Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 12 квітня 2023, 18:51
11339
3

Став відомий склад збірної України з біатлону на сезон-2023/24

До складу жіночої команди увійшли одразу 12 спортсменок, серед них немає сестер Семеренко

| Оновлено 12 квітня 2023, 18:51
11339
3
Став відомий склад збірної України з біатлону на сезон-2023/24
Getty Images/Global Images Ukraine. Анна Кривонос

Президент Федерації біатлону України Іван Крулько оголосив імена спортсменок, які тренуватимуться під керівництвом нового наставника жіночої збірної Миколи Зоца та його тренерського штабу.

До складу команди увійшло одразу 12 спортсменок: Анастасія та Олександра Меркушині, Дар'я Блашко, Любов Кип'яченкова, Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Ірина Петренко, Дарина Чалик, Юлія та Олена Городні, а також Ксенія Приходько, Оксана Коваленко.

Таким чином, команда А і команда Б готуватимуться до сезону разом. В той же час, Юлія Джима та Олена Білосюк тренуватимуться окремо від команди, повідомляє кореспондент Sport.ua Дарія Вирста.

Варто зазначити, що сестри Семеренко не увійшли в жодну з команд для підготовки до сезону 2023/2024.

Що стосується чоловічої команди А, то тут без несподіванок: 8 біатлоністів готуватимуться до зимового сезону-2023/24. У команді: Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Прима, Богдан Цимбал, Денис Насико, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Віталій Мандзин

Тобто, у порівнянні із підготовкою до сезону 2022/2023, до команди А доєднався Артем Тищенко. Продовжуватиме тренувати спортсменів словацький фахівець Юрай Санітра, який очолює чоловічу збірну з 2016 року. Його помічниками, як і у минулому сезоні, будуть Олексій Кравченко та Роман Лейбюк.

Доволі неочікуваним стало рішення про те, що на збори з чоловічою командою буде їздити лідерка жіночої збірної – Юлія Джима. Спортсменка буде підключатися до зборів з чоловічою командою А. Біатлоністка готуватиметься за планами Уроша Велепеця.

Чоловічу команду Б тренуватиме Олександр Кравченко, який у сезоні 2022/23 очолював жіночу команду А. У цьому ж сезоні він готуватиме резерв чоловіків. До складу чоловічої команди Б увійшли Руслан Ткаленко, Степан Кінаш, Дмитро Грущак, Роман Боровик та Владислав Чихар. Контролюватиме процес підготовки Юрай Санітра.

Олександр Кравченко також допомагатиме готуватися капітану жіночої збірної Олені Білосюк. Відповідно, підготовку до сезону спортсменка буде проводити разом із резервістами чоловічої збірної.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»
Футбол | 26 квітня 2024, 01:42 1
ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»

Іспанець задоволений перемогою над «Брайтоном»

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Гредюшкин
Стесняюсь  спросить   .Билосюк  незаменима??.До  пенсии?
svv72
Не надо меня минусовать . Я прав на 100%. В военное время каждый должен быть там , где он принесет больше пользы для защиты Родины. В биатлоне она уже исчерпала свои возможности . Все победы в прошлом. Она офицер ЗСУ и  её место на передовой. Другое дело что там стреляют оказывается,страшновато. Лучше отсидеться в сборной по биатлону. И как всегда : хочу бегу хочу не бегу и тренер ей не указ. Вот так и будем её возить по курортам за наш счет.
svv72
Бабушка БИЛОСТЮК. Когда ты уже наездишься по зимним курортам Европы. Ты же военнообязанная где твои патриотические чувства шла бы ты в ЗСУ снайпером . Там бы ты медаль точно завоевала.