Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2023, 10:26
1393
6

Понад сім годин без голів. Металіст 1925 і Олександрія зіграли внічию

Харківський клуб не виграє вже вісім матчів поспіль

| Оновлено 16 квітня 2023, 10:26
1393
6
Понад сім годин без голів. Металіст 1925 і Олександрія зіграли внічию

Беззуба атака та дірява оборона. З такими величезними проблемами «Металіст 1925» проводить друге коло чемпіонату. У п'яти матчах, що передували поєдинку з «Олександрією», команда забила лише один гол, а пропустила аж чотирнадцять. Едмару та Олегу Голодюку, які з тренерського містка керують грою «1925-х», необхідно було терміново вирішувати проблеми, адже над турнірним становищем команди починали згущуватися хмари.

«Олександрія» цієї весни – наймиролюбніша команда чемпіонату. Підопічні Руслана Ротаня у другому колі перемогли один раз, у решті матчів розійшлися миром зі своїми суперниками. Втрата очок київськими динамівцями, які вчора не змогли перемогти «Рух», ймовірно, могла б надати додаткову мотивацію олександрійцям, адже вони отримали шанс скоротити відставання від четвертого місця. Крім того, «Колос», що йде відразу за «Олександрією» у турнірній таблиці, у цьому турі переміг і підібрався до неї практично впритул.

Склад «Металіста 1925» суттєво видозмінився порівняно з матчем минулого туру проти «Колоса». Місце у воротах зайняв Денис Сидоренко (у Олега Мозіля – ушкодження). Також через пошкодження не зміг взяти участь у сьогоднішній грі Ременюк, натомість повернувся до складу Русин, який пропустив попередній матч через отруєння. Крім того, на полі з перших хвилин з'явилися Дмитренко та Бичек, які замінили Мартинюка та Чирука. Руслан Ротань також провів кілька замін. У «Олександрії» замість Бабогла, Кожушка та Мустафаєва вийшли Бондаренко, Калітвінцев і Сігеєв.

Весь сьогоднішній матч пройшов за одним сценарієм. «Олександрія» більше володіла м'ячем, більше атакувала, але до небезпечних моментів справа доходила зовсім не часто. У першому таймі кілька можливостей господарі поля все ж таки створили, але ударам не вистачало точності. «Металіст 1925» досить непогано оборонявся (варто віддати належне, у минулому матчі оборона виглядала набагато гірше), але в нападі гра у харків'ян знову не клеїлася: багато неточних передач і програних єдиноборств як у центрі поля, так і біля штрафного майданчика «Олександрії» . Яскраве підтвердження цьому – перший удар по воротах харків'яни завдали аж на 34-й хвилині, але він виявився дуже неточним. Під кінець тайму м'яч навіть влучив у перекладину воріт Шевченка після того, як Бичек завдав удару з дуже гострого кута.

У другому таймі події на полі та за його межами розвивалися дещо активніше. Однак спочатку увагу привертали не цікаві моменти або ефектні комбінації. Вачіберадзе у боротьбі з Сігеєвим отримав по обличчю. Арбітр призначив штрафний, але жодної картки молодому гравцю «Олександрії» не пред'явив, хоча відмашка була цілком помітною. Грузинський легіонер «1925-х» залишив поле та стадіон у супроводі лікарів. Під час матчу була інформація, що у Вачіберадзе – перелом щелепи.

Через десять хвилин наставник «Металіста 1925» Едмар дуже завзято висловлював своє невдоволення. Арбітр Дердо спочатку показав йому жовту картку, а за кілька секунд вилучив з поля. Мабуть, щось неприємне сказав Едмар.

В останні 15 хвилин матчу команди створили більше моментів, ніж за весь попередній ігровий час. Вирвати перемогу могли і господарі, і гості. На 77-й хвилині Русин прийняв м'яч неподалік штрафного майданчика, змістився ближче до центру і пробив – поперечина. Через п'ять хвилин небезпечно було біля воріт Сидоренка, коли Мустафаєв прострелив у воротарський майданчик, але його партнеру не вдалося вдарити по воротах. Ще за хвилину Волошин пробивав з-за меж штрафного майданчика, але удар заблокував захисник. На 88-й хвилині Жичиков після кутового ледь не зрізав м'яч у свої ворота, але той полетів саме туди, де стояв воротар Сидоренко. На передостанній компенсованій хвилині Калітвінцев добре бив зі штрафного у ближню дев'ятку, але удару зовсім не вистачило точності. Зрештою команди розійшлися без забитих голів.

«Засуха» в атаці «Металіста 1925» триває вже 431 хвилину. Безвиграшна серія харків'ян досягла восьми матчів. Натомість «Олександрія» не програє у чемпіонаті вісім ігор поспіль. Щоправда, перемогла вона в них лише одного разу.

Українська Прем’єр-ліга. 21-й тур.

Металіст 1925 – Олександрія – 0:0

Кравченко (31), Едмар (66, тренер), Безуглий (87), Жичиков (90+3) – Бондаренко (44).

Едмар (66, тренер).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Ткачук Є., Курило, Капінус, Габелок, Русин, Кравченко (Безуглий, 86), Вачіберадзе (Чирук, 61), Дмитренко, Бичек (Ткачук А., 78).

«Олександрія»: Шевченко, Ковалець, Кулаков, Калітвінцев, Третьяков (Шулянський, 80), Мірошніченко, Сігеєв (Волошин, 74), Логінов, Цуріков (Кожушко, 61), Бондаренко (Бабогло, 46), Михайленко (Мустафаєв, 61).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ, Одеська область).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка, Київська область).

МЕТАЛІСТ 1925 – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 16
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
от колгоспникі , скажіть навіщо потрібно було знімати Гуру, мабуть лишня копійка сраку муляла.
axylinam
Ротань самый тупой тренер, тупее трудно найти, хотя у нас целые пастбища тупых и ещё тупее
avk2307
Дивився фоном цей матч і чесно кажучи самий реальний шанс забити втратив Металіст 1925 . А Олександрія навіси , груба гра на яку арбітр очі закривав. Вірніше він порушення свистів, але картки не показував. От Едмар і завівся
Макс Максов
Ротаньстайл поки не працює... Можливо, йому ще юнацьку команду Олександрії довірити)