Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
8035
14

Бідний розповів, чи зможе збірна України грати у кваліфікації Євро-2024

Заступник Міністра молоді та спорту України заявив, що рішення прийматиме УАФ

Бідний розповів, чи зможе збірна України грати у кваліфікації Євро-2024
Матвій Бідний

Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, чи вплине наказ про заборону делегаціям українських збірних брати участь у змаганнях, до яких допущені представники росії та рілорусі, на участь національної команди України з футболу в кваліфікації Євро-2024:

– Ідеться не лише про росію, а й про білорусь. У 2024 році збірна України з футболу має вирушити на турнір, де заплановано участь білорусі. Що тепер: не поїдуть чи порушать наказ?

– Я хотів би наголосити, що рішення ухвалене таким чином, що рішення про позбавлення федерації статусу національної приймається комісією. В даному випадку воно не спрямоване на те, щоб за формальною ознакою позбавити або покарати будь-кого. Йдеться про те, що в кожному випадку розглядатиметься позиція федерації, як вона відстоюватиме інтереси нашої держави у воєнний час.

Ми з кожної конкретної нагоди розглядатимемо і реагуватимемо окремо. Ми не чекаємо на це, ми багато роботи робимо на випередження, працюємо з міжнародними партнерами, закликаємо, працюємо разом із національними федераціями, які ведуть переговори з міжнародними федераціями щодо недопуску, працюємо з дипломатичним корпусом. Сьогодні є така спекуляція, що ми вмиваємо руки та звільняємо простір для росіян – це зовсім не так.

Те, що спортсмени не братимуть участі у змаганнях – це не означає, що ми туди не поїдемо і не боротимемося за свої права та наголошуватимемо на неприпустимості участі агресора у міжнародних змаганнях. Ми теж опрацьовуємо механізм, як це робитиметься.

– Чи поїдуть наші футболісти на відбір до Євро-2024 чи ні?

– Основне рішення ухвалюватиме федерація – УАФ. Думаю, що ми маємо достатньо часу, щоб вивірити позиції. Я знаю, що вони змагатимуться в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Будемо дивитись.

– Норму зробили, але чи готові до якихось винятків?

– Я впевнений, що для наших футболістів так само неприпустимо виходити на один майданчик, дивитись у вічі та тиснути руки агресору.

Збірна України з футболу грає у групі С у відборі до Євро-2024. Також у кваліфікації до чемпіонату Європи грає і національна команда білорусі.

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inflicted
Мінспорту прийняло тупе рішення, а відповідальними роблять федерації
Александр Науменко
Нехай цей Бідний розповість як він сам впливає, на боротьбу за недопущення агресорів, в міжнародних інстанціях.
avk2307
Прикольно сказав, ви тільки почитайте і подумайте : "Те що спортсмени не братимуть участі у змаганнях - не означає що ми туди не поїдемо і не боротимося за свої права"
ЦЕ як ? Спортсмени не беруть участь, а "МИ" поїдемо боротися.
Хтось може перекласти, що це означає?
Oleksandr Tkachuk
Таке враження, що чиновники міністерства (мінмолодьспорту), продемонструвавши цілковиту безпорадність у захисті інтересів українських спортсменів на міжнародному рівні, вирішили відігратись на федераціях і самих спортсменах. Прикро і гірко від цього.
nick07
бий своїх щоб чужі боялись (с)
оце все що можна сказати про "успішність" мінмолоді та спорту. Простіше їх розігнати включно з федераціями,  а рішення нехай спортсмени самостійно приймають, адже всерівно відповідальність на них скинуть
serg-9
Припиняйте хвилі зради. Німці, французи та інші держави банять етапи кубків світу фехтування та інших видів спорту на рівні МВС (не видають візи). Для таких різких рішень потрібні юридичні підстави. Наказ КабМіну України - це вже хоч якась підстава для інституцій країн партнерів. Тож, ефективність такого рішення покаже час: чи це була окрема необдумана дія чи міжнародна юридична кооперація. 
Не футболом єдиним...
Alex AS
Сделали бы опрос в Дие хочет ли народ что б мы не участвовали ни где, а не спрашивали в какой цвет забор покрасть, не?
umnuy2
чёрт знает что...получается теперь мы отстранены от турниров а они везде играют.Не надо это было принимать.Как спецом раскалывают общество.Это как с кацапскими попами-полтора года их не замечали а тут резко все они шпионы.
А ЕСЛИ ЭТО НА ГОДА-нам что тогда не играть футбол и другие виды спорта несколько лет.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Октавий Фландрийский
У нас в стране очень много идиотов (где-то 73%), которые до сих пор не поняли, что идет война, и не где нибудь в Ливии или Занзибаре, а дома, с рашистами. И на кону не отбор на ЧЕ, а будет ли существовать наша нация как таковая. Руководство РФ не перестает повторять - Украина как страна не существует, все мы фашисты, которых надо ликвидировать! Неужели народ и спортсмены, в том числе, не понимают всего трагизма происходящего? Я начинаю сомневаться в присутствии  мозгов под черепной коробкой у большинства представителей моей страны....
ALKOSruLKA
Питання було б спірним, якби нашим спортсменам щось світило... А так їхати ганьбитись і при цьому тертись поряд з зауральцями та їх підстилками? ...чим спортсмени кращі чоловіків призовного віку, що невиїздні?
zelc006
Оце так запастка!
Александр Ад
це що хочуть .щоб за  забули ,як звучить гимн України?