Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 11 квітня 2023, 18:01
2407
7

Україна – Північна Македонія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС

Нашій команді залишився один крок до виходу на світову першість

| Оновлено 11 квітня 2023, 18:01
2407
7
Україна – Північна Македонія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС
handball.net.ua

Поєдинок Україна – Північна Македонія відбудеться у вівторок, 11 квітня, в Угорщині. Початок зустрічі о 18:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Для збірної України настає година ікс у черговому відбірному циклі на великий турнір. Синьо-жовта команда має провести гру у відповідь у двоматчевій дуелі з Північною Македонією за право зіграти у фінальній частині Чемпіонату світу-2023. І шанси нашого колективу на підсумкову перемогу над своїм суперником цілком реальні.

Минулої суботи підопічні Віталія Андронова зіграли у Скоп'є два кардинально різні тайми. У першій половині гри українські гандболістки проявили себе дуже добре. У захисті наші дівчата щоразу ставили в глухий кут атаку балканської збірної, в нападі якісно розігрували комбінації та реалізовували свої кидки з гарним відсотком, а на воротах відмінну гру демонструвала Марія Гладун. Як результат, українки з самого початку поєдинку захопили лідерство у рахунку і на велику перерву пішли з комфортною перевагою у шість м'ячів – 8:14.

Однак на другу тридцятихвилинку Північна Македонія вийшла набагато зібранішою і змусила нашу збірну щоразу помилятися на обох сторонах майданчика. Балканки досить швидко відіграли значний (як здавалося раніше) гандикап українок і на табло запалали рівні цифри – 16:16. Після цього наші дівчата дуже вчасно провели три результативні атаки поспіль і в нервовій кінцівці все ж таки втримали перевагу в рахунку – 22:24.

Загалом, Північна Македонія нічим особливо не здивувала. Балканки при першій ліпшій нагоді шукали для передачі свого лідера Сару Рістовску, яка хоч і стала найрезультативнішою гандболісткою першого поєдинку (вісім закинутих м'ячів), але продемонструвала не найкращу як для себе реалізацію (8 з 13 кидків). А коли македонську зірку за п'ять хвилин до фінального свистка вилучили з майданчика шляхом прямої червоної картки, нашим суперницям стало помітно важче в атаці.

Втім, навіть із Рістовскою балканська збірна виявилася під силу українкам у першій грі раунду плей-оф. У синьо-жовтого колективу такого яскраво вираженого лідера не знайшлося, проте добре проявили себе Тамара Смбатян, Мар'яна Маркевич, Євгенія Левченко (всі троє – по п'ять результативних атак) і дуже непогано зіграла наша воротарська бригада Марія Гладун – Вікторія Салтанюк. Привезти зі Скоп'є комфортний заділ підопічним Віталія Андронова не вдалося, але наша команда ще має ресурси для покращення своєї гри. Насамперед хотілося б побачити більш якісніші виступи від наших б'ючих гандболісток задньої лінії. Ірина Глібко, Ірина Компанієць та Юлія Андрійчук не сказати, що провалили першу зустріч з македонками, але точно могли б виглядати в ній кращим чином.

Тепер все вирішиться у другому матчі між командами. Кілька слів варто сказати про місце його проведення. Через криваве рашистське вторгнення українки прийматимуть Північну Македонію в невеликому угорському містечку Кішварда, яке знаходиться приблизно за сорок кілометрів від нашого західного кордону. Судячи з усього, адміністративний штаб нашої збірної робить ставку на те, що частина вболівальників зможе дістатися на гру в такий близький до України населений пункт.

Важливість майбутнього поєдинку для синьо-жовтого колективу важко переоцінити. Після довгої паузи збірна України може пробитися до фінальної частини великого гандбольного турніру. Два м'ячі фори перед зустріччю у відповідь - це небагато, але точно краще, ніж їхня відсутність або взагалі мінусова різниця. Та й майданчик тепер буде для підопічних Віталія Андронова формально домашній, хоча тут більш вірно буде сказати, що Північна Македонія гратиме без підтримки рідних трибун. Тож українки хай і з невеликим запасом, але все ж таки являються фаворитками цього протистояння. Нашим дівчатам залишається лише довести це на майданчику гарною грою без провальних відрізків, і тоді мрії про виступ на Чемпіонаті світу-2023 стануть реальністю.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Олексій КОЛЯГО

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Блажен кто верует....
Chystyi_stavok
До речі, чому Чемпіонати світу з футболу, баскетболу, волейболу, що чоловічий, жо жіночий проводиться раз на 4 роки, а Чемпіонат світу з гандболу (теж ч і ж) раз на 2? Я просто цим питанням вже давно задавався. Як на мене вже час робити раз на 4 теж, бо це також доступний вид спорту і він по красі аж ніяк не поступається баскетболу та волейболу. Ну вибачте мене, для гандболу проводити раз на 2 роки мундіаль це занадто часто, тим паче коли вже розширили число учасників.