Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 квітня 2023, 15:00
1236
2

Олександрія – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи перезавантажить Ротань власні ідеї після вояжу до збірних?

| Оновлено 01 квітня 2023, 15:00
1236
2
Олександрія – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

У суботу, 1 квітня, в Олександрії на стадіоні «Ніка» відбудеться матч дев'ятнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Олександрія» та полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері прозвучить о 15:00 за київським часом.

Олександрія


Колектив із Кіровоградської області під керівництвом Руслана Ротаня, на відміну від першої половини сезону на чолі з Юрієм Гурою, відрізняє стабільність. Однак це далеко не та стабільність, про яку можуть мріяти вболівальники команди. Чотири офіційні зустрічі 2023 року – чотири нічийні результати. Здавалося б, команда стабільно набирає очки, але в ситуації у верхній половині турнірної таблиці якраз утрата двох із трьох можливих балів після кожного матчу має набагато більше значення на тривалій дистанції. Відставання від київського «Динамо» складає вже п'ять балів, але є ще матч у запасі, тому «біло-синім» точно не варто розслаблятись.

Ротань за час міжнародної паузи, серед решти наставників команд-учасниць УПЛ, мав, напевно, унікальний досвід. Так чи інакше, а відпрацювати на чолі національної та молодіжної збірних по два матчі за такий короткий термін було серйозним викликом. Головний тренер «Олександрії» при цьому ще й встиг вкотре подивитися на своїх підопічних на клубному рівні на кшталт Дмитра Михайленка чи Дениса Мірошніченка. Та й загалом сказати, що «поліграфи» мають якісь проблеми з підбором виконавців на кожній позиції, було б зовсім недоречно.

Склад клубу зітканий із досвідчених виконавців, серед яких уже зараз помітно виділяються юні футболісти з великими амбіціями накшталт того ж таки Еміля Мустафаєва. Ось тільки де результати? Команда розпочала з нічиєї 3:3 проти «Металіста 1925», потім були 2:2 проти «Дніпра-1», після яких трапилися 1:1 проти «Минаю», а на павзу «Олександрія» пішла з 0:0 проти «Металіста». Як бачимо, доступні варіанти рахунків за спадаючою себе вичерпали, і тому головне питання – що далі?

Ворскла


А далі у «поліграфів» за календарем стоїть полтавська «Ворскла», із якою вони вже ділили очки у першій половині сезону. А якщо ще й не брати до уваги товариські матчі між цими командами, то стане очевидним цікавий факт – «зелено-білі» та «Олександрія» мають абсолютну рівність за кількістю перемог та мирових результатів у очних протистояннях. Із урахуванням того, що команда Юрія Максимова 2023 рік почала також невпевнено, як і проводить поточну кампанію загалом, вона шукатиме заповітні бали де завгодно. Наприкінці футбольного року у полтавців заплановані матчі проти «Динамо», «Дніпра-1» та «Шахтаря», кожен із яких вирішуватиме власні турнірні завдання.

Проблеми керівництва клубу супроводжують виступи полтавців уже не перший рік, проте команда до цього якось поралась із досягненням порівняно непоганих результатів. У цьому ж сезоні справи йдуть зовсім іншим чином, і точно не відхід умовного півзахисника Венсана Тілля настільки сильно впливає на якість футболу у виконанні «Ворскли».

У складі «зелено-білих» так само помітні Ігор Пердута, Володимир Чеснаков, Руслан Степанюк, а останнім часом особливу роль відіграють Таулант Сефері та воротар Павло Ісенко, якого вже називають головним антипенальтистом поточного чемпіонату. І нехай у команди Скрипника все доволі непогано в плані забитих м'ячів, проте чотири матчі без перемог поспіль вже відкинули її за екватор турнірної таблиці, а можливі подальші невдачі загрожують потраплянням до зони вильоту.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Олександрії» та «Ворскли» раніше перетиналися 30 разів у рамках УПЛ, Перших ліг України та СРСР, а також Кубка України. Спостерігається рівність кількості перемог обох команд – 10 успішних матчів «поліграфів» проти 10 перемог полтавців, тоді як 10 зустрічей завершилися внічию. Востаннє команди грали між собою в офіційному матчі у вересні минулого року – гра в Ужгороді на «Авангарді» завершилася нічиєю без забитих м'ячів (0:0).

Орієнтовні склади


«Олександрія»: Шевченко – Цуріков, Бабогло, Бондаренко, Мірошниченко – Ковалець, Михайленко, Мустафаєв – Третьяков, Кулаков, Калитвінців.

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Чеснаков, Рамірес, Пердута – Павлюк, Челядін – Олійник, Родрігес – Сефері, Степанюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу з мінімальною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Олександрія» (-0.5) з коефіцієнтом 2.75.

1 квітня, субота

«Олександрія» – «Ворскла»
Олександрія. «Ніка». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
ОЛЕКСАНДРІЯ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр:
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:53 0
Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»

Головний тренер Баварії прокоментував перемогу у матчі 1/4 фіналу ЛЧ із Арсеналом

У Шахтарі зізналися, чи готові продати Судакова влітку у топ-клуб
Футбол | 18 квітня 2024, 00:14 4
У Шахтарі зізналися, чи готові продати Судакова влітку у топ-клуб

Сергій Палкін висловився про майбутнє українця

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил