Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 квітня 2023, 12:13
14270
29

Півфінал за півкроку. Манчестер Сіті на Етіхаді не залишив шансів Баварії

Томас Тухель не вгадав із рецептом боротьби проти команди Хосепа Гвардіоли

| Оновлено 12 квітня 2023, 12:13
14270
29
Півфінал за півкроку. Манчестер Сіті на Етіхаді не залишив шансів Баварії
Getty Images/Global Images Ukraine

Слідкувати за ходом думки провідних майстрів футбольної тренерської галузі є справжнім задоволенням, і де б ще вболівальники мали б шукати найкращих у цьому плані, як не серед команд-учасниць найбільш престижного клубного турніру Старого Світу — Ліги чемпіонів УЄФА. Зокрема, головною подією вівторка на звітному тижні, без усіляких сумнівів, була зустріч поміж англійським «Манчестер Сіті» та мюнхенською «Баварією» на полі «Етіхад Стедіум».

Два чемпіони своїх національних першостей, які мають відчутні проблеми із захистом власних титулів у цьому сезоні, – більше про цю двоматчеву дуель і додавати було нічого. Проте існував ще один дуже пікантний нюанс. Багатьом відомо прагнення «містян» не тільки здобувати перемоги в Прем’єр-лізі, а ще й нарешті вперше в своїй історії підняти над головою головний трофей Ліги чемпіонів. І саме це й не дозволив «Сіті» зробити Томас Тухель на чолі лондонського «Челсі» двома сезонами раніше, коли обіграв їх у фіналі в Порту.

Але тоді німець усе ж таки працював із «синіми» помітно більше часу, аніж кілька тижнів його відносин із «Баварією», які вже піддались випробуванням у вигляді вильоту з Кубка Німеччини. За таких умов головному тренеру гостей довелось проводити експерименти зі стартовим складом, тому на вістрі його атаки опинився Серж Гнабрі, який мав би замінити травмованого Шупо-Мотінга, проте в підсумку навіть не потрапляв до картинки телетрансляції через якісну протидію господарів поля.

Футболісти Гвардіоли вирішили не вигадувати велосипед, тож вичекали певний відтинок ігрового часу на самому початку зустрічі, після чого почали розвідувати простір перед чужими володіннями. Доволі швидко з’ясувалось, що захист «Баварії» при цьому не дуже-то й здатен витримувати високий пресинг, а кількість невимушених помилок у доволі простих ситуаціях уже тоді мала схвилювати Тухеля.

Певна річ, що робити глобальні зміни за ходом першого тайму німець не мав можливості, тож зрештою його команда пропустила м’яч на 27 хвилині, який залишив чимало запитань до розташування футболістів «Баварії» перед власним штрафним. Другий темп та передачу Бернарду на Родрі залишався страхувати лише Мусіала, який за мить до того не використав нагоду на протилежному боці поля, і тому опорник легко його переграв, після чого поклав підкручений удар у дальню дев’ятку.

Приголомшливий гол змусив ніяковіти навіть Гвардіолу, тоді як Тухель потрохи почав розуміти, що його команда наражає себе на великі проблеми. У нападі «Баварія» не демонструвала належної зіграності, тож єдиним, чим могла загрожувати воротам Едерсона, були дальні постріли. Бразилець із ними, а бив переважно Лерой Сане, порався хоча й не без проблем, але все ж таки надійно, тож ні до завершення першої половини гри, ні на початку другої, коли гості помчали до атаки, його команда не пропустила.

Це було важливо, адже «Баварія» зробила ставку на агресивне відновлення гри з власного боку, і фактично прогоріла, не зумівши відновити рівновагу на табло. Те, що відбувалось потім із захистом «Рекордмайстра», було логічним наслідком невпевнених дій ще в першій половині. Особливо розчаровував Дайо Упамекано, який сміливо може записувати себе до переліку помічників Бернарду Сілви, на рівні з Грілішем та Голандом, під час голу португальця ударом головою на 70 хвилині.

