Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 15 квітня 2023, 21:01
1936
0

Микола ЗОЦ: «Знаю справжній рівень Петренко»

Наставник українських біатлоністок – про перспективи підопічної

| Оновлено 15 квітня 2023, 21:01
1936
0
Микола ЗОЦ: «Знаю справжній рівень Петренко»
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц розповів про ситуацію з Іриною Петренко.

«З Ірою в нас не було складних відносин. В нас з нею взагалі не було жодних відносин в останні роки. Чия це заслуга? Нехай це буде на совісті тих людей. Але для мене, як для тренера, був дуже непростий період, коли два роки мене травили на профільному сайті та в соцмережах, що потрібно терміново віддати Варвинець в команду, тому що «з фізруками» в неї нічого не вийде і т.д.

Мабуть, така наша ментальність. Навіть нещодавній приклад, коли на юніорському рівні Городна чи Чалик були в призах і люди пишуть: «Все, ось тепер потрібно віддати їх в нормальні руки, і діло піде краще». Так тоді вийшло і з Варвинець. Всі кричали, що Зоц її два роки тримає і не віддає. Ну забрали у підсумку, і що з того вийшло?

На фоні цього всього і вийшла певна взаємна образа. Але що було, то було. Зараз в мене була розмова і з Ірою, і з її чоловіком – Олексієм Петренком. Зі своєї сторони я готовий перегорнути цю сторінку і почати все з чистого аркуша. Без жодних особистих образ.

Головне, це її бажання. Я знаю справжній рівень Варвинець. В оптимальному стані ця спортсменка здатна боротися за Топ-10. І це одразу велика допомога команді, це зовсім інша естафета може бути. Тому згоду тренуватися від Ірини я отримав, але скажу чесно, поки що вогню в очах не побачив. Проте, можливо, для цього потрібен час.

Можливо, вона сама себе психологічно налаштувала, що зі спортом вже кінець. Я своєю чергою вважаю, що якщо все правильно зробити, то це можуть бути три класні роки для неї. А вже тоді можна красиво завершити.

Ось таке моє бачення, і я хочу їй це донести. І це не її провина, що наразі я не побачив вогню в її очах. Мені достатньо буде, щоб вона старанно працювала, а я зі своєї сторони зміг в процесі її запалити, скажімо так. Щоб принаймні до кінця літа можна було побачити ту Іру, яку я знав раніше.

Чесно кажучи, мені досить важко судити про глибину її хвороб. Але судячи з того, що я говорив з лікарем команди Олексієм Писаренком, то наявні проблеми не мали б завадити їй продовжувати займатися професійним спортом. Але тут постає інше питання, який максимальний результат наразі вона може продемонструвати, враховуючи всі ці проблеми. Ось це нам ще слід буде з’ясувати.

Проте я вірю, що все буде нормально. Ми говорили також з Іваном Івановичем, він пообіцяв максимально сприяти, щоб за ці два місяці Ірина змогла привести себе в норму, підлікуватися, і почати повноцінну підготовку до сезону», - сказав Зоц.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 134
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 16
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.