Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 31 березня 2023, 03:41
556
0

ГІНЗБУРГ: «Агада зазнав серйозної травми. Сподіваюся, він повернеться»

«Прометей» виграв 14 матчів із 18 і посів перше місце у групі Єврокубка

| Оновлено 31 березня 2023, 03:41
556
0
ГІНЗБУРГ: «Агада зазнав серйозної травми. Сподіваюся, він повернеться»
БК Прометей. Ронен Гінзбург

Головний тренер БК «Прометей» Ронен Гінзбург прокоментував перемогу над італійською «Венецією» (93:76) у останньому турі групового раунду Єврокубка:

«Ми чудово працювали весь сезон. Я задоволений і щасливий. Ми чудово розпочали гру. Для нас шоком стала ще одна серйозна травма, цього разу Калеба Агади. Ми знову показали характер нашої команди, знайшли шлях, як ми можемо залишатися в грі і перемогти проти хорошої команди з хорошим тренером. Це неймовірно, як нам допомагають гравці, які виходять з лави запасних, їм великий респект. Я щасливий за президента, віце-президента, клуб, Україну. Зараз ми стикнулися з важкими часами, маю на увазі травми наших гравців.

Наскільки серйозна травма Агади? Серйозна. Я сподіваюся, що Калеб Агада повернеться. Ткаченко чудово зіграв? Коли ми втратили Кеннеді, я сказав на командному мітингу: я не очікую, що Іван Ткаченко кожної гри буде набирати 15 очок і робити 10 підбирань, я очікую внеску від кожного з вас. Іван зіграв чудово. Він хороший гравець, я вірю, що він продовжуватиме й надалі діяти, як у цьому матчі».

Вигравши 14 матчів із 18, «Прометей» посів перше місце у групі А Єврокубка.

У груповому етапі Єврокубка найрезультативнішими гравцями Прометея стали Калеб Агада (15,4 очка), Джиан Клавелл (15,1) та Ді Джей Стефенс (13,1). За рейтингом ефективності Калеб Агада також найкращий (16,6), Ді Джей Кеннеді (16,0), Ді Джей Стефенс (15,3).

Найбільше підбирань робили Онджей Балвін (6,5), Ді Джей Стефенс (5,7) та Ді Джей Кеннеді (5,2). Агада на першому місці і за передачами (3,9), за ним ідуть Ді Джей Кеннеді (3,7) та Джиан Клавелл (2,3).

Ставши найкращою командою групи А, Прометей водночас досяг у регулярному сезоні кількох чудових командних статистичних показникiв.

Український клуб з великим відривом став найкращим за кількістю перехоплень за матч – 9.7. Найближчий переслідувач – ізраїльський Хапоель Тель-Авів – 8.3. Великий внесок у це досягнення Прометея зробив Калеб Агада – 2.3 перехоплення за матч і 2 місце в індивідуальному заліку.

Прометей – найрезультативніша команда групи А. У 18 матчах червоно-білі набрали 1585 очок. У загальному заліку 20 команд турніру вони посіли друге місце, лише 4 пункти поступившись Хапоелю.

Крім того, Прометей увійшов до трійки найкращих команд Єврокубку за такими чотирма показниками: рейтинг ефективності, підбирання у нападі, найменша кількість втрат, найбільша кількість виконаних штрафних кидків.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.