Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 квітня 2023, 10:28
4742
2

Несподівано впевнено. Інтер у гостях переміг Бенфіку

Міланський клуб зробив серйозну заявку на вихід до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА

| Оновлено 12 квітня 2023, 10:28
4742
2
Несподівано впевнено. Інтер у гостях переміг Бенфіку
twitter.com/Inter

«Бенфіка» - «Інтер». Це єдина чвертьфінальна пара цьогорічної Ліги чемпіонів, в якій не представлені переможці національних чемпіонатів. Якщо «Бенфіка» на шляху до виправлення цієї ситуації та впевнено лідирує в чемпіонаті, то «Інтер» знову залишиться без чемпіонського титулу. Зараз міланська команда бореться за потрапляння в четвірку кращих команд Серії А. Саме тому напередодні чвертьфіналу ЛЧ звучали висловлювання про те, що ці матчі є вирішальними для кар’єри Сімоне Індзагі на посаді головного тренера «Інтера».

Обидві команди підійшли до чвертьфіналу з кадровими втратами. У «Бенфіки» були відсутні Ніколас Отаменді та Александр Ба. «Інтер» не міг розраховувати на Мілана Шкрініара та Хакана Чалханоглу.

Перед матчем фаворитом вважалася «Бенфіка». Команда йде першою у національній першості та впевнено виграла свою групу Ліги чемпіонів, випередивши «ПСЖ» і «Ювентус». При цьому «орли» демонструють яскравий атакувальний футбол. Натомість «Інтер» до матчу з лісабонцями не міг перемогти у 6 виїзних матчах поспіль, а його оборона в цьому сезоні не відзначається надійністю та багато пропускає.

Із самого початку матчу обидві команди обрали більш ніж обережний варіант ведення гри. В обороні «Бенфіка» та «Інтер» діяли дуже уважно, в атаку ходили не поспішаючи, щоб мінімізувати ризик отримати контрвипад. За такої гри команди майже не створювали моментів. У «Бенфіки» запам'ятався лише удар Рафи з меж штрафного майданчика, але Онана зробив сейв. Наприкінці першої половини зустрічі активізувався «Інтер», але реальної загрози воротам Влаходімоса італійці не створили.

З перших хвилин другого тайму активніше в атаку пішла «Бенфіка», але забив «Інтер». Бастоні навісив з лівого флангу, і невисокий Барелла головою пробив у дальній кут воріт в протихід голкіперу.

twitter.com/ChampionsLeague

Через п’ять хвилин виникла пожежа біля воріт гостей: лісабонці завдали кількох ударів з близької відстані, але заштовхати м'яч у ворота так і не змогли.

Слід зазначити, що після забитого голу міланці не відійшли у глуху оборону, продовжили атакувати та створювати моменти. На 78-й хвилині Влаходімос врятував «Бенфіку»: Бастоні навісив у штрафний майданчик, Дюмфріс пробив головою, але голкіпер встиг зреагувати.

А потім арбітр призначив пенальті. Після подачі Дюмфріса м'яч влучив в руку Жоау Маріу в штрафному майданчику «Бенфіки». На цей момент Майклу Оліверу вказав арбітр VAR. Британець особисто переглянув епізод і вказав на 11-метрову позначку. Пенальті впевнено реалізував Лукаку.

twitter.com/Inter

У хвилини, які залишилися до кінця матчу, господарі поля виглядали збентеженими. В атаках не вистачало винахідливості. «Бенфіка» намагалася елементарними навісами щось створити біля воріт «Інтера», але Онана впевнено грав на виходах. Вже на останніх секундах лісабонці змогли створити момент, але голкіпер «Інтера» врятував свою команду.

twitter.com/Inter

Ліга чемпіонів УЄФА. Чвертьфінал. Перший матч.

«Бенфіка» – «Інтер» – 0:2

Барела (51), Лукаку (82, з пенальті).

Антоніу Сілва (22), Брозович (50), Джеко (83).

«Бенфіка»: Влаходімос, Жілберто, Антоніу Сілва, Морато, Грімальдо, Флорентіну (Нерес, 64), Чікіньйо, Аурснес, Жоау Маріу, Рафа, Гонсалу Рамуш.

«Інтер»: Онана, Дарміан, Ачербі, Бастоні (Де Врей, 90+1), Дюмфріс (Д'Амброзіо, 87), Барела, Брозович, Мхітарян, Дімарко (Госенс, 62), Джеко, (Лукаку, 62), Лаутару Мартінес (Корреа, 62).

Арбітр: Майкл Олівер (Англія).

Стадіон: «Да Луш».

БЕНФІКА – ІНТЕР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

82’
ГОЛ ! З пенальті забив Ромелу Лукаку (Інтер Мілан).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколо Барелла (Інтер Мілан).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas77
Чому несподівано? До матчу був впевнений у проході Інтера у цій парі
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил