Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 15 квітня 2023, 17:58
695
0

Оболонь – Нива Тернопіль. Прогноз і анонс на матч Першої ліги

Фаворити на вихід до УПЛ проти одного з аутсайдерів чемпіонської групи

| Оновлено 15 квітня 2023, 17:58
695
0
Оболонь – Нива Тернопіль. Прогноз і анонс на матч Першої ліги
ФК Оболонь Київ

У суботу, 15 квітня, у Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» відбудеться матч другого туру чемпіонської групи Першої ліги України з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» та тернопільська «Нива». Стартовий свисток рефері Михайла Райди з Ужгорода прозвучить о 15:00 за київським часом.

Оболонь


Доволі важкою видається дорога до відродження колишньої слави для київської «Оболоні» навіть за мірками виступів у другому за рангом дивізіоні країни. Столичний колектив із першої спроби в сезоні-2015/16 мало не зайшов до «елітного» дивізіону, але вже за рік третій рядок змінився на дев'ятий, а потім і зовсім — на 14. А потім до команди ненадовго повернувся Сергій Ковалець, стався ривок до шостого рядка, Але згодом ця планка здавалась уже нездоланною.

Винятком є поточний розіграш, який є для «Оболоні» вже третім під керівництвом Валерія Іващенка. «Пивовари» як ніколи близько підійшли до виходу до УПЛ, мали чудову статистику щодо забитих та пропущених м'ячів в основній частині (20:9 – краще в групі B лише в «ЛНЗ» Черкаси, 22:6). Ось тільки збентежила відсутність голів у матчі проти «Епіцентра» (0:0) – першому після зимової паузи. І це при тому, що в атакуючій групі киян зібрано достатньо сильних виконавців.

Нива Тернопіль


Наступним суперником команди Іващенка буде тернопільська «Нива», потрапляння якої до чемпіонської групи Першої ліги було доволі несподіваною подією. Команда, починаючи від сезону-2013/14, важко утримувалась у нижній половині турнірної таблиці, але при цьому уникала пониження в класі. Так тривало рівно доти, доки її не очолив Андрій Купцов і не здійснив ривок аж до п'ятого рядка за підсумками сезону-2021/22, який було перервано.

Уже на початку поточної кампанії «Нива» не змогла перемогти у трьох матчах поспіль, після чого Сергію Задорожному довірили завершувати футбольний рік, і на поточний момент результати його роботи є цілком задовільними. Немає жодних сумнівів у тому, що тернополяни не зможуть у результаті боротись за пряме потрапляння до УПЛ, та й плей-оф за підвищення в класі для них зараз має вигляд непереборного бар'єру. На підтвердження цих слів вони поступилися «ЛНЗ» Черкаси після відновлення офіційних матчів (1:2), а оскільки цей суперник є одним із фаворитів групи, то й поточний рівень «Ниви» зрозуміти доволі просто.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 28-річний Михайло Райда з Ужгорода, який має вже 29 матчів у рамках першого дивізіону. Боковими рефері стануть Юрій Ковальчук та Юрій Суряк, а резервним арбітром відпрацює Артем Михайлюк. Райда має досвід проведення матчів за участю «Оболоні» – 2 перемоги, 3 поразки, тоді як з «Нивою» він також перетинався п'ять разів – 1 перемога, 2 нічиїх, 2 поразки.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Федорівський – Фатєєв, Карась, Терехов, Корохов – Савченко, Черненко – Груша, Слободян, Чернов – Краснопір.

«Нива» Тернопіль: Механів – Слива, Демчук, Зін, Хруставка – Бей, Дорошенко, Гатала, Соколов – Різник – Галадей.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі господарі зможуть здобути впевнену перемогу. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Оболонь» (-1) з коефіцієнтом 2.05.

15 квітня, субота

«Оболонь» – «Нива» Тернопіль
Київ. «Оболонь-Арена». 15:00
Арбітр: Михайло Райда (Ужгород)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.