Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 квітня 2023, 07:59
6583
3

Довбик вийшов – забив тричі. Дніпро-1 обіграв Металіст 1925 у Ковалівці

Колектив Олександра Кучера зрівнявся за здобутими очками з «Шахтарем»

| Оновлено 03 квітня 2023, 07:59
6583
3
Довбик вийшов – забив тричі. Дніпро-1 обіграв Металіст 1925 у Ковалівці
СК Дніпро-1

Дніпровський «Дніпро-1» на чолі з Олександром Кучером у першій половині сезону багато хто вважав посланцем із небес, який має нарешті розбити чи не одвічне протистояння київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» в боротьбі за чемпіонський титул. І СК дійсно були близькі до цієї мети, адже в першому колі обігравали обох конкурентів, після чого навіть пішли на зимову паузу в якості першої команди в турнірній таблиці, проте після тривалої перерви без офіційних матчів колектив почав сипатись.

Три матчі чемпіонату – лише одна перемога, і та здобута в гостях у рівненського «Вереса» (0:1) за умов поразки від «Динамо» (0:1) та нічиєї проти «Олександрії» (2:2). Із таким здобутком надовго в якості лідера не затримуються, тож донецький «Шахтар» устиг потіснити футболістів Кучера з провідної позиції, після чого встиг оформити відрив у три очки, тоді як луганська «Зоря» почала підтискати дніпрян із зони Ліги Європи УЄФА на відстані двох балів.

Виправити власне становище «Дніпро-1» мав нагоду в гостьовому матчі дев’ятнадцятого туру проти харківського «Металіста 1925», знаючи при цьому контекст перебігу подій у паралельній грі «Динамо» проти «Львова», а також стартувавши на годину раніше за «гірників», що грали проти одеського «Чорноморця». У такому форматі вихідні нашої першості в цьому сезоні ще не відбувались, тож чим далі заходитиме футбольний рік, тим більше цікавинок на нас очікує.

Олександр Кучер з перших хвилин звітного протистояння залишив на лаві для запасних свого головного бомбардира Артема Довбика з невідомих причин, проте вже посеред першого тайму нападнику збірної України довелось виходити на поле замість Пеглоу, що отримав м’язове ушкодження. Цікаво, що саме на рахунку бразильця й був найбільш гострий момент його команди до цього, проте постріл із гострого кута на правому фланзі штрафного ще на початку зустрічі прийняв на себе голкіпер Мозіль.

Загальний стан справ на футбольному полі до перерви був таким, що не сприяв покращенню настрою тренерського штабу гостей. «Металіст 1925» за рідким виключенням допускав суперників до власного штрафного майданчика, і ті зрештою ледь не зупинялись від зневіри в можливості створити якісний гольовий момент. А в команди Едмара тим часом була відмінна нагода забити, коли Бичека підключив Русин передачею з глибини, але партнер не зміг переграти воротаря в центрі штрафного.

Оскільки в дніпрян не працювали передачі до штрафного на завершення атак, то вони здебільшого пробивали здалеку, але якість цих пострілів була посередньою. Краще в команди Кучера виходили стандартні положення, на завершення яких Сарапій ледь не тричі був близьким до голу, проте постійно його ударам головою чогось не вистачало задля влучання в площину чужих воріт.

Зрештою, гра перейшла до другого тайму, початок якого був дуже повільним та взагалі не містив у собі цікавих для глядачів моментів. Того самого Довбика вдалось знайти поглядом лише на 71 хвилині, коли він сам розпочав просування до чужого штрафного з передачею на Піхальонка, після чого завершував зворотній пас партнера вже перед голкіпером. А до цього тільки в «Металіста 1925» була гольова нагода у вигляді пострілу Бичека з правого флангу штрафного, але той знову поцілив у воротаря з вигідного становища.

«Дніпро-1» удало зумів підхопити гольовий настрій, і вже за кілька хвилин Піхальонка в центрі власного штрафного, як здавалось, збив Курило, проте під час перегляду повтору епізод виявився взагалі неочевидним. У арбітрів такої можливості не було, тому перше рішення залишилось чинним, а господарі – роздратованими. Для Довбика тим часом це була нагода пострілом у лівий кут оформити дубль.

І вже за дві хвилини стрибок Мозіля в ноги Когута на центральному вході до штрафного призвів до чергового одинадцятиметрового, попередження, а також пошкодження для воротаря «1925». Не дивно, що Довбику й цього разу дали пробити, і також не дивно, що він оформив хет-трик потужним пострілом у центр воріт.

У наступному турі харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у ковалівського «Колоса», тоді як дніпровський «Дніпро-1» прийматиме «Львів».

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Металіст 1925» – «Дніпро-1» - 0:3

Довбик, 71, 78 (пен.), 81 (пен.)

Я. Мартинюк, 71, Мозіль, 80 – Рубчинський, 53

«Металіст 1925»: Мозіль (І. Потімков, 90) – Шершень, Курило, Безуглий, Жичиков – Вачіберадзе (Дмитренко, 58), Я. Мартинюк, Габелок (Ігор, 78) – Ременюк (Чирук, 58), Бичек (Кравченко, 90), Русин.

«Дніпро-1»: Рибак – Каплієнко (Матарріта, 68), Сарапій, Гомес, Є. Пасіч (Хайнер, 68) – Рубчинський (Когут, 61), Бабенко – Бланко (Назаренко, 61), Піхальонок, Гуцуляк – Пеглоу (Довбик, 27).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 7 (5) – 14 (6)
Кутові: 2 – 8
Офсайди: 1 – 2.

МЕТАЛІСТ 1925 - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

81’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
77’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kovalchuk
Хоть один Металист из трех сегодня выиграл
u6464u
Дніпро виграв завдяки допомозі арбітра цього матчу, такий футбол називається олігархічний.