Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 12 квітня 2023, 04:11
1208
0

Луїс КОРТЕС: «Двері до головної збірної України завжди відчинені»

Наставник жіночої української футбольної збірної підбив підсумки зборів

| Оновлено 12 квітня 2023, 04:11
1208
0
Луїс КОРТЕС: «Двері до головної збірної України завжди відчинені»
УАФ. Луїс Кортес

Головний тренер жіночої збірної України з футболу Луїс Кортес розповів про новачків команди та підбив підсумки тренувального збору в Польщі та Естонії:

– Я дуже радий знову зустрітися з командою, адже за ці шість місяців дуже скучив за всіма. Ми мали змогу протягом останнього тижня тренуватися в Польщі. Я задоволений перебігом тренувального збору, дівчата перебувають у хорошій формі, попри те, що більшість із них приїхала після зимової паузи в чемпіонаті України.

Я думаю, що на нас чекає цікавий матч. Можливо, Естонія – це не топ-збірна в рейтингу ФІФА, але вона досягла хороших результатів у останніх семи офіційних поєдинках. Надто що естонки гратимуть удома, тож намагатимуться продемонструвати хорошу гру. Це команда, яка намагається діяти позиційно та використовувати короткий пас. Для нас буде важливо швидко йти у відбори й грати з м'ячем. І, звичайно, втілювати все те, що ми тренували на цьому етапі.

– Ви викликали до національної команди двох нових виконавиць. Що скажете про їхні кондиції?

– Дар'я Келюшик – дуже молода гравчиня, вона прийшла з команди U-19. Поліна Янчук – найкращий бомбардир української вищої ліги.

Я думаю, що нам потрібно викликати нових футболісток. Важливо, щоб вони відчували, що якщо вони добре виступають у своїх клубах, то мають шанси потрапити до збірної України й захищати честь країни на міжнародному рівні.

– Паралельно з тренувальним збором національної команди в Польщі збірна WU-19 у Данії змагається в другому раунді відбору Євро-2023. Чи стежите ви за її виступами, й які враження залишили її поєдинки?

– Дівчата відіграли дуже непрості матчі. Швеція та Данія – суперники найвищого рівня. Вони дуже добре працюють із жіночими та дівочими командами, із масовим жіночим футболом, тож це їхній рівень.

Для нас важливо бачити цей рівень, оскільки якщо ми хочемо досягти його, нам потрібно багато працювати, багато інвестувати в молодих гравчинь. Це також відповідальність УАФ – залучати все більше дівчат до гри у футбол. Що більше дівчат гратиме у футбол, то вищим буде рівень дівочого та жіночого футболу в Україні.

– Чи збираєтеся ви викликати ще новачків із чемпіонату України або команди WU-19 на наступний збір, який заплановано вже на липень?

– Це цілком можливо. Зараз у нас є дві нові гравчині, але, можливо, у майбутньому їх буде більше. Ми переглядаємо футболісток із WU-19 та клубів чемпіонату України. Також це залежить від позицій, які нам потрібно закривати. Можу лише порадити всім дівчатам наполегливо працювати, адже двері до головної команди країни завжди відчинено.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Арсенал – Борнмут. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 04 травня 2024, 06:23 0
Арсенал – Борнмут. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Поєдинок відбудеться 4 квітня о 14:30 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.