Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 18:06
7904
5

Клас Динамо, голепад від Дніпра-1, козаки Вернидуба

Найцікавіші події 20-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 квітня 2024, 18:06
7904
5
Клас Динамо, голепад від Дніпра-1, козаки Вернидуба
УПЛ

«Динамо» без проблем переграло «Минай». «Шахтар» з купою небезпечних моментів зміг забити лише один гол у ворота «Металіста». Першої поразки в весняній частині сезону зазнала «Зоря», поступившись на виїзді «Кривбасу». «Дніпро-1» у матчі із сімома забитими м'ячами здолав «Львів».

Стандарт туру

Єдиний гол у ворота «Інгульця» футболісти «Ворскли» забили після розіграшу штрафного удару. З лівого флангу Бацула спрямував м'яч у центр штрафного майданчика, де Павлюк переправив його на дальню штангу. Там Скляр знову переадресував м'яч на протилежну стійку, де захисник Кравець головою вбив сферу в сітку воріт.

Травма туру

У середині першого тайму матчу «Ворскла» – «Інгулець» було замінено ключового гравця середини поля команди Скрипника – Юрченка. Заміна вийшла вимушеною. Владлен залишив поле через пошкодження. Травма виявилася серйозною: розрив меніска. Гравцеві знадобиться хірургічне втручання. На «лікарняному» півзахисник пробуде орієнтовно півтора місяці.

Гол туру

Класний гол у ворота «Зорі» забили футболісти «Кривбаса». На початку другого тайму підопічні Вернидуба отримали право на штрафний удар. Задерака направив м'яч у центр штрафного майданчика, де його отримав Капіч. Рифет «хитнув» захисника луганців, переклав м'яч під ліву ногу, і гросмейстерським ударом зняв павутиння з верхнього лівого кута воріт.

«Козаки» туру

Після перемоги над «Зорею» головний тренер «Кривбасу» Юрій Вернидуб не скупився на компліменти своїм підопічним: «після гри з «Вересом» я заявив, що вони тепер можуть називатися «мужиками». Але «мужики» – це була «Зоря», і гадаю, що у луганців це ім'я залишиться. Більше половини життя я провів у Запоріжжі, прізвище «Вернидуб» козацьке, тож нехай мої підопічні тепер називатимуться «козаками»!

Клас туру

«Динамо» – «Минай»: саме той випадок, коли кажуть «перемога здобута на класі». Динамівці перемогли свого суперника без зайвих питань, із запасом. Гості трималися до першого пропущеного м'яча. Ще до голу Царенка господарі мали можливості для взяття воріт (моменти у Лонвейка, Беніто, Шепелєва). Але коли забив Антон, закарпатська команда повністю розклеїлася. Переможну крапку в матчі поставив настирливий Ванат, який реалізував вихід на «побачення» з голкіпером.

Одкровення туру

Після гри проти «Миная» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу зізнався, що має проблеми зі здоров'ям: «Коли ми виступали в єврокубках, то постійно їздили автобусами – по десять годин за одну подорож. А я на той час працював сім-вісім годин на день. Як наслідок, у мене розвинувся коксартроз (хронічне захворювання, що проявляється ураженням кульшового суглоба – прим.). Поки зможу – працюватиму. Але в іншому випадку доведеться зробити операцію. Було б добре, якщо вдасться зробити операцію, але лишитися з командою. Зрештою, у мене поки що немає бажання піти з футболу».

Сейв туру

Чудовий поєдинок проти «Шахтаря» провів голкіпер «Металіста» Єрмолов. Якби не впевнена, а часом і феєрична гра Данила, харків'яни напевно програли б із великим рахунком. В одному з епізодів наприкінці першої половини зустрічі Єрмолов по-справжньому врятував свою команду. Гочолеішвілі сильним ударом з-за меж штрафного майданчика «зарядив» у хрестовину воріт, і м'яч відлетів у поле і влучив у захисника харків'ян Мізюка, а від того – летів у ворота. Єрмолов у котячому стрибку виніс м'яч із лінії своїх воріт.

Вилучення туру

Жорстким вийшло протистояння аутсайдерів – «Руха» і «Вереса». Гри як такої на «Арені Львів» у виконанні обох команд було небагато. Особливо коли вони грали у повних складах. А ось взаємної грубості вистачало. Арбітр матчу Бондаренко «нагородив» грубіянів вісьмома жовтими картками та двома червоними («постаралися» Лебеденко та Едсон).

Прохід туру

Шикарний гол у ворота «Олександрії» забив форвард «Чорноморця» Алефіренко за десять хвилин до кінця першого тайму. Данило розпочав гольову атаку, він же її й завершив. Все починалося біля самої брівки на лівому крилі атаки одеситів. Там Алефіренко обігрався у «стінку» з партнером, на швидкості увійшов до штрафного майданчику, обігравши по ходу трьох опонентів, і точно пробив у ціль. Краса! Однак перемогти опонента одеситам не вдалося: Ковалець у другому таймі відновив рівновагу. Для «Олександрії» це вже п'ята нічия у шести поєдинках на чолі з Ротанем.

Голепад туру

Чергову перемогу здобув «Дніпро-1». Знову, як і в попередньому турі, дніпряни обіграли свого суперника з різницею у три м'ячі. Цього разу не пощастило «Львову». Після першого тайму підопічні Кучера вигравали 3:0. Здавалося, що гру вже «закрито». Але у другому таймі львів'яни проявили характер і зуміли відіграти два м'ячі. Але на більше їх не вистачило: дніпряни теж забили два голи. У підсумку матч завершився із хокейним рахунком 5:2. Дублями за «Дніпро-1» відзначилися Довбик та Гуцуляк. Артем із 17-ма забитими м'ячами впевнено лідирує у бомбардирських перегонах.

Розгром туру

«Колос» на своєму полі не відчув проблем із «Металістом-1925». Вже на третій хвилині Оріховський відкрив рахунок. Він же за десять хвилин до перерви подвоїв рахунок. А оформив розгром харків'ян Безбородько влучним ударом у середині другої половини зустрічі. Для Дениса цей гол – перший із серпня минулого року. А для «Металіста-1925» цей розгром став уже третім у другій частині сезону.

Символічна збірна туру: Єрмолов – В.Кравець, Сарапій, Тимчик – Судаков, Оріховський – Капіч, Гуцуляк, Бондаренко – Алефіренко, Довбик.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rozalievka
У этого динамо есть кдасс?)))
Dfs2262ar
Повністю згоден із попереднім коментарем! Який нафіг клас у нинішнього Динамо?🤦🏻