Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 квітня 2023, 17:08
6921
7

Євген СЕЛЕЗНЬОВ: «В Макіївці не був з 2014-го. З’явлюся – розстріляють»

Епатажний футболіст в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua розповів про хокей і війну

| Оновлено 14 квітня 2023, 17:08
6921
7
Євген СЕЛЕЗНЬОВ: «В Макіївці не був з 2014-го. З’явлюся – розстріляють»
Іван Вербицький. Євген Селезньов і Сергій Бабинець

Вчора, 13 квітня, ввечері третій за історію бомбардир національних чемпіонатів України з футболу несподівано опинився серед хокеїстів. Причому в Будапешті. Євген Селезньов завітав у Хокейну академію Обуди, де проводить тренувальний збір, готуючись до чемпіонату світу в дивізіоні 1А, юнацька збірна України. Менеджером команди є давній Євгенів друг, менеджер команди і власник усіх можливих рекордів у національному чемпіонаті з хокею Сергій Бабинець. Тож Селезньов виділив годинку часу, щоб поспілкуватися з приятелем, надихнути своїми словами юних хокеїстів, а після того ще й дав це інтерв’ю. Українською, та ще й з використанням закарпатського діалекту.

- За кордоном я опинився як чимало українців, які допомагають військовим, займаються волонтерською діяльністю, - каже Євген. Виїхав з Ужгорода, де зараз живу, за волонтерською допомогою. А заодно забрав сина, який займається хокеєм у Відні, в одній школі з нападником юнацької збірної України Степаном Герасименком, до речі. В Будапешті проїздом. Коли дізнався, що тут наша команда, не міг не приїхати. Байдуже, хокеїсти то, футболісти, баскетболісти. Головне, що наші. В мене друзі всюди. В цьому випадку найбільше радий бачити Бубу (Бабинця – авт.).

- Ви давно знайомі?

- Познайомилися році в 2010-2011-му, коли я грав за «Шахтар», а Сергій – за «Донбас». В українському Донецьку. Хокеїсти ходили на наші матчі, ми на їхні. Ми тоді були в одній компанії з Сергієм Варламовим, Дмитром Ісаєнком. Святкували разом. «Хокейчики» тоді так «вкручували», що понині «вкручую» я (сміється). Відтоді дружимо.

- Бабинець, анонсуючи торік восени своє повернення після майже річної паузи в хокей, запропонував вам через соцмережі челендж: хто швидше поб’є рекорд результативності в хокейному і футбольному чемпіонатах. У підсумку Бабинець з завданням впорався, а ви так і не провели жодного м’яча і зараз уже завершили кар’єру…

- На жаль, так. Прийде час, я обов’язково дам велике інтерв’ю, яке підсумує всю мою кар’єру. Там розкажу, що сталося і як усе було. Це станеться після мого прощального матчу, який планую провести в Ужгороді. Там зберу людей, з якими грав разом і проти кого грав – Ярмоленка, Мудрика, Шапаренка, Ракицького, багатьох інших. Покличу туди дуже гарну компанію. Сподіваюся, приїдуть друзі-хокейчики – Варлам, Буба. Звісно, цей матч буде благодійним.

Наразі ж закінчив, бо перестав отримувати від ЦЬОГО футболу задоволення. Точніше, не футболу, а навколофутболу. Не бачу сенсу знаходитися там, де немає гри, а точаться якісь ігрища. Це не моє. Вважаю, що не можна ображати хлопців, ставитися до них, не як до людей. Я їх всіх порву, коли даватиму те інтерв’ю, про яке казав вище. То пройдисвіти.

- Ви сказали, що син грає в хокей. Успішно?

- Руслан – 2007 року народження, він почав заняття хокеєм у Дніпрі, потім був у київській «Крижинці», їздив у Словаччину, але там не затримався. Зараз тренується і виступає у Відні, за клуб «Айс Гокс». В Європі йому допомагав влаштовуватися В’ячеслав Завальнюк (колишній оборонець збірної України з хокею – авт.). Подивимося, що з того вийде.

- Ви теж начебто граєте в хокей.

- Радше мучуся, грою це назвати складно. Голи забиваю, а катаюся погано. Як є. Майстерності ж не проп’єш.

- Жека сильно прибідняється, - долучається до розмови Сергій Бабинець. – Ми грали разом. У нього непогано виходить.

- Буквально вчора катався. Але недовго, бо коліна при низькій посадці турбують. Однак мені подобається грати. В Ужгороді змоги постійно виходити на лід немає, але іноді збираємося. Простіше було в Києві. Там тренувався з «Київськими Лаврами», разом з Олегом Шафаренком (колишнім нападником збірної України з хокею і тренером київського «Сокола» в 2020-2022-му – авт.), іншими відомими гравцями. А взагалі ж на ковзани вперше став, здається, ще в 2008-му в Донецьку.

Євген Селезньов з юнацькою збірною України з хокею

- Євгене, давайте відійдемо від спорту і продовжимо тему, яку ви зачепили на початку. Ви говорили про волонтерство в контексті великої війни, яка триває уже понад рік. Війна змінила вашу свідомість?

- Мою і всіх інших українців. Те, що накоїла росія, не вкладається в голові. То нелюди. Тварини на таке не здатні. Нич іншого нема сказати. Ой, сам не помітив, як заговорив по-закарпатськи.

- До 24.02.2022 ви належали до числа людей, які ставилися до росії лояльно…

- То умовна лояльність, бо я родом з Макіївки на Донеччині, там досі залишаються близькі мені люди. Я розумів, що діється, завжди, але ще мав ілюзії, що про щось можна домовлятися. 24 лютого 2022-го – точка неповернення. Після Маріуполя, Ірпеня, Бучі, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Житомира прощення агресорам немає. Можу лишень сказати, що зараз щиро захоплююся тим, що роблять наші воїни в Бахмуті. Це герої. А цим потворам, вибачте, до х…я честі, щоб про них стільки говорити.

- Коли ви востаннє були в Донецьку чи рідній Макіївці?

- На початку 2014-го, тобто до війни. Відтоді їздити не ризикую. Мене попередили, що розстріляють, якщо там зустрінуть.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex T
Ватники своего же бахнут? Не х значит на всех стульях сразу сидеть, а то как к ним ехал, то всего что орки развели с 2014 чудным образом не видел и не знал, он же не из Макеевки, а с Ужгорода видимо 
ALKOSruLKA
наскільки я розумію, Кормілєц не перебуває на контракті якогось европейського клубу... На якій підставі він за кордоном тусує? ...в окопи він, ясна річ, не піде... але міг би волонтерити, раз такій прозрівший став...
seregka1991
мразота смердюча вали нах7й в кубань назавжди, потвора