Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 квітня 2023, 05:40
12324
12

Жертви шопінгу: хто може залишити Челсі влітку

Розповідаємо про гравців, яким, можливо, немає місця в лондонському клубі

| Оновлено 11 квітня 2023, 05:40
12324
12
Жертви шопінгу: хто може залишити Челсі влітку
Getty Images/Global Images Ukraine. Мейсон Маунт

З приходом нових власників «Челсі» дуже активно поводиться на трансферному ринку. «Сині» підписали стільки гравців, що, за чутками, всім не вистачає місця в роздягальні. Але так продовжуватися не може. Щоб уникнути покарання за порушення фінансового фейр-плей та розвантажити платіжну відомість, лондонцям потрібно буде продавати своїх футболістів. Ймовірно, кадрова зачистка в «Челсі» розпочнеться вже за кілька місяців. Далі спробуємо передбачити, хто залишить «синіх» у міжсезоння.

Деніс Закарія

«Челсі» орендував Закарію у «Ювентуса» в останній день літнього трансферного вікна. Досі немає передумов до того, що «сині» викуплять гравця. Наразі 26-річний хавбек зіграв лише 6 матчів у Прем'єр-лізі. У лондонців і без швейцарця вистачає футболістів, які можуть зіграти і на позиції центрального півзахисника, і в опорній зоні. Відхід Закарії після закінчення поточного сезону виглядає практично вирішеним питанням.

Getty Images/Global Images Ukraine

Конор Галлахер

Чутки про звільнення Галлахера курсують уже давно. Футболіст міг залишити рідний клуб взимку, але у «Челсі» вирішили не відпускати гравця. Однак на сьогодні 23-річний хавбек знову входить до числа футболістів, з якими «сині» готові розлучитися. У лондонському клубі не дуже дбайливо ставляться до вихованців, тому відхід Галлахера не буде сприйматися важко. Та й, знову ж таки, «Челсі» має надто багато центральних півзахисників, а Конор займає далеко не лідируючі позиції в боротьбі за місце на полі.

Маланг Сарр

Влітку 2020 року Сарр перейшов до «синіх» із «Ніцци» на правах вільного агента. Ще тоді цей трансфер виглядав сумнівно. Все вказувало на те, що лондонці відправлять гравця в оренду – так і сталося. Спочатку француз не дуже вдало з'їздив до «Порту», потім спробував закріпитися в «Челсі», але з цього теж нічого не вийшло. Поточний сезон 24-річний центрбек проводить у «Монако» на правах оренди. Шансів на те, що Сарр повернеться до лондонського клубу, практично немає. Йому банально немає місця у складі. У «Челсі» без нього 5 центральних захисників – цього більше ніж достатньо.

Тьємуе Бакайоко

Бакайоко лише формально є гравцем «синіх». Після переходу до лондонського клубу влітку 2017 року 28-річний хавбек майже весь час проводить в орендах. Француз встиг пограти за «Наполі», «Монако» та «Мілан», де зараз і перебуває. Важко уявити, що після тривалих поневірянь Бакайоко повернеться до «Челсі». До того ж у нього залишається лише 1 рік за контрактом – саме час продавати. З іншого боку, дуже важко знайти покупця на футболіста, який майже не грає. У поточному сезоні на його рахунку лише 3 матчі у Серії А.

Мейсон Маунт

За часів Френка Лемпарда Маунт був найкращим молодим гравцем «синіх». Був час, коли лондонці були готові зробити свого вихованця одним із найбільш високооплачуваних гравців клубу. Наразі реальність така, що 24-річний хавбек може залишити «Челсі». Сторони не можуть домовитися про продовження контракту, розрахованого до червня 2024 року. Зважаючи на все, небажання продовжувати угоду походить від клубу, який уже оцінив футболіста в 70 млн євро. Претендентами на англійця називають «Баварію» та «Ліверпуль».

Хакім Зієш

У січні Зієш був дуже близьким до переходу в «ПСЖ». Трансфер було практично узгоджено. Угода зірвалася лише через розхлябаність співробітників лондонського клубу. Після цього Хакім отримував якийсь ігровий час, але згодом ситуація знову ускладнилася. В останніх п'яти матчах АПЛ 30-річний вінгер жодного разу не з'являвся на полі. Це свідчить про те, що бажання марокканця покинути «Челсі» нікуди не поділося. Влітку він з високою ймовірністю все ж таки змінить клубну прописку. Цього разу «сині» вже мають час на оформлення угоди.

