Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2023, 16:57
838
0

Святослав ТИМЧЕНКО: «Дубль у фіналі – подія на довгу пам'ять»

Нападник «Кременчука» уявляв собі інший розвиток ситуації у фіналі ЧУ

| Оновлено 11 квітня 2023, 16:57
838
0
Святослав ТИМЧЕНКО: «Дубль у фіналі – подія на довгу пам'ять»
ФХУ. Святослав Тимченко та Валентин Алексюк

«Кременчук» здолав «Сокіл» у четвертій грі фіналу плей-оф та продовжив серію до вирішальної, п'ятої гри (31 березня), за титул чемпіонів України. Про те, як складається битва за титул, сайту Sport.ua розповів автор дубля у ворота киян в останній зустрічі 21-річний нападник «Кременчука» Святослав Тимченко.

Святославе, насамперед, поділися, які емоції залишив четвертий матч фіналу проти «Сокола»?
– Найпозитивніші. Не скажу, що бурхливі, бо попереду залишився ще один останній матч, але ми трохи пораділи та відсвяткували дуже важливу виїзну перемогу, яка залишила нас «у грі» та зберегла нам шанси на титул.

Дубль у фінальній серії чемпіонату України зробив фінал №4 найпам'ятнішим поєдинком у кар'єрі з твоєю участю?
– Одним із таких. Я ще згадав би перемогу з херсонським «Дніпром» у півфіналі плей-оф-2019 над «Кременчуком» (серія 4-3), коли ми вийшли у фінал чемпіонату України в перший сезон після створення клубу. То був мій перший сезон у дорослому хокеї. Але зараз, мені здається, трапилася не менш яскрава та пам'ятна подія.

Чи багато персональних привітань почув на свою адресу?
– Одними з перших мене привітали та подякували за перемогу наші травмовані хлопці: Денис Матусевич та Михайло Геворкян, які вирушили з командою на виїзд до Києва. До речі, хлопці не просто приїхали підтримати партнерів та подивитися хокей, а намагалися зробити свій внесок в командний успіх, допомагаючи в роздягальні вирішити актуальні питання в ролі таких собі додаткових адміністраторів команди. Також у роздягальню заходив наш президент клубу Сергій Володимирович Мазур, який тепло привітав не так персонально мене, як усю команду.

Що стало визначальним фактором у розстановці сил в останній зустрічі?
– Бажання «Кременчука» все виправити та «вижити» у цій серії. Після двох періодів ми поступалися в рахунку та опинилися на межі кінця серії. Довелося поговорити у роздягальні між собою, а потім тренери повернули нас до звичних поєднань і це дало результат. Підняли швидкості, стали «накривати» киян у чужій зоні, встановили контроль над шайбою і це принесло нам дивіденди у вигляді переломних двох шайб.

У третьому періоді фіналу №4 Святослав Тимченко, окрім дубля, заробив і дві хвилини, які провів на лавці штрафників поряд із розкішним чемпіонським кубком України. Зізнайся, кидав погляд на кубок із гравіюванням імен на ньому?
– Під час вилучення вже й не згадаю, а перед грою проїжджав поряд із красенем-кубком. Вже з нетерпінням чекаємо на п'ятницю. Сподіваюся, 31 березня нашій команді вдасться зробити свято місту, а мені вперше виграти медалі найвищої проби.

Який момент у матчі став найбільш обговорюваним у роздягальні під час минулої гри?
– Обговорювали з хлопцями два голи у наші ворота, закинуті як під копірку. Обговорили у деталях подальші дії в обороні, щоб не давати простір для кидків, якщо ми хочемо виграти цей матч. Трохи емоцій та слушних реплік у ці хвилини додав наш досвідчений ветеран Денис Ісаєнко. Все спрацювало (посміхається).

До цієї весни у тебе в активі не було жодних голів у плей-оф у 23 матчах за «Дніпро» та «Маріуполь», а цьогорічного розіграшу ти вибухнув уже п'ятьма закинутими шайбами. Хто та як тебе надихнув на ігри другого етапу?
– Відчуваю шалену підтримку рідних та близьких, яка, безперечно, впливає на мою результативність. Мій тато, колишній нападник збірної України, знає, що і коли підказати, як підбадьорити, щоб я використав свої найкращі якості. Також окрилює моя дівчина Марина, яка надає мені постійну підтримку протягом цього плей-оф, за що їй величезне спасибі.

Святославе, у тебе зріст 195 см. Тренер тебе якось просить використовувати свої габарити під час атаки чи захисту воріт?
– Звичайно, просить за можливості закривати воротаря на п'ятачку, створювати трафік перед оглядом голкіпера. Також тренери просять користуватися своїми сильними сторонами в «кутах» майданчика і за рахунок гри корпусом намагатися утримувати шайбу в зоні атаки.

Наразі рахунок у серії 2-2. Тобі подобається такий перебіг серії?
– Зізнатися, перед початком плей-оф уявляв собі трохи інший хід серії, думав, поведемо 2-0 і потім у Києві закінчимо сезон на свою користь, але все склалося дуже драматично. Боротьба завершиться у п'ятій грі, яка продовжиться до переможного кінця без серії булітів. Дуже інтригуюче…

«Сокіл» дивує у цій серії?
– Команда вміє в потрібний момент додати, добре розподіляє свої сили на весь матч, але я не сказав би, що це є якимось великим сюрпризом для нас.

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.