Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 квітня 2023, 08:23
20216
12

7 футболістів, навколо яких влітку буде основний трансферний галас

Топ-гравці для топ-клубів за топовими цінами

| Оновлено 01 квітня 2023, 08:23
20216
12
7 футболістів, навколо яких влітку буде основний трансферний галас
Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн та Деклан Райс

Усього кілька місяців залишається до завершення сезону у переважній більшості європейських футбольних чемпіонатів. Після цього керівництво клубів, на відміну від їхніх гравців, не піде у відпустку, а почне ще більш старанну роботу – на трансферному ринку, де завжди є шанс та можливість продати когось непотрібного, щоб купити когось потенційно дуже цінного.

Очевидно, найближчого літа ми звично побачимо масу всіляких чуток та інформації про гучні угоди, що готуються. Але вже зараз можна припустити, навколо яких футболістів буде основний трансферний галас...

Гаррі Кейн

Вік: 29 років
Громадянство: Англія
Клуб: «Тоттенхем»

Важко зрозуміти, чому один із найкращих англійських форвардів усіх часів (сучасності так точно) Гаррі Кейн продовжує залишатися у «Тоттенхемі». Так, в цьому клубі нападник уже вписав своє ім'я в історію, ставши найкращим голеадором «шпор» у всі часи, проте до своїх 29 років Гаррі не має за спиною жодного серйозного трофея. Та й несерйозного, власне, теж…

Вже зараз у пресі пишуть, що Кейн влітку буде ключовою трансферною ціллю для «Манчестер Юнайтед». Еріку тен Хагу вдалося у першому ж своєму сезоні створити на «Олд Траффорд» більш-менш згуртовану та ефективну команду, проте із результативним та стабільним нападником в неї є очевидні проблеми, адже раніше ставка багато у чому робилася на Кріштіану Роналду.

Getty Images/Global Images Ukraine

Подейкують, що «червоні дияволи» будуть готові віддати за Кейна 100 мільйонів євро. Ця сума більш ніж гідна за гравця рівня Гаррі, враховуючи його вік та термін дії контракту, що закінчується. Щоправда, останній може знову стати каменем спотикання для ймовірного від'їзду Кейна з «Тоттенхема». Договір між форвардом та «шпорами» розрахований до літа 2024 року, і лондонці можуть піти ва-банк, відмовившись від продажу Гаррі цього літа, заради чергової обсесії виграти хоч щось суттєве…

Алексіс Макаллістер

Вік: 24 роки
Громадянство: Аргентина
Клуб: «Брайтон»

Getty Images/Global Images Ukraine

Зірка Алексіса Макаллістера зійшла на футбольному Олімпі за підсумками чемпіонату світу-2022 у Катарі, де аргентинський півзахисник виявився одним із батьків підсумкового тріумфу «біло-блакитних».

Із січня 2020 року Макаллістер виступає в Англії за «Брайтон», але ця команда, вочевидь, тепер не здатна забезпечити задоволення кар'єрних та, можливо, навіть фінансових запитів Алексіса. Очікувалося, що практично одразу ж після завершення ЧС-2022, в зимове трансферне вікно, аргентинський хавбек залишить «Брайтон» і перебереться до топового клубу. Тоді головний тренер «чайок» Роберто Де Дзербі, відомий в Україні по роботі із «Шахтарем», сподівався, що його клубу вдасться зберегти Макаллістера, й зрештою так і сталося.

Алексіс абсолютно не засмутився, що його не відпустили на підвищення вже у січні. Він продовжив забивати м'ячі та віддавати результативні передачі, і нині на його рахунку вже 7 голів та 1 асист у 22 матчах АПЛ-2022/23. Контракт хавбека з «Брайтоном» розрахований до літа 2025 року, і це дозволить «чайкам» влітку добре поторгуватися з усіма зацікавленими у Макаллістері клубами, щоб максимально підняти суму потенційного трансферу. А претендентів на Алексіса вистачає - це і «Ювентус», і «Манчестер Сіті», і «Тоттенхем», і «Ньюкасл», і навіть «Челсі» з «Ліверпулем»…

Віктор Осімхен

Вік: 24 роки
Громадянство: Нігерія
Клуб: «Наполі»

Getty Images/Global Images Ukraine

Для Віктора Осімхена, який виступає за «Наполі» з вересня 2020 року, наступного літа, ймовірно, також настане час для зміни клубу. У поточному сезоні неаполітанська команда чудово показує себе як у національному чемпіонаті, де впевнено лідирує й не підпускає близько ані «Інтер», ані «Мілан», ані «Лаціо», ані інші клуби, так і на європейській арені, де «Наполі» пробився до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, причому зробив це вперше в історії.

