уж лучше бы сидели возле Львова и Ужгорода и проводили матчи в пузырях из половины лиги. Как то через день. Стадионов бы хватило.