Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 квітня 2023, 08:27
1817
0

Третій розгром. Металіст 1925 програв Колосу

Харківський клуб зазнав третьої великої поразки у другому колі Української Прем'єр-ліги

| Оновлено 10 квітня 2023, 08:27
1817
0
Третій розгром. Металіст 1925 програв Колосу
УПЛ

Обидві команди до особистого протистояння слабко проводили весняну частину чемпіонату. «Колос» зумів розжитися лише чотирма очками, «Металіст 1925» – лише двома. Більше того, ковалівці у чотирьох поєдинках забили лише один раз, а «Металіст» встиг двічі програти з розгромним рахунком («Шахтарю» – 0:7; «Дніпру-1» – 0:3).

Перед матчем команди в турнірній таблиці поділяли лише три залікові бали: у підопічних Ярослава Вишняка було 24 очки, а у харків'ян – 21. Цілком логічно, що можна було очікувати рівної боротьби в матчі. Проте склалося враження, що одна команда забула прокинутися…

Вже на 3-й хвилині матчу «Колос» вийшов уперед: М'якушко з правого фанга увійшов до штрафного майданчика, намагався прострелити, але влучив у захисника. Однак м'яч полетів далі, тому вийшла м'яка передача на Оріхівського, який із центру штрафного майданчика точно пробив у дальній кут воріт.

Такий активний початок матчу давав надію на цікавий перебіг розвитку подій. Але реальність виявилася суворішою. До середини тайму футболісти грали майже без воріт. Гравці «Металіста 1925» допускали багато браку в передачах. Їхні спроби організувати гостру атаку закінчувалися переважно аутами біля штрафного майданчика «Колоса». Запам'ятався момент на 19-й хвилині, коли Чируку зовсім трохи не вистачило, щоб переправити м'яч у ворота після навісу з лівого флангу у виконанні Ременюка. Але, на жаль, цей момент був фактично єдиним небезпечним, який створили харків'яни в першій половині матчу. На останніх хвилинах тайму була ще можливість у Габелка, але він затягнув із ударом.

Господарі у першому таймі атакували трохи гостріше. Після 30 хвилини вони міцно захопили ініціативу. Тиск на ворота «Металіста 1925» втілився у другий гол. І знову забив Оріхівський. Він з розвороту пробив приблизно з 11 метрів, Мозіль пропустив під рукою. Захисники лише спостерігали за діями Оріхівського. Це його сьомий гол у сезоні.

У другому таймі малюнок гри не змінився. «Металіст 1925» намагався атакувати, але робив це безуспішно. Забитий харків'янами гол міг би повернути інтригу до матчу, але все сталося зовсім навпаки. У середині тайму «Колос» забив утретє. Автором голу став Безбородько, який замінив Лисенка. Форвард пробив Мозіля ударом у «домік». Далеко не найкращий матч голкіпера «1925-х». На відміну від багатьох інших матчів сьогодні Олег не виручав свою команду.

Останні 20 хвилин тайму проходили під зливою. Створювати моменти командам стало ще важче. За п'ять хвилин до кінця основного часу «Металіст 1925» міг забити: під час навісу з кутового Курило виграв верхову боротьбу і пробив з воротарського майданчика - м'яч влучив у штангу. «Колос» відповів двома напівмоментами на останніх хвилинах зустрічі.

Ковалівці здобули заслужену перемогу і за рахунком, і за грою. Клуб із Київської області закріпився на 7-му місці у таблиці. «Металіст 1925» продовжує провалювати друге коло чемпіонату. Відстань до аутсайдерів вже становить лише три очки. На жаль, у останніх матчах команда демонструє дуже слабку гру. І якщо нічого не зміниться, то харків'янам світить боротьба за виживання.

Насамкінець трохи статистики. «Колос» перервав свою безгольову серію, яка тривала 209 хвилин. «Металіст 1925» не забиває вже 341 хвилину і не виграє 7 матчів поспіль. Воротар «Колоса» Євген Волинець провів 10-й «сухий» матч цього сезону.

Українська Прем’єр-ліга. 20-й тур.

«Колос» – «Металіст 1925» – 3:0

Оріховський (3, 35), Безбородько (64).

Богданов (52), Ільїн (78), Криворучко (83).

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Гончаренко, Чоботенко, Кравченко, Мілько, Богданов (Криворучко, 81), Мякушко (Болбат, 68), Оріховський (Смирний, 68), Ільїн (Велетень, 81), Лисенко (Безбородько, 53).

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус, Мартинюк, Бичек, Габелок, Кравченко, Ременюк (Абдуллаєв, 65), Чирук (Дмитренко, 65).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка, Київська область).

КОЛОС - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Колос К).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Павло Оріховський (Колос К).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Павло Оріховський (Колос К).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.