Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 04 квітня 2023, 14:28
12252
19

Перший матч за 12 місяців. Світоліна поступилася Путінцевій у Чарльстоні

Еліна у трьох сетах програла представниці Казахстану за 2 години та 48 хвилин

| Оновлено 04 квітня 2023, 14:28
12252
19
Перший матч за 12 місяців. Світоліна поступилася Путінцевій у Чарльстоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна повернулася на корт після декрету та провела перший матч за останній рік.

Екс-третя ракетка світу на старті турніру серії WTA 500 у Чарльстоні (США) поступилася Юлії Путінцевій (Казахстан, WTA 47) у трьох сетах за 2 години та 48 хвилин.

WTA 500 Чарльстон. Грунт. 1/32 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Юлія Путінцева (Казахстан) – 7:6 (7:3), 2:6, 4:6

Старт поєдинку видався для Еліни не найлегшим, але очікувати на потужний теніс від спортсменки, яка не грала рік навряд чи варто. Перший гейм на прийомі українка програла, а невдовзі вже на подачі «горіла» 15:40. Тим не менш, гейм вона забрала і потихеньку почала входити в гру. У третьому геймі вона зробила брейк, але одразу віддала свою подачу. Як грати на грунті, нехай і на сірому, Еліна знає дуже добре: її головною зброєю спочатку стали укорочені удари. Але і Путінцева знається на цьому. Протягом усього матчу дівчата частенько ганяли одна одну до сітки, а Еліна на досвіді витягала дуже незручні м'ячі.

У восьмому геймі українка знову зробила брейк, але знову не змогла втримати перевагу та одразу ж програла подачу. Після цього були кілька невдалих ударів. Анфорси, звичайно, не сипалися рікою, але помилки Еліни дозволили Юлії вийти на сетбол в 10-му геймі на прийомі. Проте Світоліна його врятувала і вже в наступному геймі мала прихований сет-поінт. Але в підсумку дівчата забрали свої подачі, й гра перейшла на тай-брейк.

Вдало стартувати на тай-брейку не вдалося – Путінцева повела 3:1. Але тут Еліна показала, що не просто так була третьою ракеткою світу й обігрувати таких, як Путінцеву, їй не те що під силу, а взагалі – раз плюнути. Українка з рахунку 1:3 виграла 6 поінтів поспіль у домінуючому стилі та взяла перший сет.

У другій партії стала помітною втома. Перший гейм на подачі Еліна програла під нуль, потім також не взяла жодного поінта на прийомі та програвала 0:30 у третьому геймі. Помилки, втома, більш якісний теніс від суперниці. Все це призвело до того, що Світоліна не змогла зробити брейк у важливому 4-му геймі й надалі програла свою подачу – рахунок 1:4*. Перевернути гру в другому сеті так і не вийшло, підсумок сету – 2:6.

Третій сет розпочався так само, як і попередній – із програного гейму на своїй подачі. Але вже на прийомі Еліна з рахунку 15:30 увімкнула потужний форхенд, кілька разів влучила точно в корт і повела 2:1. Але закріпити успіх не вдалося, брейк українка не зробила і летіла 15:40 у п'ятому геймі на подачі. Проте у щільній грі вирвала гейм, але далі не змогла поборотися на прийомі та незабаром програла свій гейм. Рахунок 3:4*, якщо не зробити брейк – Путінцева подавала б на матч. Еліна змогла перервати подачу представниці Казахастану і зробила неймовірно важливий зворотній брейк. Однак подати, на жаль, не вдалося. Знову віддана подача, знову потрібно робити брейк і цього разу завдання виконати не вдалося. Путінцева закрила матч, а Еліна завершила поразкою перший матч після декрету.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КІЧЕНОК – про виліт з Олімпіади, участь на ОІ-2028, 7:3 на супертай-брейку
Олімпійські ігри | 01 серпня 2024, 22:55 4
КІЧЕНОК – про виліт з Олімпіади, участь на ОІ-2028, 7:3 на супертай-брейку

Людмила та Надія програли тандему Букша / Соррібес-Тормо в 1/4 фіналу у Парижі

Ротань наїхав на українські клуби. «Чому для нас ОІ це другорядний турнір?»
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 14:20 20
Ротань наїхав на українські клуби. «Чому для нас ОІ це другорядний турнір?»

