Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 29 березня 2023, 18:22
1449
3

IBU не збирається повертати російських біатлоністів після рішення МОК

В IBU дотримуються чіткої позиції

| Оновлено 29 березня 2023, 18:22
1449
3
IBU не збирається повертати російських біатлоністів після рішення МОК

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) виступив з офіційною заявою з приводу того, що повернення російських і білоруських спортсменів у міжнародні змагання, незважаючи на вчорашнє рішення Виконкому МОК, не розглядається:

«IBU взяв до відома нові рекомендації МОК щодо нейтральної участі окремих спортсменів із російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях і уважно розгляне їх.

МОК також дав зрозуміти, що тепер міжнародні федерації повинні розглянути ці рекомендації в контексті свого виду спорту.

Що стосується біатлону, то конгрес IBU у вересні минулого року ухвалив дуже чітке рішення не допускати участі будь-яких російських або білоруських спортсменів або офіційних осіб у наших міжнародних змаганнях, включно з неспортивними заходами, організованими IBU, доти, доки не зміняться обставини.

Звичайно, у довгостроковій перспективі IBU відкритий для діалогу про те, як реінтегрувати російських і білоруських спортсменів у наші змагання, але, з огляду на поточну ситуацію в Україні, причини, що призвели до рішення конгресу, все ще залишаються чинними, і ще не настав час переглядати це рішення».

Олег Дідух Джерело: IBU
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
ось це позиція адекватної інстанції
GloryUkraine
Чітко та ясно. 
suforza1921
Сподіваємось, позиція IBU стане прикладом для міжнародних федерацій у інших видах. А якщо великі держави будуть солідарними з нами до кінця і спільно заявлять про бойкот ОІ у випадку повернення рашистів і бульбашів, то кон.ч.ений бах вс.р.еться.