Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 31 березня 2023, 03:26
764
0

ПАЛАМАРЧУК: «Завдання-мінімум збірної – зберегти прописку в топ-дивізіоні»

Жіноча збірна України WU-19 у Данії зіграє у Лізі A відбору до Євро-2023

| Оновлено 31 березня 2023, 03:26
764
0
ПАЛАМАРЧУК: «Завдання-мінімум збірної – зберегти прописку в топ-дивізіоні»
УАФ. Валерій Паламарчук

На початку квітня молодіжна жіноча збірна України WU-19 у Данії візьме участь у поєдинках Ліги А другого раунду кваліфікації Євро-2023 WU-19. Головний тренер української збірної Валерій Паламарчук розповів:

– До Данії вирушаємо транзитом через Польщу 31 березня. Усього в складі української делегації 20 футболісток і 8 представників тренерсько-адміністративного штабу.

– Вдалося запросити всіх найсильніших гравців цієї вікової категорії?

– На жаль, через травми не зможуть допомогти Руслана Левченко з «Кривбасу» та Вікторія Лавренюк із «Вересу». Їх замінили Вероніка Борковська з «Ладомиру» та Олександра Янєва з італійської «Парми». Вони, до речі, 2005 року народження, і сподіваюся, що накопичений міжнародний досвід допоможе їм бути на видноті вже в наступному відборі на європейський форум.

– Оскільки, окрім легіонерок, решта ваших підопічних захищає кольори українських елітних клубів, для яких сезон уже відновився, то на відсутність ігрової практики нарікати не можна…

– Маєте рацію. З урахуванням матчів чергового туру, які відбудуться 30 березня, в активі більшості дівчат буде вже по три-чотири календарні поєдинки. Встигли провести офіційні матчі й ті наші футболістки, що виступають за кордоном. До речі, вони діставатимуться до Данії самотужки.

На жаль, на відміну від наших суперниць, збірна України цього року ще не збиралася. Залишається сподіватися, що ми дуже продуктивно проведемо короткочасний збір на початку квітня, організований завдяки підтримці Данського футбольного союзу.

– Де ви будете дислокуватися в Данії?

– У містечку Кеге, в якому й проведемо свої перші поєдинки – зі шведками й данками. І лише в заключному турі з ісландками зіграємо в Брондбю.

– Інформацією про майбутніх опоненток володієте?

– Гріх нарікати. У нас є відеозаписи всіх цьогорічних контрольних матчів суперниць. Разом із моїми помічниками ми вже детально вивчили та проаналізували ці записи, і тепер важливо не помилитися зі стратегією й тактикою на квітневі протистояння.

– Нашій збірній доведеться з’ясовувати стосунки з футболістками одразу трьох північних країн, які намагаються діяти в так званому англійському стилі…

– Дійсно, майбутні візаві часто беруть на озброєння силову манеру, жорстко пресингують, залюбки користуються довгими верховими передачами. Ось чому дуже багато залежатиме від того, чи переважатимемо ми наших опоненток у швидкості.

– Більшість експертів у своїх прогнозах схиляється до того, що доля єдиної путівки до фінальної частини Євро від групи вирішиться в протистоянні господарок і шведок…

– Знаєте, я більше дотримуюся погляду, що до стартового свистка шанси в усіх учасників рівні. Тому й налаштовуватиму своїх підопічних, аби вони в кожному матчі демонстрували свої найкращі якості. А завдання-мінімум для збірної України – зберегти прописку в елітному дивізіоні.

Склад молодіжної жіночої збірної України WU-19

  • Воротарі: Маріна Дуднік («Колос» Ковалівка), Варвара Новікова («Ладомир» Володимир), Катерина Боклач («Гренобль», Франція).
  • Захисники та півзахисники: Тетяна Бондаренко («Динамо» Київ), Дарія Борисюк («Колос» Ковалівка), Леся Ольхова, Даяна Семків (обидві – «Кривбас» Кривий Ріг), Софія Луцан («Ворскла» Полтава), Діляра Бондарєва («ЕМС-Поділля» Вінниця), Єлизавета Молодюк («Шахтар» Донецьк), Божена Дуб, Мирослава Невар, Олена Єфімчук, Вероніка Борковська (усі – «Ладомир» Володимир), Марія Талеб («Сампдорія»/«Таваньякко», Італія), Олександра Янєва («Парма», Італія), Валерія Греса («Віппінген», Швейцарія).
  • Нападники: Вікторія Радіонова («Ворскла» Полтава), Ліліана Сербук («Колос» Ковалівка), Інна Глущенко («Реймс», Франція).
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.