Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 09 квітня 2023, 20:15
3562
0

Адесанья вперше за довгі роки побив Перейру, ще й потужним нокаутом

Але далі опонентів не так вже й багато

| Оновлено 09 квітня 2023, 20:15
3562
0
Адесанья вперше за довгі роки побив Перейру, ще й потужним нокаутом
Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Вранці 9 квітня чемпіон UFC у середній вазі Алекс Перейра (7-2) вперше захищав свій титул у поєдинку проти колишнього чемпіона промоції Ісраеля Адесаньї (24-2) на турнірі UFC 287.

Ці двоє – головні суперники в кар’єрах один одного. Тільки в UFC вони зустрічались двічі. І ще двічі в кікбоксингу. І до цього турніру Перейра перемагав суперника три рази з трьох. Але тепер усе змінилось.

Адесанья все ж переміг, хоча не міг цього зробити роками. Нокаут вийшов ідеальним

Четверта очна і друга в UFC зустріч між Перейрою та Адесаньєю розглядалась, як фінальна. Якщо Ісраель програє – він програє чотири рази поспіль. Сенсу у ще одній зустрічі мінімум. Якщо ж перемагає – має шанс закрити питання. Хоча б частково, адже у минулих зустрічах він неодмінно перемагав, поки руку не підіймали його супернику.

У першому протистоянні Ісраель програв рішенням суддів, і це був єдиний поєдинок у трилогії, коли Перейра виграв так. Більше того, Алекс тоді виглядав не найкращим чином, але судді чомусь побачили саме його перемогу.

Вдруге бразилець закрив всі питання. Ну добре, майже всі. Він знову програвав, а потім отримав шанс пробити лівий боковий, поклав той у ціль і переміг нокаутом. З того моменту і до реваншу так Ісраеля не вкладав ніхто.

У третьому поєдинку, вже у рамках UFC, Адесанья та Перейра зійшлись у п’ятираундовому чемпіонському поєдинку. Ісраель був чемпіоном з 2019 року, а Перейра безупинно вирубав одного суперника за іншим, перейшовши з найпрестижнішої кікбоксерської промоції Glory Kickboxing.

Нігерієць знову перемагав. Він і влучав краще, і загалом виглядав переконливіше. А у п’ятому раунді Перейра остаточно пішов вперед, затиснув опонента та нокаутував. Найбільш руйнівне влучання – той самий лівий боковий, як і раніше. Фішка бразильця знову спрацювала.

До реваншу один підходив у статусі фаворита, а другий – чемпіона. Так, Перейра тричі перемагав, двічі нокаутом, мав чемпіонський пояс, і все одно був аутсайдером 1 до 2,5. Приблизно такі ж коефіцієнти були і у попередніх зустрічах. Тому що Адесанья постійно вигравав по ходу зустрічі, але ніяк не міг досягти підсумкової перемоги.

Але загалом все бачилось, як п’ятдесят на п’ятдесят. Або влучить Алекс, або ні. Якщо влучить – навряд Ісраель переживе це. Якщо ні – навряд бразилець перебоксує суперника і точно малоймовірно переборе.

Ще один цікавий момент – Перейра обрав для спарингів геть різних бійців. Серед них навіть був Чжан Чжилей – китайський гігант, що готується битися проти Джо Джойса. Чжилей зазвичай важить близько 120 кілограмів та понад 2 метри зросту. Готувався руйнувати колишнього чемпіона по повній.

Адесанья сам говорив, що ця зустріч – останній шанс. Або довести, що недарма постійно вів за очками. Або програти і закрити це питання, записавши Перейру не тільки у головні суперники, а й і у найстрашніші опоненти для нігерійця.

Четверта зустріч інтригувала не менше за попередні. Бо нічого не змінилось. Ісраель так само був технічнішим. Точно швидшим та не менш, а то і більш цікавим. Перейра все такий же цікавий в атаці, потужний та просто лякаючий всіх довкола, окрім декількох людей, які ховають це за показною упевненістю.

Getty Images/Global Images Ukraine

І поєдинок проходив точно так само – як і всі попередні. Тепер вже чемпіон тиснув опонента, а той намагався не піддатись на атакувальні дії суперника та знайти моменти для контратак. Виходило непогано, але доволі малоактивно.

Ісраель рухався від суперника, відчував того добре, намагався фінтити ногами, але до результату це не призводило. Що призводило, причому з обох боків, так це удари руками. Перейрі не подобались удари Адесаньї. Як Ісраель реагує на влучання Алекса, ми вже всі знаємо.

Чи не вперше за час їхнього протистояння здавалося, що Перейра виглядає гостріше за суперника. Коли він йшов вперед з активною атакою, фанати аж затамовували подих. Адесанья йшов від цих атак. Десь завдяки захисту тулубом, десь пом’якшував удари, десь роботою на ногах. Але загалом ці удари лягали дуже близько і мали б ось-ось розібратися з претендентом.

У відповідь Ісраель бив лоу-кіки, пробивав по тулубу і працював у різних стійках. Це не сильно збивало Перейру з пантелику, бо вони знають один одного прекрасно, тож треба було вигадувати щось нове.

У другому раунді Адесанья все ж вигадав. Перейра пішов вперед, почав влучати і претендент закрився за блоком. Здалось, що йому тепер по-справжньому важко, як Ісраель видав правий прямий один раз, а потім одразу другий. Вже після падіння Алекса було зрозуміло, що він у нокауті, але нігерієць встигнув ще й вставити один удар на добивання. А потім відповісти супернику пострілом з невидимого лука – це ж показує Перейра, коли виходить у клітку.

Що далі?

Чи довів щось Адесанья – питання, на яке відповість кожен сам для себе. Суто по ходу бою він виглядав тут чи не найгірше за всі зустрічі. Але переміг і впевнено. А перед цим виглядав краще, але програв нокаутом. От такі ці єдиноборства дивні.

Перейрі 35 років. Ще є декілька років, щоб битись, якщо є бажання. На цьому ж турнірі оголосив про завершення кар’єри Хорхе Масвідаль – йому 38 і останні декілька років він мав не найкращий вигляд, а цього разу був відверто поганий.

З силою удару у Алекса все добре. Головне не лізти на відвертих борців, бо ті просто замучають. Чи буде ще й п’ятий бій – не ясно, але моментально – навряд. Тут перемога нокаутом, яка не викликає питань. У третій їхній зустрічі все ж перемагав Ісраель, поки не пропустив.

У середній вазі Ісраель переміг чи не всіх. Бив Канноніра, Косту, Віттакера та Ветторі. Двох з них навіть двічі. А все це найближчі бійці у рейтингу. Але є й інші варіанти. Хамзат Чімаєв грозиться піднятись до Адесаньї та затягати того у партері. Проте і у напівсередній вазі цікава ситуація – Дейна Вайт може поки що не відпустити.

А ще є Роман Долідзе, який обіцяв просити титульний шанс після наступної перемоги, але перемоги над Ветторі не сталось. Тож залишаються хіба що реванші. Або вояжі у сусідні категорії від Адесаньї чи бійців цих самих категорій.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.