Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 30 березня 2023, 19:24
3880
14

Марта КОСТЮК: «Ми не є незалежними гравцями, не можемо щось змінити»

Українська тенісистка виступила на прес-конференції

| Оновлено 30 березня 2023, 19:24
3880
14
Марта КОСТЮК: «Ми не є незалежними гравцями, не можемо щось змінити»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк виступила на прес-конференції, яку організували спортсмени, які виступають проти повернення росії та білорусі до міжнародного спорту:

«Ми не робили це публічно, але останній рік ми боролися за те, щоб виключити росіян і білорусів із нашого спорту. На жаль, ми не є незалежними гравцями. Ми по суті працюємо на організації WTA і АТР, і ми не маємо великих повноважень щось змінити. Кілька тижнів тому стало більше відомо про наші дії, ми побачили більше підтримки онлайн, побачили, що ситуація місцями трохи поліпшується.

Томас Бах згадав про мій матч як приклад того, що росіяни й українці можуть виступати разом (фінал проти Грачової на турнірі в Остіні). У нашому виді спорту є система рейтингу. Якщо я не братиму участі в турнірах, де грають росіяни і білоруси, я втрачу свій рейтинг, і практично моя кар'єра буде завершена. Ми спілкувалися з нашими керівними організаціями з цього приводу, що ми не будемо виступати на турнірах, де грають росіяни і білоруси, тому що така загальна рекомендація, яку колективно погодили українські спортивні федерації. На це їхня відповідь була така, що вони «заморозять» наш рейтинг, а як війна буде завершена, тоді ми зможемо повернутися назад на змагання. Дивно було почути такі речі. Весь рік ми відчуваємо цю надзвичайну дискримінацію з боку різних органів, ATP, WTA, ITF тощо.

Насамперед я думаю, що всі базові правила fair play відхилені, їх просто не дотримуються. Це те, що ми бачимо в спорті, конкретно в нашому виді. Великої підтримки ми не отримали, але ми намагаємося і далі боротися». Ми продовжуємо грати, щоб зберегти наші кар'єри на плаву і щоб далі боротися».

Також на цій прес-конференції свій коментар залишила і Леся Цуренко.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Який вигляд мав Ф'юрі перед боєм з Нганну і перед поєдинком з Усиком
Бокс | 09 травня 2024, 14:22 3
ФОТО. Який вигляд мав Ф'юрі перед боєм з Нганну і перед поєдинком з Усиком

Тайсон набагато краще підготувався до бою з українцем

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 11:10 5
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Doberman
Бойкот буде ефективний лише тоді, коли його підтримає більшість країн/спортсменів. Тоді організатори турнірів, щоб не втрачати грошей, пожертвують кацапо-білоруськими спортсменами, дискваліфікувавши їх.
А якщо не вдалося добитися дискваліфікації орків на рівні світових федерацій, то потрібно виходити і перемагати їх на корті.
Марті і всім іншим нашим спортсменам бажаю перемог!
anacreon
Знову "А ми в доміку, дайте грати з русньою, нам бабло заробляти".
Ні Марта, ти та всі інші наші спортсмени маєте вибір. Ви можете і повинні демонстративно зніматися перед матчами з руськими і білоруськими.  Кожен раз, колись жереб вас звів. Звело у 1-му раунді? Знялися. Звів у чверть фіналі? Знялися. Як це зробила Цуренко перед матчем з Сабаленко. І їй за це не було ні штрафів, на дискваліфікацій. Знялася і знялася.
Натомість ти тільки минулого тижня спокійно грала з руською і ганебно їй програла.
Так, тенісисти опинилися сам на сам з гнилою і агресивною WTА і ATP.  Їх неможливо було заставити вигнати русню. Але грати з ними  цілий рік - це ваш власний вибір.  І цим ви неймовірно зашкодили державі.
Nick.Grabowski
Бути українцем - для цього потрібна витримка, стійкість, сила.
Бути білорусом  в Білорусії - для цього потрібна сила розмовляти білоруською мовою.
Бути баском чи каталонцем в Іспанії - для цього потрібно бути сильним та стійким.
А бути частиною російського міра - це бути слабаком, бо це передбачає бути 2-м або 3-м сортом в російській імперії. Тому чеченці, аварці, осетини, тувинці, татари, башкири - які себе називають "русскіє" - це слабаки. 
AndiM
Ми продовжимо боротися за наші рейтинги і гроші.
Sashamar
А ви знаєте, що юридично рашисток від професійних змагань відсторонити не можна? Бо це заборона на професію по політичним мотивам, яка легко оскаржується в будь-якому європейському чи американському суді. 
Тепер з точки зору моралі. Візьмемо кейс Соболенко, як найбільш показовий. Дівчата, Леся, Марта, ви що не знали, що Соболенко тварюка, яка підписувала листи на підтримку Луки і обіймалася з диктатором, коли той тероризував власний народ (навіть закриємо очі на особисту зустріч на її прохання)? Якщо не знали, чим ви відрізняєтесь від тих, хто питає, невже в Україні досі війна (дивіться одне з Лесиних інтерв'ю). Якщо знали... вибачте, згадайте Мартіна Німьоллера ("Коли прийшли за комуністами..." і так далі.
Не туди треба апелювати. Чому та ж Соболенко досі не під санкціями і не позбавлена права жити в Маямі? Чому та ж Гасанова досі не під санкціями? Чим тенісистка Гасанова принципово відрізняється від співаків Газманова чи Кіркорова? Останнім закритий в'їзд до Європи та Америки, залишилися тільки Дубай з Катаром, от і Гасанова чи Соболенко повинні грати тільки в Дубаях та Досі. Можна потерпіти.
Выталкиватель парашутистов
Девочка, а тебе мысль в голову не приходила - получить высшее образование и пойти работать по специальности, чтобы не зависеть от разных там функционеров? Убогие вы там все в женском теннисе, скоро еще Светолина вылезет на телеэкраны с просьбой не прессовать ее подруг - кормить бойфрендов надо...