Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 березня 2023, 01:49
6204
15

Леонід БУРЯК – про роботу Ротаня у трьох командах: «Це ненормально»

Фахівець розкритикував рішення УАФ

| Оновлено 30 березня 2023, 01:49
6204
15
Леонід БУРЯК – про роботу Ротаня у трьох командах: «Це ненормально»
dynamo.kiev.ua. Леонід Буряк

Заслужений тренер України Леонід Буряк поділився думкою щодо роботи Руслана Ротаня в «Олександрії», а також молодіжній та національній збірних України.

— Не можна не торкнутися і теми збірної. Як ви поставилися до того, що Руслан Ротань тепер тренує одночасно три команди, одна з яких — національна збірна України? Це нормально?
— Це, звичайно, ненормально. Навіть з урахуванням того, що Ротань дійсно дуже талановитий, я не знаю, чим керувалася УАФ, приймаючи рішення про те, щоб одна людина тренувала три команди одночасно. Такий підсумок — це просто результат стратегічного планування УАФ.

Я пам’ятаю, як запрошував Ротаня до «Динамо». Саме наполіг на тому, що він має бути в команді. Ротань був чудовим футболістом. І я бажаю йому тільки всього найкращого в нього тепер уже тренерській кар’єрі. Але чи вистачить у нього знань і досвіду, щоб очолювати одночасно три команди? Ймовірно, його призначення в національну збірну України — це, так би мовити, рішення воєнного часу.

І при цьому ми досі не знаємо, кого ми чекаємо на посту головного тренера збірної України. Ребров? Говорили-говорили, а тепер все частіше звучить, що він просто підпише влітку новий контракт з «Аль-Айном».

Через призму ситуації з національною командою можна говорити про весь український футбол. Що відбувається в молодіжній збірній, у юнацьких? У який футбол вони грають? Вони грають так, що ворота для них — просто зайвий атрибут. Нашим командам ворота не потрібні. Тому юнацька збірна і програє Люксембургу. Ну а матч національної команди з Англією — це, по суті, відлуння нашого чемпіонату.

А адже раніше наші молодіжні та юнацькі команди завжди були переможцями — з часів Союзу. Так, вже на дорослому рівні з’являлися проблеми, але на юнацькому рівні успіхи були постійно. А зараз все навпаки: ні у кого не можемо виграти.

Але щоб не завершувати розмову на мінорній ноті, я хотів би подякувати всім керівникам клубів, які незважаючи на абсолютно екстремальну ситуацію, продовжують робити все для того, щоб футбол у нашій країні продовжував існувати. Нині — це найголовніше. І це було найголовнішим рік тому: якщо би ми не почали чемпіонат, то просто повністю втратили би український футбол. Нікого би не залишилося в одній з вікових категорій. І треба цінувати то, що зараз ми говоримо про те, що після завершення війни нам доведеться відновлювати не тільки міста, а і футбол. Тому що якщо би ми не почали нинішній сезон, то зараз ми би говорили про тому, що наш футбол повністю втрачений і нам належить його не відновлювати, а створювати з абсолютного нуля.

І нам нічого поки не залишається, крім як вірити, чекати і, звичайно, терпіти. А не опускатися до того, щоб поливати брудом свої команди, свій футбол. Причому сидячи на дивані.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 11:50 6
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24
Футбол | 16 квітня 2024, 07:32 0
Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформив покер за «Челсі» у ворота «Евертона» і обійшов відразу 5 гравців

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleksandr Kelym
Призначення Ротаня тренером третьої(!) команди - це безумовно, хитрий бюрократичний хід Павелка: іще один холуй під боком!
Oleksandr Kelym
Павелку по барабану успіхи українського футболу - йому головне
розставити в УАФ своїх людей та продовжувати качати бабло з футболу !
Oleksandr Kelym
Призначення Ротаня тренером третьої(!) команди - це безумовно, хитрий бюрократичний хід Павелка: іще один холуй під боком!  Павелку по барабану успіхи українського футболу - йому головне розставити в УАФ своїх людей та продовжувати качати бабло з футболу !
ZlayaSobaka
Не нормально коли немє на заміну, Ротань лише погодився, а критикі в його бік вже стількі, що ху хто піде тренером в збірну
Alex Tymchenko
За какие заслуги все время дифирамбы о его талантах? Сборные проиграли, клуб не ахти как играет и набирает очки, а разговоров будто он по 4:О где то когда то какие то гранды регулярно обыгрывал.
Матч сбу наверное 1 из худших в истории против англ
Sher15
Ну смотрите у Ротаня 3 работы а буряк нигде не нужен .Он прямо взывает дайте хоть молодёжку .деньги нужны 
Vbolivalnyk-Peter
Якщо всі говорять, що головним тренером збірної буде Ребров (причому це дедалі більше звучить як доконаний факт), то чому було не запросити Сергія Станіславовича на матч збірної в Англії? Формально не як тренера (нехай би собі Ротань на папері числився тренером). Щоб приїхав зайшов в роздягалку і т.п. Останній матч Аль-Айна був 17.03 наступний 31.03. тому 25.03 він спокійно міг прилетіти до Лондона , а 27.03 повернутися. Але це зовсім інакший настрой команди одразу ж на гру. Чи, можливо, Буряк таки має рацію. говорячи, що з Ребровим не так усе однозначно?
McLay
А що у нашому футболі нормально?!😆😁🤡
Mykhailo Stepanov
таки да...но мнение Буряка не интересно....