Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 13 квітня 2023, 21:16
6657
1

Жіноча збірна України зі спортивної гімнастики залишилася за бортом ЧС-2023

Українки розчарували в Анталії

| Оновлено 13 квітня 2023, 21:16
6657
1
Жіноча збірна України зі спортивної гімнастики залишилася за бортом ЧС-2023
Getty Images/Global Images Ukraine. Єлізавета Губарєва

Жіноча збірна України зі спортивної гімнастики за підсумками кваліфікації не змогла відібратись на чемпіонат світу 2023 року.

Першого дня змагань в Анталії (Туреччина) у боротьбу вступили чоловіки. Представники збірної України зуміли вийти у шість фіналів в окремих видах та посісти дев'яте загальнокомандне місце.

Наступного дня на старт вийшли жінки. За честь українського прапора в Анталії вели боротьбу Анна Лащевська, Єлизавета Губарєва, Ілона Крупа та Діана Савельєва. Аби пробитися на ЧС-2023, українкам треба було потрапити до топ-13 загального заліку серед 27 команд.

За підсумками змагань в окремих видах жодна із представниць України не вийшла до фіналу. У сумі українська збірна набрала 144.029 залікових балів, що дозволило їй посісти 16-те підсумкове місце. Від бажаного 13-го місця, яке посіла збірна Чехії, українки відстали на 1,5 бала.

Невихід українок на ЧС-2023 автоматично позбавив жіночу збірну України шансів потрапити на Олімпіаду 2024 року.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Антон Корзун
Так а де ж вони візьмуться результати якщо в минулому році вся жіноча збірна оптом завершила кар'єру Бачинська,  Варінська, Федорова завершили виступи в збірній України, за Радивілову не знаю, чи ще виступає, Мотак десь зникла а була ж така перспективна, медалі вигравала, останні згадки про неї датовані 2021 роком, може ще в якійсь іншій збірній випливе. Виступають зараз у збірній майже всі юніорки і більш-менш гідні результати показують Лащевська і Губарєва.