І «Сіті» тоді зупинятись не захотів, здійснивши вже за шість хвилин черговий результативний випад, на завершення якого забив Голанд. Одинадцятий м’яч у поточному розіграші Ліги чемпіонів норвежець провів за допомоги якісного скидання головою від Стоунза до чужого воротарського, тож і в повітрі команда Тухеля цього вечора виявилась слабшою за суперників. Фактично, програла за всіма статтями.

Гра у відповідь поміж мюнхенською «Баварією» та англійським «Манчестер Сіті» відбудеться трохи більше, аніж за тиждень – 19 квітня.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Манчестер Сіті» – «Баварія» - 3:0

Родрі, 27, Б. Сілва, 70, Голанд, 76

Б. Сілва, 48 – Девіс, 49

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке, Діаш, Аканджі – Родрі, Стоунз – Гріліш, Гюндоган, де Брюйне (Альварес, 67), Б. Сілва – Голанд.

«Баварія»: Зоммер – Девіс (Канселу, 81), де Лігт, Упамекано, Павар – Горецка, Кімміх – Сане, Мусіала (Мане, 69), Коман – Гнабрі (Мюллер, 80).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Дон-Беніто, Іспанія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 17 (9) – 12 (4)
Кутові: 8 – 5
Офсайди: 0 – 1.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - БАВАРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
70’
ГОЛ ! М'яч забив Бернарду Сілва (Манчестер Сіті).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго Ернандес (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 06:01 0
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zizyyura
Після такого сраму, треба гнати Кана і Саліхаміджича в шию за те, що вигнали Нагельсмана
Обсервер Влад
Ахаха Залишилось ще проіпати Бундеслігу - і "геніальне" рішення менеджменту Баварії щодо звільнення Нагельсманна повністю себе виправдає! Тримаємо кулачки
Віталій Ткачук
Цікаво що зараз скаже Саліхаміджич, Канн та інші функціонери з Баварії? Треба було звільняти Юліана?
roman75zpr
Да уж, впечатляет игра Сити
Віталій Яценко
Бернардо Сільва сьогодні видав фантастичну гру. Ще й такий голєшнік головой.
У Баварії в середині колективу складна історія. Тому при наявності такого топового складу разлагоджена гра. Бо ж Нагельсмана звільнили не через результати, а через те, що він ломав систему. Система тренера викинула, самозберіглась. А результат роботи системи всі побачили сьогодні.
Am
Ну що ж, правління баварії досягла результату, це ж ким треба бути щоб успішного тренера змінювати перед чвертьфіналом ЛЧ? Перший раз бачу настільки непрофесійний підхід у німців
Cruijff
Може не варто було міняти коней на такій важливій переправі.
avk2307
Так це ще скільки Зоммер відбив
Octopus
Где-то с менеджмента Баварии и Тухеля угорает один Нагельсман.
Svyatoslav Malyts
Нехай тепер Кан з Саліхаміджичом виходять і грають, ска два ідіота...слів нема
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Дійсно тут шансів у Баварії було мало, пару моментів від Сане...
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slava Dyatlov
Да, интересная будет заруба за первое место в АПЛ. Думал Сити обойдутся одним голом, но Холанд лёгких путей не ищет. Дома Баварии придется оЛиверпулиться в стиле ЛЧ. 
Октавий Фландрийский
Да... Бавария без Левадовского - бледная тень прошлогодней Баварии.... Дома не отыграются, 100%.... 
Yura Юрий
УБаварии полный тухель....
antt
Є ж приказка, що коней на переправі не міняють. А тут очевидно Баварія хотіла перестрахуватися в тому числі перед грою із МанСіті, тому призначили Тухеля. І критикують відставку Потера, який прийшов на зміну саме Тухелю в Челсі, а тут сама Баварія зробила такий незрозумілий фінт, от і результат. Крім того в Борусії Хааланд минулого року так не міг помішати Баварії, а тут як раз.
Умник
Походу начался спад Баварии. 11 лет держались. 
Gargantua
вовремя конечно тренера поменяли
не, ну с Хайкенсом сработало, с Фликом сработало....  должно было сработать
bzzzzzz
МанСити конечно в целом сильнее. Но надо признать с голами очень повезло, первые два гола очень случайные. А Бавария хоть и без голевых моментов, но очень опасные ситуации создавала, где могла забить. Как не странно индивидуальное мастерство очень подвело.