Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
4031
1

5 гравців молодіжки Реала, які здатні стати зірками

У мадридському клубі завжди була якісна молодь…

5 гравців молодіжки Реала, які здатні стати зірками
Getty Images/Global Images Ukraine. Серхіо Аррібас

Мадридський Реал є одним із найвідоміших професійних футбольних клубів планети. Про цю команду хоча б раз чули навіть у тих куточках земної кулі, де футболом цікавляться, м'яко кажучи, дуже поверхнево. Все це є можливим завдяки фантастичним досягненням «бланкос», які мають на своєму рахунку 14 перемог у Лізі чемпіонів (та її прабатьку – Кубку європейських чемпіонів), що рівно удвічі більше, аніж у найближчого переслідувача – Мілана.

Недивно, що багато молодих футболістів буквально мріють рано чи пізно опинитися у Реалі. Деяким з них щастить потрапити до табору «бланкос» вже на зорі кар'єри, хоча спершу на них чекає «обкатка» у юнацькій команді, а потім і в Реалі Кастільї, який є дублем мадридського клубу.

В останні роки Реал Кастілья виступає у Прімері Федерасьон – третьому за рангом дивізіоні в системі ліг іспанського футболу після Прімери та Сегунди. І цього сезону справи у дубля «бланкос» йдуть досить непогано – команда під керівництвом легендарного екс-форварда Реала Рауля посідає третє місце, перебуваючи в зоні плей-оф за право підвищитися в класі.

Хороші результати та якісний тренер є запорукою появи у команді й гідних гравців. Сьогодні ми пропонуємо вам п'ятірку футболістів Реала Кастільї, які найближчими роками цілком здатні не лише пробитися до першої команди «бланкос», а й стати повноцінними зірками світового футболу.

Альваро Родрігес

Вік: 18 років
Амплуа: центрфорвард
Громадянство: Уругвай / Іспанія
Показники в сезоні: 24 матчі, 6 голів, 1 асист

Getty Images/Global Images Ukraine. Альваро Родрігес

У структурі Реала Альваро Родрігес опинився влітку 2020 року, перебравшись із лав Жирони. З того часу молодий футболіст, який переважно грає на позиції центрфорварда, а також на лівому фланзі атаки, прогресує неймовірними темпами. Зокрема, 18 лютого цього року Альваро отримав можливість дебютувати за першу команду Реала, коли Карло Анчелотті випустив форварда на заміну в поєдинку Прімери проти Осасуни (2:0). Причому на поле Родрігес виходив за рахунку 1:0 на користь своєї команди на 88-й хвилині, а через чотири хвилини видав результативну передачу на Марко Асенсіо, котрий оформив остаточний рахунок на табло.

Карло Анчелотті в одному з нещодавніх інтерв'ю заявив, що Альваро Родрігес буде футболістом першої команди Реала вже наступного сезону: «Ми думаємо, що він може бути корисним у цьому відрізку сезону, граючи за Кастілью, а також допомагаючи першій команді Реала. Наш план наступного сезону полягає в тому, щоб Альваро був у першій команді. У нього такі якості, як у небагатьох інших, він високий та сильний. Бензема не є традиційним центральним нападником, тому наявність такого високого гравця дуже важлива для нас».

І нехай майбутнє самого Анчелотті у Реалі поки що залишається дуже туманним (зокрема через інтерес до італійця з боку Бразильської конфедерації футболу), Альваро Родрігес може сміливо дивитися в майбутнє, яке бачиться для нього абсолютно безхмарним.

Варто також зазначити, що з лютого минулого року Родрігес провів 4 матчі за збірну Іспанії U-18, але на початку 2023-го прийняв запрошення грати за збірну Уругваю U-20, де вже блискуче показав себе (5 голів у 8 матчах).

Transfermarkt оцінює Альваро Родрігеса у 6 мільйонів євро.