Сам Осімхен демонструє видатну результативність, і по праву вважається одним із кращих форвардів європейського футболу станом на поточний момент. Потужна фактура, відмінна швидкість та інстинкт форварда-вбивці вже привернули до Віктора увагу багатьох топ-клубів континенту. Серед найімовірніших претендентів на Осімхена називаються «Манчестер Юнайтед», «Парі Сен-Жермен» та «Челсі», проте не виключено, що влітку до них може приєднатися ще хтось.

«Наполі» заплатив за Осімхена «Ліллю» 75 мільйонів євро, і має контракт з нігерійцем, розрахований до літа 2025 року. Тоді неполітанці значно переплатили за форварда, і зараз логічно припустити, що також вимагатимуть від потенційного покупця значну суму відступних. А от зможе чи захоче хтось її викласти – загадка, правильну відповідь на яку ми отримаємо за підсумками літнього трансферного вікна в європейському футболі…

Йошко Гвардіол

Вік: 21 рік
Громадянство: Хорватія
Клуб: «Лейпциг»

Getty Images/Global Images Ukraine

Вихованець академії загребського «Динамо» Йошко Гвардіол з літа 2021 року виступає в німецькій Бундеслізі за «Лейпциг». «Бики» не пошкодували 19 мільйонів євро на те, щоб оформити повноцінний викуп контракту перспективного захисника, і зараз з лишком пожинають славні плоди своєї сміливості.

Гвардіол чудово проявив себе на чемпіонаті світу-2022 у Катарі, де збірна Хорватії дісталася півфіналу, а потім виявилася сильнішою за марокканців у матчі за третє місце (2:1), причому перший м'яч у тому матчі забив саме Йошко. Також молодий центрбек є найкращим футболістом нинішнього сезону в Бундеслізі за таким показником, як просування м'яча на хвилину володіння (6,92).

Недивно, що до такого якісного активу вже прицінюються чимало клубів з топових ліг Європи. Свого часу близько до підписання Гвардіола навіть підходив «Шахтар», але зараз «гірники» можуть лише кусати лікті, що угода тоді так і не відбулася, а ось найближче майбутнє Йошко, здається, буде пов'язане із англійською Прем'єр-лігою. Там дуже розраховує на трансфер Гвардіола головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола, хоча пікантності ситуації додає той факт, що раніше сам хорват заявляв про мрію спробувати сили у футболці «Ліверпуля»…

Деклан Райс

Вік: 24 роки
Громадянство: Англія/Ірландія
Клуб: «Вест Хем»

Getty Images/Global Images Ukraine

24-річний Деклан Райс професійну кар'єру гравця розпочинав у «Вест Хемі», за який наразі вже встиг зіграти 229 матчів (12 голів, 13 асистів). Опорний півзахисник є не лише капітаном «молотобійців», а й гравцем національної збірної Англії, хоча на початку своєї міжнародної кар'єри виступав за юнацькі та молодіжні команди Ірландії, і навіть зіграв три товариські поєдинки за головну збірну цієї країни.

Персона Райса викликає величезний інтерес на трансферному ринку англійської Прем'єр-ліги. Майже немає сумнівів, що хавбек не залишить Туманний Альбіон, але з високою ймовірністю наступного літа змінить клубну прописку. Справа в тому, що Райс, за чутками, вже відхилив кілька пропозицій від «молотобійців» щодо продовження співпраці. Термін дії його контракту розрахований до липня 2024 року, і найближчим часом керівництву «Вест Хема» доведеться вирішувати, що робити: продавати лідера команди, або ж залишати його у команді на наступний сезон, а потім відпустити в інший клуб у статусі вільного агента.