Getty Images/Global Images Ukraine

Крістіан Пулішич

У Пулішича вже давно справи йдуть не найкращим чином, а цього сезону все зовсім погано. У нинішній кампанії 24-річний американець проводить на полі в середньому 36 хвилин за матч – це його найгірший показник у кар'єрі. До того ж він все рідше відзначається результативними діями. Один гол у 19-ти матчах АПЛ – це зовсім мало. Висока ймовірність, що основним на позиції правого вінгера «Челсі» буде Ноні Мадуеке, тому перспективи Пулішича залишаються туманними навіть з урахуванням ймовірного відходу Зієша. Найкраще американцеві перезапустити кар'єру в іншому місці, причому зробити це треба було раніше.

Каллум Хадсон-Одої

Був час, коли «Баварія» дуже хотіла підписати Хадсона-Одої. Вихованець «синіх» відхиляв усі пропозиції, оскільки хотів закріпитись у рідному клубі. Однак із кожним сезоном його роль гравця ротації не змінювалася. Минулого літа Каллум все ж таки зважився на зміни і перейшов до «Баєра» на правах оренди, але й там особливих висот не досягає.

На цей час 22-річний англієць зіграв 14 матчів у Бундеслізі і відзначився лише одним асистом. Малоймовірно, що «фармацевти» будуть викупляти гравця, але й на повернення до «Челсі» шанси невеликі. «Сині» на позиції лівого вінгера мають Рахіма Стерлінга та Михайла Мудрика, за яких було заплачено великі гроші. Схоже, Хадсону-Одої не знайдеться місця в рідному клубі.

П'єр-Емерік Обамеянг

Getty Images/Global Images Ukraine

Обамеянг – явний кандидат на вихід із лондонського клубу, незважаючи на те, що «Челсі» не вистачає центрфорварда. В останніх 10-ти матчах АПЛ 33-річний нападник провів на полі сумарно всього 16 хвилин. У Лізі чемпіонів він взагалі не має права грати після виключення із заявки. Навряд чи у габонця з'явиться більше бажання залишатись у складі «синіх» навіть після зміни тренера. Обамеянг залишається якісним форвардом, але команда, яка перебуває на стадії тотальної перебудови, – не найкращий варіант у його віці. Габонцю краще знайти спокійнішу обстановку.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Ось що значить мати власника-ідіота та велику конкуренцію в лізі. Як на мене, то від Челсі не варто сподіватися фінішу в топ-4 в найближчі років 5. Будуть такі ж результати, як до епохи Абрамовича. А Мудрику конкретно не пощастило опинитися у вирі таких подій.
mostepicfail
по більшості картина очевидна, втім якщо по Галахеру і Пулішичу тут можна подискутувати, то по Маунту очевидно мимо з "небажання продовжити походить від клубу" - в Маунта рік до кінця контракту і він очевидно торгує собі умови по максимуму в міру цього, бо за рік оформить без проблем топ-контракт з якимсь з грандів, які зараз за ним в черзі стоять. Клуб вже не раз робив пропозиції але наразі Маунт їх відхилив
Justin_Bieber15
Перший на вихід то Мурзяо. Питання, хто його захоче вязти, бо ж Челсі захоче відбити трансфер, а за нього ніхто і 20 не дасть, вже бачивши його гру в нормальному чемпіонаті
hater of haters
Обамеянг в Челсі?
Жесть
Віталій Яценко
Насправді зараз важко щось передбачати, бо треба розуміти ім'я нового тренера. А він може собі дозволити багато всього. Бо бюджет буде величезний. А продавати є кого. Правда це будуть продажі і оренди по суті так, щоб розчистити роздутий непомірно склад.
kadaad
Удивительно, что в списке нет Мудрика. Попал Челси на деньги!
Gambie
Мудрик ясно что уйдет в аренду .Все уже поняли что это был развод .но вопрос у него высокая зарплата и даже шахтер не сможет столько платить 
Octopus
Там еще по арендам второе Челси можно собрать. В 2019 году было 41 человек в аренде. Удивительный клуб Абрамович создал. Хайль Гидра какой-то.
Gargantua
ну Маунт то как раз нужен. но его надо еще удержать. 
а остальные балласт. я бы еще Стерлинга добавил и Феликса с Ковачичем и Кукурельей.