Петер Гонсалес

Вік: 20 років
Амплуа: правий вінгер
Громадянство: Домініканська Республіка / Іспанія
Показники в сезоні: 28 матчів, 4 голи, 5 асистів

Петер Гонсалес народився 25 липня 2002 року в Мадриді, а в академії Реала опинився у 13-річному віці. З того часу футболіст, який грає на позиції правого вінгера, пройшов шлях від юнацьких команд до дубля Реала, і, напевно, має плани стати важливим виконавцем і для основи «бланкос».

У 2020 році Петер Гонсалес разом із молодіжкою Реала ставав переможцем Юнацької ліги УЄФА, а цього сезону є ключовим гравцем для Кастільї. На рахунку вінгера 28 матчів у Прімері Федерасьон, а також 4 забиті м'ячі та 5 результативних передач.

Ще протягом минулого сезону Петер Гонсалес почав залучатися до тренувань із першою командою Реала, за яку в Прімері дебютував 22 грудня 2021 року. Тоді Карло Анчелотті кинув юного таланта у бій в гостьовій зустрічі проти Атлетіка. Причому заміна відбулася на 86-й хвилині за рахунку 2:1 на користь Реала, а тому італієць певною мірою ризикував, випускаючи на поле абсолютно недосвідченого «зеленого» хлопця.

У поточному сезоні Анчелотті поки не залучав Гонсалеса до ігор за першу команду, але в цілому Реал вже має варіанти з приводу того, як вчинити із вінгером. Подейкують, що на босів мадридців уже виходили представники Хетафе, які виявляли реальний інтерес до співпраці з одинадцятим номером Реала Кастільї.

Transfermarkt оцінює Петера Гонсалеса в 1 мільйон євро.

Рафа Марін

Вік: 20 років
Амплуа: центральний захисник
Громадянство: Іспанія
Показники в сезоні: 27 матчів, 2 голи

Getty Images/Global Images Ukraine. Рафа Марін (праворуч)

Рафа Марін є ключовим центрбеком дубля Реала прямо зараз. На його рахунку 27 матчів і 2 забиті м'ячі в рамках поточного розіграшу третього дивізіону іспанського футболу, і за багатьма статистичними компонентами молодий захисник перебуває в топі Прімери Федерасьон.

Зокрема, Рафа Марін є лідером Реала Кастильї у чемпіонаті за кількістю виконаних передач – 1590. Це також дозволяє талановитому центрбеку займати п'яту сходинку у лізі, поступаючись одразу трьом представникам дубля Барселони та 29-річному Рубену Дієсу з Депортіво. Також варто зазначати, що Марін – третій у чемпіонаті за кількістю заблокованих ударів (22).

Потужний центрбек (зріст Маріна – 191 сантиметр) поки що не дебютував у першій команді, хоча, за чутками, Рауль палко рекомендував Анчелотті цього виконавця. Подейкують, що італійський коуч «бланкос» не бачить для Маріна місця серед своїх підопічних через те, що не має дефіциту центрбеків. Ця обставина дуже засмучує Рафу, який має контракт із Реалом до літа наступного року.

У європейських ЗМІ вже з'являлися публікації про інтерес до Маріна з боку Парі Сен-Жермен, Лейпцига та Челсі. Ці клуби будуть готові діяти, якщо Рафа наважиться покинути Мадрид, хоча поки що центрбек все ще чекає на шанс, а також пропозиції продовжити контракт на суттєво кращих умовах. Не виключено, що якщо у Реалі так і не наважаться довіритися Маріну в найближчому майбутньому, то той запросить трансфер та поїде в інший чемпіонат. Можливо, «бланкос» згодом доведеться шкодувати про своє рішення, або ж повертати Рафу, як це колись робила Барселона із Жераром Піке.

Transfermarkt оцінює Рафу Маріна у 500 тисяч євро.

Вінісіус Тобіас

Вік: 19 років
Амплуа: правий захисник
Громадянство: Бразилія
Показники в сезоні: 32 матчі, 5 асистів


Instagram.com/vinitobias. Вінісіус Тобіас

Вінісіус Тобіас опинився в Реалі Кастільї лишень через початок повномасштабної фази російсько-української війни. У січні минулого року неймовірно перспективного правого захисника в Інтернасьонала за 6 мільйонів євро викупив Шахтар, але у донецькій команді Тобіас встиг провести лише кілька товариських поєдинків на зборах у Туреччині. Там Вінісіус залишив про себе дуже приємне враження, але після початку повномасштабної агресії з боку росії, як і більшість легіонерів «гірників», вирішив залишити Україну.

На початку квітня минулого року про оренду Тобіаса до кінця сезону-2022/23 оголосив Реал, а бразилець був відправлений на «обкатку» в дубль - Кастілью. Цього сезону у Вінісіуса чудова преса, а Рауль так і зовсім розтікається компліментами на адресу бразильця ледве не кожен другий тиждень.

Подейкують, що Карло Анчелотті також залишився вражений можливостями та працездатністю Вінісіуса Тобіаса, якого він вже залучав до тренувань із першою командою, але поки що так і не надав шансу дебютувати за Реал. Позиція правого захисника в головній команді «бланкос» досить проблемна, а тому до Тобіаса пильно придивляються, та обмірковують його можливості закріпитися у Реалі надовго, ставши таким собі «правоногим Марсело» для клубу.

Реал має опцію на викуп контракту Вінісіуса Тобіаса у Шахтаря за 18 мільйонів євро. Подейкують, що боси «бланкос» та особисто президент Флорентіно Перес хотіли б отримати бразильця на постійній основі, але розраховують, що «гірники» зроблять знижку й погодяться відпустити легіонера хоча б за 10 мільйонів. Однак у Шахтарі мають великий досвід торгівлі з грандами європейського футболу, і навряд чи в цьому випадку «бланкос» можна розраховувати на зниження вартості.

Transfermarkt оцінює Вінісіуса Тобіаса у 3 мільйони євро.

Серхіо Аррібас

Вік: 21 рік
Амплуа: центральний атакувальний півзахисник
Громадянство: Іспанія
Показники в сезоні: 31 матч, 14 голів, 7 асистів

Серхіо Аррібас є кращим голеадором Реала Кастільї, і одним з кращих бомбардирів поточного розіграшу Прімери Федерасьон. Цей футболіст не тільки частіше за інших б'є по воротах у чемпіонаті (85), але й успішно асистує партнерам, маючи на рахунку 7 результативних передач – кращий показник у третій іспанській лізі сезону-2022/23.

Уродженець Мадрида в академії Реала перебуває із 2012 року, а тому для нього «бланкос» - рідна команда, хоча Аррібас до цього недовго побув у юнаках Леганеса. В 2020 році Серхіо разом з юніорами Реала виграв Юнацьку лігу УЄФА, а у 2023-му став з основою тріумфатором клубного чемпіонату світу. Карло Анчелотті випустив молодого хавбека на заміну в півфіналі проти Аль-Ахлі, і менш ніж за хвилину Аррібас забив, встановивши остаточний рахунок у поєдинку (4:1).

Примітно, що у Прімері та Лізі чемпіонів Аррібас дебютував ще за тренерства Зінедіна Зідана. Французький фахівець дав можливість талановитому півзахиснику зіграти свій перший матч у національному чемпіонаті у 18 років 11 місяців та 21 день, а у найпрестижнішому клубному турнірі континенту – у 19 років 2 місяці та 9 днів.

На поточний момент на рахунку Аррібаса 13 матчів за Реал та 1 забитий м'яч. Це набагато менше, аніж за Реал Кастілью (84 матчі, 33 голи та 15 асистів), але Серхіо однозначно робитиме усе, щоб за головну команду «бланкос» зіграти якнайбільше, ставши одним із нових кумирів Сантьяго Бернабеу.

Transfermarkt оцінює Серхіо Аррібаса у 3,5 мільйони євро.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 10
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині
Футбол | 28 квітня 2024, 13:46 2
Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині

Український захисник «Евертона» грає в комп'ютерні ігри замість риболовлі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Арриас огонь