Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 31 березня 2023, 04:14
1040
0

МОСКВИЧОВ: «Ми забивали зі стандартів у кожному матчі. Раді виходу на Євро»

Юнацька збірна України з футзалу вийшла у фінальну частину Євро U-19

| Оновлено 31 березня 2023, 04:14
1040
0
МОСКВИЧОВ: «Ми забивали зі стандартів у кожному матчі. Раді виходу на Євро»
mlsz.hu. Ігор Москвічов

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Ігор Москвичов прокоментував вихід команди на чемпіонат Європи 2023.

У групі 2 основного раунду відбору Євро-2023 U-19, матчі якої приймало сербське місто Врнячка-Баня, синьо-жовті, обігравши Чорногорію (12:1), Румунію (7:3) та Сербію (4:2), посіли першу сходинку й, таким чином, пробилися на третій із трьох чемпіонатів Європи.

Також у фінальний турнір вийшли Хорватія (господар), Словенія, Португалія, Фінляндія, Франція, Іспанія та Італія.

Головний тренер команди Ігор Москвичов оцінив виступ у кваліфікації:

– Вітаємо вас і команду з виходом до фінальної частини Євро-2023! Розкажіть, якими є емоції після здобуття такого результату?

– Напевно, востаннє такі емоції переживав, коли вперше в ролі тренера став чемпіоном із херсонським «Продексімом». Насправді, дуже сподобалося ставлення хлопців до справи. Капітан команди Дмитро Скибчик і віце-капітан Максим Малиновський вели збірну за собою. Також відзначив би якість гри команди. Ми мали не так багато часу для підготовки. Хочу висловити подяку футзалістам за плідну роботу й вихід до фінальної частини Євро-2023.

– Щодо самого матчу із Сербією, як вважаєте, наскільки швидкий гол допоміг заспокоїти гру?

– Звичайно, швидкий гол допомагає завжди. Перед хлопцями стояло завдання витримати тиск суперника впродовж стартових п’яти хвилин і не пропустити. Збірна Сербії свої матчі грала у шість-сім осіб і в попередніх поєдинках завжди забивала швидкі голи, натомість далі сил у неї ставало менше. Було складно, але ми не лише витримали, але й забили. Після цього нам стало легше. Можу сказати, що збірна України навіть трохи перевиконала план.

– Ви відзначали, що на зборі перед основним раундом вдалося покращити такий компонент, як виконання стандартів. Напевно, приємно, що й у матчі із Сербією кілька голів було забито після їхніх розіграшів?

– Звісно, ми задоволені роботою над цим компонентом. Ми забивали зі стандартів у кожному поєдинку. Це дуже допомогло. Непогано реалізовували кутові й аути, а от над штрафними ще треба попрацювати. Зробимо це в майбутньому.

– Коли під час матчу із сербами зрозуміли, що команда не впустить перемогу?

– Після першого тайму ми були попереду з рахунком 3:0. Це вселяло надію. Правду кажучи, думав, що суперник почне грати у штучній більшості раніше, ніж за 10 хвилин до завершення поєдинку. Серби провели багато товариських матчів, але до цього жодного разу не награвали цей компонент. Звичайно, наші хлопці знають, як діяти за будь-яких обставин, але тактика суперника в такій ситуації була нам невідома.

Коли пропустили перший гол – трохи засмутився, адже він був зовсім необов’язковим і забитим із далекої відстані. Після цього активізувалися трибуни (уболівальники активно підтримували господарів від початку, але після того, як рахунок став 2:0 на нашу користь, настала тиша). Тож сумніви трохи закралися, але впевненість, що ми витримаємо й заб’ємо ще раз, нікуди не зникла. Як на мене, команда дійсно провела непоганий матч. Хлопці зуміли перекрити їхніх стовпів. Це значно ускладнило суперникам гру.

– Упродовж основного раунду збірній України вдалося забити 23 голи, але в команди немає яскраво вираженого бомбардира. На ваше переконання, це позитивний момент чи ні?

– Я вважаю, що позитивний. Якщо забиває одна людина, то її легше нейтралізувати. Натомість коли голами відзначаються майже всі, то нехай суперники замислюються над тим, кого передусім треба вимкнути з гри. Це плюс, бо ніхто не знає, хто заб’є завтра – умовний Малиновський чи Сніцаренко. Якщо суперники нас розбиратимуть індивідуально перед наступними матчами – їм буде над чим поламати голову.

– Фінальна частина юнацького Євро-2023 відбудеться у вересні. Які подальші плани має команда?

– Першочерговим завданням для збірної України було вийти до фінальної частини. Це завдання вдалося виконати. У нас є певний план підготовки, який ми узгоджуємо із Сергієм Владиком. Звичайно, будемо проводити спаринги, але поки що не афішуватиму попередні домовленості. Як на мене, підготовка до основного раунду пройшла досить непогано. Сподіваюся, так само вийде й перед фінальною частиною чемпіонату Європи.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 22:12 4
Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024

У команди Сергія Реброва великий потенціал

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.