Сам Райс, як стверджують численні британські джерела, розчарований відсутністю явного прогресу в результатах «Вест Хема», й хотів би спробувати сили в одному із топ-клубів. Наразі найбільш очевидний варіант для Деклана – це «Арсенал», причому в цьому випадку гравцю навіть не доведеться змінювати звичне місце проживання, і цей фактор також може зіграти на користь «канонірів».

Мейсон Маунт

Вік: 24 роки
Громадянство: Англія
Клуб: «Челсі»

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку минулого року, коли Мейсон Маунт вдруге поспіль отримав приз найкращому футболісту «Челсі» за підсумками сезону, мало хто міг собі уявити, що через дванадцять місяців у пресі чимдуж пліткуватимуть про скорий від'їзд хавбека зі стану «синіх». Але нинішні реалії такі, що Маунт, швидше за все, залишить лондонський клуб уже найближчими місяцями.

Справа в тому, що контракт Маунта із «синіми» розрахований до літа 2024 року, і сам хавбек не виявляє зацікавленості у його пролонгації. Більше того, Мейсон вже найняв нового агента, перед яким, за чутками, поставив завдання підшукати собі нове місце роботи і, бажано, зробити це якнайшвидше, аби Маунт мав можливість провести в новому колективі повноцінну передсезонну підготовку.

У «Челсі» поки що все ще сподіваються умовити Маунта, але враховуючи багатомільйонні витрати клубу в останні трансферні вікна, не можна виключати, що «сині» підуть на продаж хавбека ще й з метою хоч якось поліпшити бухгалтерську звітність. Серед потенційних претендентів на Мейсона називаються ті самі добре знайомі нам клуби – «Ліверпуль», «Манчестер Юнайтед» та «Ньюкасл».

Джуд Беллінгем

Вік: 19 років
Громадянство: Англія
Клуб: «Боруссія» Дортмунд

Getty Images/Global Images Ukraine

Немає сумнівів, що за 19-річного вундеркінда дортмундської «Боруссії» Джуда Беллінгема влітку розгорнеться справжня трансферна битва між топ-клубами континенту. Молодий півзахисник встиг добре зарекомендувати себе не лише у Бундеслізі, а й у лавах збірної Англії на чемпіонаті світу в Катарі.

Прямо зараз Беллінгем – це, очевидно, найпопулярніший гравець європейського футболу. У свої 19 років Джуд демонструє феноменальний рівень зрілості у вирішенні ключових завдань на полі та має всебічний набір навичок, які продовжує вдосконалювати. Наприклад, Беллінгем є лідером Бундесліги за так званими розумними передачами (40), займає четверте місце за глибокими пасами (40) і третє – за передачами урозріз (49).

Контракт Беллінгема з дортмундським клубом розрахований до літа 2025 року. На Джуда активно претендують «Реал», «Манчестер Сіті» та «Ліверпуль», причому кожен із цих клубів готовий навіть піти на суттєві витрати – 150 мільйонів євро. Але в самій «Боруссії» поки що не готові до продажу свого лідера, та просять Беллінгема провести у Дортмунді ще хоча б сезон, після чого гарантують його продаж до того клубу, який сам собі забажає обрати хавбек. Поки відомо, що жодного рішення Джуд не прийняв, і обидві можливості (що він залишиться, або забажає піти) оцінюються у 50 на 50.

Оцініть матеріал
(155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
А де в цьому списку Хвіча Кварацхелія - видає просто фантастичний сезон в Наполі?
luceorius
 Осімхен, Райс та Маунт, теоретично, мають перевагу в порівнянні з рештою із списку, оскільки їх клуби продовжують грати в єврлокубках. 
avk2307
Райс Арсеналу потрібний перед ЛЧ. Беллінгем не вразив за Дортмунд, але за збірну дуже добре грав.Маунт піде в Ліверпуль, а от Гвардіол і Осміхен не будуть коштувати тих інвестицій якщо клуби за них більше  заплатять ніж їх оцінють. Макаллістер хз. Грав на ЧС а зараз якось не видно.
Tasha19
Стільки хайпу навкруги Гвардіола. 
Віталій Яценко
Я думаю, що трійка буде Осміхен, Хвіча і Гонсало Рамуш. Але головною сенсацією може стати перехід Мбапе.
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил