Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 11 квітня 2023, 21:28
1871
2

Жіноча збірна України обіграла Естонію в товариському матчі у Таллінні

Єдиний гол забила Ольга Овдійчук на 45-й хвилині зустрічі

| Оновлено 11 квітня 2023, 21:28
1871
2
Жіноча збірна України обіграла Естонію в товариському матчі у Таллінні
УАФ

Національна жіноча збірна України у виїзному товариському матчі здолала команду Естонії (1:0).

Матч проходив в Таллінні на місцевому стадіоні «Спортленд-Арена» Це був перший поєдинок синьо-жовтих за більш ніж півроку, і він ознаменував старт підготовки до офіційних ігор Ліги націй. Протистояння між збірними Естонії та України стало третім в історії цих команд. У 2012 році вони зустрічалися в межах відбору чемпіонату Європи, обидва рази перемогли українки (5:0 та 4:1).

У першому таймі українки контролювали м’яч і діяли значно гостріше за суперниць. На 15-й хвилині після подачі Козлової могла відкривати рахунок Овдійчук, однак схибила. Синьо-жовті часто намагалися закинути м’яч за спину суперницям, активно шукали варіанти через стандарти.

Під кінець тайму українки створили кілька хороших моментів. Зокрема, Овдійчук із-за меж штрафного влучила у площину, Калініна не влучила у ворота після подачі з лівого флангу. На 45-й хвилині українська команда забила. Овдійчук скористалася закиданням із глибини від Калініної та переграла кіпера, 1:0.

По перерві малюнок гри майже не змінився. Українки продовжували створювати моменти: небезпечний удар Гірин після прострілу Романенко заблокували суперниці, Козлова з пасу Корсун пробила вище. Непогано змістилася в центр і своїм ударом змусила реагувати голкіпера Овдійчук.

На 64-й хвилині естонки несподівано провели вдалу контратаку – Мерісалу прорвалася лівим флангом, увійшла до штрафного та пробила в поперечину. Після цього господарки вже моментів не мали, тоді як синьо-жовті свої можливості подвоїти перевагу не використали через брак реалізації. У підсумку підопічні Луїса Кортеса взяли гору – 1:0.

Жеребкування першої в історії жіночої Ліги націй відбудеться 2 травня. Склад ліг та посів перед жеребкуванням визначатиме поточний рейтинг національних жіночих збірних УЄФА. Наразі Україна перебуває в реєстрі на 22-му місці, що передбачає потрапляння до Ліги В. 2023 року для учасників Ліги націй передбачено шість ігрових вікон: 20–22 та 23–26 вересня, 25–27 та 28–31 жовтня, 29 листопада – 1 грудня та 2–5 грудня.

Футбол. Жінки. Товариський матч

11 квітня. Таллінн. «Спортленд-Арена».

Естонія – Україна – 0:1

Гол: Овдійчук, 45.

Естонія: Корк, Рамет, Волков (Даут, 46), Нііт, Таммік, Розен, Хіманен (к) (Мехевец, 46), Саар (Трейберг, 67), Ліллемяе, Баннікова, Мерісалу. Тренери: Сір’є Рупс, Анастасія Морковкіна.

Україна: Бондарчук, Корсун, Апанащенко (к) (Подольська, 76), Шматко, Романенко, Калініна (Кочнєва, 84), Хімич (Гірин, 46), Петрик (Китаєва, 68), Овдійчук, Козлова (Панцулая, 76), Куніна (Котяш, 68). Тренер: Луїс Кортес.

Попередження: Мехевец, 90+2 – Хімич, 14.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 06:01 0
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун
Футбол | 04 травня 2024, 00:12 5
Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун

У ірисок забив Домінік Калверт-Льюїн, на що відповів Елайджа Адебайо

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rozalievka
Ну все.. теперь можно ехать на ЧМ))
Slava Dyatlov
Прямо как и мужская сборная.