Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 квітня 2023, 02:53
1194
0

Віталій АНДРОНОВ: «Буде дуже складне протистояння за путівку на ЧС»

Україна та Північна Македонія розіграють перепустку на чемпіонат світу 2023

| Оновлено 09 квітня 2023, 02:53
1194
0
Віталій АНДРОНОВ: «Буде дуже складне протистояння за путівку на ЧС»
ФГУ. Віталій Андронов

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов задоволений тим, як працювала команда на останньому етапі підготовки до ігор проти Північної Македонії, що пройдуть 8 та 11 квітня. Суперниці розіграють путівку на чемпіонат світу 2023.

Віталій Андронов, головний тренер збірної України:

«Травми у збірній? Гандбол – це контактний вид спорту. Травми у нас повсякденна річ і на цьому зборі з нами, на жаль, немає Тетяни Чорнявської, Юдіт Балог, Альони Шупік, Тетяни Поляк, яка зламала руку. Кожне тренування – це маленька війна і вчора Діана Дмитришин на тренуванні отримала травму, ми відразу зробили знімок і, на щастя, все ціле. Тому нових втрат немає. Головне – здоров’я дівчат, щоб всі підійшли до ігор у належному стані.

Повернення Ірини Компанієць. Ми давно на неї чекали, були на зв`язку. Вітаємо Ірину із народженням дитини. Це, напевне, головна події в житті кожної людини. Те, що вона зараз з нами і допоможе в цих іграх, – це супер. Вона досвідчений гравець, який виступає в сильному клубі. Вона нам дуже допомагає.

Підсумки зборів в Ужгороді? Те, що ми планували, ми виконали, хоча часу завжди бракує. Згадали свої зв'язки в нападі та захисті. Я задоволений ставленням дівчат, їх фізичною формою, тому маємо оптимістичний прогноз на ці ігри.

Тактика? Гандбол зараз настільки вивчений, що всі грають майже те ж саме. Але велику роль відіграють дрібниці. І ми розбираємо кожну дрібницю, як зіграти краще у кожній ситуації. Є у нас і нові заготовки. Подивимось, чи вони спрацюють, адже коли починається вже така гра, то на перший план все ж таки виходять бійцівський якості, та гра один в один.

Досвід гравців збірної? Я бачу як ростуть наші гравці: і львівська Галичанка, яка грає у польському чемпіонаті, і ужгородські Карпати, які грають в Угорщині. Це благо для українського гандболу, що в цей час вони можуть підтримувати свою спортивну форму. Ми маємо знову і знову подякувати нашим воїнам, які нас захищають нас. Дівчата прогресують і завжди дають бій за свою країну за своє ім`я.

Про тренерський штаб збірної. Ті люди, які поряд зі мною у збірній, велика їм подяка, вони відмінні фахівці. Ольга Передерій – досвідчена гравчиня і чудова людина. Зараз на її плечі покладено дуже багато адміністративної та аналітичної роботи. Вона з цим справляється. Оксана Площинська – це гравець і тренер з великої літери. Вона працює з воротарями. Ростислав Козакевич – наш лікар, а ще та людина, яка додає в колектив гумор, допомагає в налаштуванні, дівчатам з ним дуже комфортно. Ми всі в збірній як одна родина. І я дуже вдячний всьому тренерському штабу за роботу.

Збірна Північної Македонії? Кажуть, що нам пощастило із суперником. Але на папері це одне, а у дійсності – все виглядає зовсім інакше. Це досвідчена команда, яка грала на чемпіонаті Європи, здобула досвід, протистояла потужним суперникам. Ми знаємо про ставлення до гандболу у Північній Македонії. Це – релігія, і в країні все робиться для команд.

Ця збірна – це дуже серйозний суперник, у якого є все для того, щоб перемагати: кутові високого класу, гравці задньої лінії з кидками, потужна лінійна, непогані воротарі, європейські досвідчені тренери. Тому це буде дуже складне протистояння, в якому все вирішуватиметься в останній момент. І я сподіваюсь, що успіх буде на нашому боці.

Воротарі збірної України? Вони непогано виглядають на тренуваннях. В останній грі польського чемпіонату Вікторія Салтанюк видала дуже потужну гру і завдяки цьому Галичанка виграла у сильної команди. Воротар – це важлива складова успіху у гандболі. Як зіграють воротарі у нас та у збірної Північної Македонії, хто зробить менше помилок, та команда матиме перевагу».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна мінімально обіграла Албанію та вийшла у плей-оф ЧЄ із socca
Інші види | 09 травня 2024, 18:50 1
Україна мінімально обіграла Албанію та вийшла у плей-оф ЧЄ із socca

Синьо-жовта команда лідирує у групі, набравши 7 очок після 3 матчів

ВІДЕО. Битва Шахтар – Динамо. Як команда Пушича готується до дербі
Футбол | 09 травня 2024, 20:29 18
ВІДЕО. Битва Шахтар – Динамо. Як команда Пушича готується до дербі

Матч лідерів чемпіонату України відбудеться 11 травня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.