Збірна України вилетіла з футбольного Олімпійського турніру, посівши 3-тє місце на груповому етапі

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vik_77
З поверненням, Еліно! Ми всі скучили за твоїми майбутніми перемогами
VITASS
Я для першої гри то не погано. Очикував гіршого. З повернення Еля, ми скучили
Stanislav Matusevych
Еліну з поверненням! Важко було очікувати конкурентного матчу після року декрету проти представниці топ-50. Але він таки стався завдяки фірмовому характеру Еліни. Навіть коли вже жодних сил не залишалося, вона чіплялася за м'ячі і навіть мала брейкпойнт у останньому геймі матчу.
Так, проблем дуже багато. З фізикою та швидкістю, через що постійно не вдавалося нормально доходити до м'ячів, що уходять. Навпаки, стоячі м'ячі Еліна часто чомусь переходила, що спричиняло прості помилки. Перша подача тільки епізодично гостра. Але ж хто очікував навіть такого рівня після року поза тенісом? 
Будемо дивитися за поверненням. Від перших матчів не варто чогось очікувати, а уже ближче до осені стане зрозуміло, чи має Еліна серйозні перспективи  після рестарту кар'єри.
introvert
Здавалося б, ідеальна суперниця для камбеку Світоліної: клієнтка, та ще й далека від своєї кращої форми. Але й це не допомогло. Тим не менше, боролася Еліна до останнього і для матчу після річної паузи виглядала більш ніж гідно. З поверненням!
Volodymyr Kolos
Прикро звісно що програла цій противній екс кацапці Ху*лотінцевій.. але дякуємо за таку боротьбу після повернення Еліно, все попереду👊🇺🇦
Elis
З поверненням, Еліно!
В твоїх іграх, як завжди, апетит приходить під час їжі - спершу не очікувала такого непоганого повернення, а тоді шкодувала, що до виграшу зовсім трішки не вистачило)) 
Бажаю набрати хорошу форму, скучила за твоїми перемогами! 
Vik_77
Програла достойно і за її теніс зовсім не соромно. Думаю з часом поверне звання першої ракетки України 
Sashamar
У тому, що програла Еліна нічого страшного немає, навіть неочікувано витримала тригодинну гру. Вона й виходила головним чином, щоб нагадати про себе, а починати треба з кількох турнірів  ITF. Ось те, що програла Калініна, у жодні ворота не лізе. І кому! 
MYV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dudigo78
Після року поза тенісом, то це була чудова гра. Зразу неозброєним оком видно хто є першою ракеткою України. З поверненням тебе Еліно, і зповерненням тенісних вболівальників, бо без Еліни, можна сказати, що тенісу не було
olex.mykhailov
Приємно здивувала Еліна, об‘єктивно, після дикрету очікував, що буде гірше, але молодець🇺🇦
Elis
Адміни, а чи не час коменти почистити і зайвих людей забанити? Дякую. 
Умник
А я похвалю. Молодець, ще будуть перемоги.
LeonidasB
Добре Еліна добре!
Святослав Сінькевич
Для возвращения супер игра немного не хватила а те кто будут гавкать что то пойдите сами поиграйте спустя год..... 
Анатолий Кирпичев
Міркую що це добре що програла та ще в такій напруженій боротьбі, зразу проявилися всі слабкі місця і в плані фізики і інших компонентів гри, головне щоб зробила вірні висновки і перемоги ще прийдуть, в добрий путь Еліно.
Disiny7
Дежавю якесь
Знову злобне матюкливе оркостанське чмо, знову три години боротьби і на жаль поразка. Як і не було перерви на дитинку. Але є і позитив - єліна принаймі подекуди намагалась грати гостро
Всеволод Иващенко
Всі старі проблеми лишились, ще й фізику втратила. Розуму що не було, то й не набралась, аби до вкорочених добігати. До дитини й чоловіка. Немає що ловити з такою грою в профі-турі