Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 квітня 2023, 01:46
3564
0

Перша перемога Ротаня, хет-трик Довбика, нічия Шахтаря

Найцікавіші події 19-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 04 квітня 2023, 01:46
3564
0
Перша перемога Ротаня, хет-трик Довбика, нічия Шахтаря
ФК Шахтар

«Шахтар» уперше у другому колі втратив очки. «Гірники» на виїзді зіграли у бойову нічию з «Чорноморцем». «Динамо» не мало проблем у грі проти «Львова». «Дніпро-1» завдяки хет-трику Довбика здолав «Металіст-1925» і скоротив відставання від «Шахтаря» до одного очка. «Зоря» без проблем розбила «Рух» і залишається на третій позиції в таблиці.

Регрес туру

Претендент на єврокубкову зону – таким був «Верес» у першій частині чемпіонату. А у другій рівняни міцно засіли на дні турнірної таблиці. А все тому, що серія без перемог команди Вірта виглядає жахливо. Поразка від «Кривбаса» – сьома в останніх восьми поєдинках. Востаннє «народна команда» вигравала у листопаді минулого року.

Одкровення туру

Після чергової невдачі – цього разу у грі проти «Кривбаса» – головному тренеру «Вереса» Юрію Вірту було все складніше підбирати слова та виправдання: «Є непогана гра, але немає результату. Хотілося б, щоб футболісти відповідали за гру. Вони переді мною, а я вже відповідаю перед президентом. Зараз серйозно розмовлятимемо. Тому що футболісти чомусь не такі, якими були минулого року. Напевно, це моя відповідальність. Бо було більше пряника, ніж батога. Зараз перейдемо до батога. Бо є футболісти, які не допрацьовують. Мене це не влаштовує».

«Мужики» туру

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб після гостьової перемоги над «Вересом», здобутої його підопічними у меншості, заявив, що відтепер його футболісти заслуговують на приємний епітет: «Мене колись питали, коли цю команду можна буде назвати «мужиками». Відтепер хлопці заслуговують на це прізвисько. Вони показали, що вони є командою. Попри вилучення».

Пенальті туру

На 47-й хвилині матчу «Металіст» - «Колос» арбітр Дердо вбачав порушення правил з боку Кравченка у боротьбі проти Демченка у штрафному майданчику, і вказав на одинадцятиметрову позначку. Суддівський вирок виконував Прядун. Максим пробив сильно, але його удар не став проблемою для досвідченого Волинця: кіпер гостей парирував м'яч.

Цікаво, що востаннє «жовто-сині» не реалізовували одинадцятиметровий рівно 11 років тому – 1 квітня 2012 року, коли в домашньому матчі харків'ян із «Кривбасом» Марко Девич відправив м'яч вище за ворота.

Розв'язка туру

Протягом 85-и хвилин «Минай» вигравав у «Інгульця» завдяки точному удару Кравця після розіграшу кутового удару. Але за п'ять хвилин до кінця основного часу Мельник відзначився «самострілом». Проте головне лихо чекало на закарпатців вже у компенсований час. На четвертій доданій хвилині Монзуль призначила пенальті у ворота підопічних Шарана, і Ковальов красивим ударом у верхній кут приніс своїй команді перемогу: третю в останніх чотирьох поєдинках.

Перемога туру


ФК Олександрія

Довгоочікувану першу перемогу на чолі «Олександрії» здобув Ротань. Досі підопічні Руслана Петровича грали винятково внічию. І ось у грі проти кризової «Ворскли» їх нарешті прорвало. Господарі не зазнали особливих проблем у грі проти команди Скрипника. До того ж, полтавці допомогли в певній мірі першому голу «Олександрії»: у свої ворота забив захисник «Ворскли» Пердута. Під завісу першого тайму Кулаков закріпив успіх. А переможну крапку наприкінці гри поставив ударом головою центрбек Логінов. Є перша перемога у клубній тренерській кар'єрі Ротаня. А ось кар'єра Скрипника у «Ворсклі» поки що явно не ладнається.

Дебюти туру

Обидві львівські команди у 19-му турі зіграли під керівництвом нових тренерів. На чолі «Руха» опинився Віталій Пономарьов, а «містян» очолив (вдруге) Анатолій Безсмертний. Обом наставникам не дуже пощастило з дебютом, адже довелося грати проти команд із топ-четвірки. «Рухівців» екзаменувала «Зоря», а «Львів» - «Динамо». У підсумку дебютні «млинці» виявилися глевкуватими. Підопічні Безсмертного поступилися 0:2, а команда Пономарьова – 0:3.

Штрафний туру

Перший гол у ворота «Львова» динамівці забили зі штрафного. До м'яча підійшов Шепелєв, проте не став бити сам, а несподівано відпасував на Ваната. Той потужно зарядив низом у дальній кут воріт. М'яч «прошив» одночасно і стінку, і голкіпера Рибку.

Ювілей туру

Матч проти «Львова» для головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу став сотим у всіх турнірах біля керма «біло-синіх». Підопічні презентували «ювіляру» не краватку, а справжній подарунок: перемогу.

«Скоростріл» туру

Рахунок у матчі «Чорноморець» – «Шахтар» було відкрито вже на 21-й секунді. Відзначився Криськів, якому асистував Бондаренко. Дмитру вдалося точно пробити у верхній кут воріт.

Промах туру

Епічний промах здійснив у матчі «Чорноморець» - «Шахтар» форвард «гірників» Траоре. На 15 хвилині після відмінної атаки «Шахтаря» Лассіна опинився метрів за сім перед порожніми воротами, але примудрився пробити вище. Можливо, забий тоді Траоре, і «гірники» здобули б підсумкову перемогу.

Сенсація туру


ФК Шахтар

«Шахтар» вперше у другій частині чемпіонату втратив очки. Незважаючи на те, що у матчі проти «Чорноморця» донеччани відкрили рахунок уже на першій хвилині гри (відзначився Криськів), пропущений гол не «розвалив» команду одеситів, а навпаки – згуртував. За сім хвилин «Чорноморець» відновив рівновагу: Путря точно реалізував пенальті. Але за десять хвилин гості знову вийшли вперед: дебютним голом за «гірників» відзначився Гочолейшвілі. Проте команда Григорчука і цього разу змогла встояти на ногах: під завісу першого тайму Салюк знову поновив статус-кво. У другому таймі «Шахтар» мав ігрову перевагу, але завдяки впевненій грі у «рамці» Непогодова господарям вдалося втримати нічию.

Герой туру

Гру «Дніпра-1» проти «Металіста-1925» зробив форвард «дніпрян» Довбик, на рахунку якого одразу три м'ячі. Спочатку він забив після шикарної передачі Піхальонка. Потім він двічі без шансів для голкіпера харків'ян Мозіля точно пробивав із одинадцятиметрової позначки. Тепер на рахунку Артема 15 м'ячів в УПЛ, і він одноосібний лідер у суперечці бомбардирів (випереджає Буяльського, котрий йде на другому місці, на чотири точні удари).


СК Дніпро-1. Артем Довбик

Максималіст туру

Єдиною командою, яка не втрачала очки у другій частині чемпіонату, залишається «Зоря». В активі луганської команди – чотири перемоги у чотирьох весняних поєдинках. Підопічні ван Леувена розміщуються на третьому місці у турнірній таблиці.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.