Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 квітня 2023, 10:06
10114
3

Джошуа зустрівся з Франкліном. Було непросто, але повернення відбулося

Тепер Ф’юрі чи Вайлдер? А може, Вайт?

| Оновлено 03 квітня 2023, 10:06
10114
3
Джошуа зустрівся з Франкліном. Було непросто, але повернення відбулося
Getty Images/Global Images Ukraine

Ентоні Джошуа (25-3, 22 КО) нарешті відбоксував не проти Олександра Усика. Вперше за останні роки і за два останні поєдинки британець боксував проти нового суперника. Американець Джермейн Франклін (21-2, 14 КО) виявився настільки ж неабияким опонентом для колишнього чемпіона світу, як то і вважалося до протистояння.

Джошуа був сам не свій певну частину поєдинку. Схоже, тут зіграли всі фактори одразу

Поразки від Олександра Усика сильно вдарили по Ентоні Джошуа. Якщо раніше він був різким та активним хлопцем, який, не боячись, йшов вперед та наносив стільки ударів, що суперники ламались, то зараз – інша історія.

Першого удару завдав навіть не Усик, а Енді Руїс. Якийсь товстий хлопець, який мав стати легким дебютом в Америці, виявився проблемою. Джошуа нахапався ударів, вперше в кар’єрі програв, та ще й достроково. Але заколотив усі цвяхи саме українець.

Спочатку Усик перебоксував Джошуа. Він сприйняв це нормально. Менший, але більш технічний переміг, проте вважалося зрозумілим, що змінювати. І Ентоні змінив. Команду, табір, спаринг-партнерів, тренера. Вийшов у кращій формі. Можливо, найкращій у кар’єрі. І знову програв. Не так явно, боксував краще, влучав більше, був навіть близький до серйозних проблем для суперника, але все одно програв.


Getty Images/Global Images Ukraine

І це вдарило сильно. Джошуа нервував після поєдинку, плакав на пресконференції, а пізніше говорив виключно про гроші. Загалом розмови перед поєдинком проти Франкліна вперлись тільки у гроші. Ентоні був відвертим – хоче заробити якнайбільше, а далі буде те, що буде.

При цьому, британець все ще змінював усе довкола. Він знову змінив тренера – найняв американського спеціаліста Дерріка Джеймса, який тренує Еррола Спенса та одного з братів Чарло. Тренувався разом з Ерролом. А ще набрав вагу. На зважуванні британець показав 115,85 кг. Перед цим найбільшою його вагою були 115,2 кг перед боєм проти Карлоса Такама. Перед Усиком британець важив аж на п’ять кілограмів менше, якщо що.

Логічно було подумати, що Ентоні поставить у протистоянні проти Франкліна на силу. А Джермейн – на швидкість. Адже його вага якраз зменшилась – аж на десять кілограмів, якщо порівнювати з протистоянням проти Ділліана Вайта. І так воно і вийшло.

З перших секунд Ентоні Джошуа тиснув суперника. Важкий джеб, важкий правий прямий, важкі бокові. Британець наче хотів знести суперника кожним ударом. Вдарити так, щоб той впав і це скінчилось.

Дивувало два моменти: Франклін тримав і Франклін пропускав ці повільні удари. Джошуа не мав вигляд домінанта чи людини, яка впевнена у собі. Він мав вигляд боксера, що повертається після важкого періоду у житті. Десь занадто обережний, а десь не допрацьовує там, де мав би.

Ентоні перемагав. Загалом. Але у відповідь суперник бив багато і влучав теж достатньо. Фірмова комбінаційна робота Джермейна Франкліна виявилася проблемою. Невеликою, але достатньою, щоб бачити її результати регулярно. Просто факт – американець розбив супернику ніс у першому ж раунді.


Getty Images/Global Images Ukraine

У другому та третьому нічого не змінилось. Джошуа все так само йшов повільно вперед, викидав джеб, влучав в обличчя, після чого йшла контратака. Контратака летіла з усіх боків. Десь Ентоні блокував удари, десь йшов завдяки захисту тулубом, десь перекривався через клінч, але долітало теж достатньо.

На диво, короткорукий Джермейн Франклін навіть діставав суперника джебом. І це не раз чи два, а фактично у кожному раунді. Не сказати, щоб дебютні раунди виглядали настільки ж однозначно за британцем, як це віддали судді і Тоні Беллью біля рингу.

Але чим далі продовжувався бій, тим важче ставало Франкліну. Сам по собі Джермейн витратив багато сил. Окрім цього, Джошуа пристрілявся і влучав все частіше. Ну і ще британець висів на супернику так багато і довго, що той просто заморився носити на собі цю вагу у понад сто п’ятнадцять кілограмів.

Від раунду до раунду Джошуа все більше забирав поєдинок, поки не виграв рішенням суддів. Ентоні не був близьким до дострокової перемоги, хоч і влучав сильно та іноді здавалось, що близько. Ні, Франклін тримав чудово. Судді віддали так: двічі 117–111 та 118–111. Останній рахунок – забагато для британця, але загалом все по ділу.

Що далі?

Для Франкліна нічого не змінилось. Програв фавориту, буває. Виглядав гірше, ніж проти Вайта – доволі очікувано. Можна і надалі заробляти, маючи таких людей у рекорді та конфлікт із командою Джошуа після поєдинку.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа

А от Ентоні Джошуа хоче гучних поєдинків. Точніше, грошових. Головна ціль – Тайсон Ф’юрі влітку, про що сказав і сам колишній чемпіон і його промоутер Едді Хірн. Вони упевнені, що цей поєдинок зробити реально. Раніше вони навіть затверджували розподіл гонорарів 60 на 40 на користь Ф’юрі і упевнені, що зараз вийде отримати бій.

Чи погодиться Тайсон на таке розподілення зараз, враховуючи, що у нього є титул, а у Джошуа - вже немає? Дуже і дуже навряд. Але Хірн апелює тим, що Ентоні продає більше квитків за Усика. Промоутер забуває, що у Тайсона Ф’юрі діє своя логіка.

При цьому Тайсон – не єдиний грошовий варіант. Не факт, що він найбільш грошовий насправді, адже у списку є ще й Деонтей Вайлдер. Американець точно дасть заробити гігантські гроші навіть у США. Битва здоровенних нокаутерів, про яку мріють вже років сім точно. Чому б і ні?

А ще є Ділліан Вайт. З ним давня ворожнеча, з ним нокаут Ділліана. З ним історія і точно повна арена у Великій Британії. На Джошуа прийдуть, а на його мегафайт - тим більше. Можна диктувати певні умови Тайсону Ф’юрі з такими розкладами.

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий рейтинг найкращих боксерів The Ring: Усик у топі, провал Хейні
Бокс | 24 квітня 2024, 13:28 2
Новий рейтинг найкращих боксерів The Ring: Усик у топі, провал Хейні

Останній такий рейтинг до бою Усика та Ф'юрі

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
С Фьюри он встретится только если согласится на гонорар 20/80.