Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 06 квітня 2023, 19:10
5681
7

Іга СВЬОНТЕК: «Після Другої світової війни німецьких гравців не допускали»

Перша ракетка світу розповіла про важливість усунення російських та білоруських спортсменів

| Оновлено 06 квітня 2023, 19:10
5681
7
Іга СВЬОНТЕК: «Після Другої світової війни німецьких гравців не допускали»
Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

Перша ракетка світу Іга Свьонтек (Польща) в інтерв'ю BBC заявила, що російських і білоруських гравців вже пізно усувати, але це потрібно зробити:

«Я чула, що після Другої світової війни німецьких гравців не допускали, так само як японських та італійських, і мені здається, що подібні моменти показали б російському уряду, що, можливо, не варто було цього робити. Розумію, що це дрібниці, тому що ми лише спортсмени, маленький шматочок світу, але я відчуваю, що спорт дуже важливий, і спорт завжди використовувався в пропаганді.

Це рішення розглядалося, але теніс не пішов цим шляхом, а тепер це мабуть було б досить несправедливо стосовно російських та білоруських гравців, бо таке рішення мало бути ухвалене ще рік тому.

Мені здається, що теніс із самого початку міг би діяти трохи краще, показуючи всім, що тенісисти виступають проти війни. Думаю, вони могли б зробити більше, щоб донести цю думку і розповісти про свої погляди, а також допомогти нам краще впоратися в роздягальні, бо атмосфера там досить напружена.

Якщо говорити про російських та білоруських гравців, то вони не винні, що у них такий паспорт, але, з іншого боку, ми всі певною мірою впливаємо на ситуацію і якщо це допоможе зупинити російську агресію, ми повинні піти цим шляхом у плані рішень, які приймають федерації.

Звичайно, це легко говорити, але коли ви стикаєтеся з людьми віч-на-віч, це трохи інше. Я потиснула руку, наприклад, Дарії Касаткіній – вона відкрито сказала, що від початку була проти війни, і її мрією було б, щоб вона закінчилася. Я дуже поважаю це, тому що думаю, що для російських спортсменів це сміливо, оскільки їхня ситуація досить складна і іноді їм важко говорити про це вголос».

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»
Футбол | 16 травня 2024, 14:49 9
Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»

Вінгер «Челсі» прокоментував своє пошкодження

Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром
Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1
Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gambie
Русские сами никогда не скажут что мы против войны и убийств людей .Потом их в России за эти слова накажут и отлучат от тенниса 
Nick.Grabowski
Коли в 1924 хоронили Леніна, то на транспарантах було написало "Могила Ленина - колыбель свободы всего человечества". Росіяни - вони збоченці:
- вони кажуть "ми адін народ, і бомблять та знищують міста в 430 тис, 100 тис";
- вони кажуть ми віримо в Бога та ходять на екскурсію в мавзолей до Леніна, прославляють Троцького;
- вони кажуть ми православні, але при цьому їх не дивує, що ФСБ (КГБ-НКВД) понад 70 років знищували право на християнство для понад 300 млн людей, а зараз має агентурну мережу через лже-попів МП;
- вони кажуть "Запад - наш враг", але при цьому не вилазять з Куршавеля, їздять на Мерседесах, БМВ, Ауді, літають на західних літаках.
VITASS
Дякую тобі, сонечко. Мордор маст дай