Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 27 березня 2023, 19:24
2356
2

Боротьба за шанс, або Хто гратиме в плей-ін від Заходу

Поговоримо про команди, що мріють грати в постсезоні

| Оновлено 27 березня 2023, 19:24
2356
2
Боротьба за шанс, або Хто гратиме в плей-ін від Заходу
Getty Images/Global Images Ukraine

В Західній конференції НБА склалася доволі цікава ситуація: одразу шість колективів прагнуть зіграти в турнірі плей-ін. При тому, що «Голден Стейт» ще не гарантував собі місця під сонцем – 6-а сходинка, а «Портленд» Дем’єна Лілларда має теоретичні шанси пройти в поєдинки на виліт. Тобто, на вліт. Кому як подобається.

«Воїнів», все ж, пропоную винести за дужки і віддати їм шосту сходинку конференції. Адже їхній чемпіонський потенціал ніхто не відміняв. Та й зіграти в першому раунді з «Сакраменто» мріє чи не кожен колектив у лізі. А от далі - дуже заплутана і, тим самим, цікава історія. Сім колективів ще в грі. Розглянемо їхні шанси на продовження боротьби за титул вже після завершення регулярного чемпіонату.

13 місце – Портленд

«Блейзерс» мають найгірший показник перемог/поразок на даний момент – 32/42. Так, у команди є Дейм і Саймонс, матчі з прямими конкурентами – «Новим Орлеаном» та «Міннесотою». Нещодавня перемога над «Ютою», як-не-як. Але складність для підопічних Чонсі Біллапса полягає у тому, що команді не можна програвати. До слова, взагалі. Тому що до 10-ї сходинки зараз - 5 перемог. Але матчів лишилося 8.

Найтриваліша переможна серія «Портленда» цього сезону тривала п’ять матчів (на початку сезону). Останні 14 поєдинків команда завершила з показником 3/11. Причому останні дві гри через пошкодження пропустили не тільки Ліллард та Саймонс, але навіть Грант із Нуркічем. Чи здатні «Блейзерс» переломити нещодавню невдалу серію матчів з урахуванням травм? Чи готові вони до плей-ін із поточним складом? Здебільшого, відповіді сумнівні, але характер вибудовується саме в подібних ситуаціях.

12 місце – Юта

Хлопці Денні Ейнджа відверто розчарували свого управлінця. Екс-голова «Бостона» мріяв боротися за... Вембаньяму. Але отримав усього лише боротьбу за плей-оф. Як би не намагався менеджер розібрати ростер на... активи для обмінів і поступову перебудову команди, новий головний тренер «Джаз», 35-річний Вілл Харді, не дає йому це зробити. А допомагають тренеру Маркканен і Кларксон, збираючи на двох майже 47 балів.

У «Юти» лишається 8 матчів до завершення регулярного сезону, в яких будуть зустрічі з «Фініксом», «Денвером» і двічі – з «Лейкерс», до яких вже доєднався Леброн. Календар не з найлегших. Але «Джаз» за останні 11 матчів вже встигли поступитися своїм головним конкурентам: «Оклахомі» (двічі), «Далласу» та «Портленду». Та що там конкурентам, команда навіть «Сан-Антоніо» програла нещодавно. Чи зможуть вони довести свою здатність до гри з опонентами рівнем вище: з «Фініксом» та «Денвером», які на них ще чекають?

11 місце – Даллас

Після переходу Ірвінга до «Мевс» у команди почалися проблеми. Підопічні Джейсона Кідда випали з зони плей-оф, а після недавніх поразок - і з зони плей-ін. Це є повним провалом для Марка К’юбана і для організації, де виступає Лука Дончич.

Минулорічний фіналіст Західної конференції має всі ресурси для подолання перманентної кризи: талант виконавців, непогано підібраний склад, легкий календар (турне по Східній конференції) і зарядженість самого Луки. Цього має вистачити на підсумкову сходинку, яка дозволить продовжити боротьбу за титул.

Можна сказати, що команда, яка двічі програє «Шарлотт» на фініші регул ярки, не заслуговує на зону плей-ін. Але по-перше, в «Хорнетс» грає Михайлюк (і непогано грає), а по-друге, команда була надломлена після близького матчу і програшу «Голден Стейт». Чи зможуть зібратися Дончич і компанія у відповідальний момент сезону? Організація в Техасі славиться своїм характером. А отже, чекаємо на команду Кідда в плей-ін.

10 місце – Лос-Анджелес Лейкерс

Праця Роба Пелінки в дедлайн обмінів має свою ефективність. Каліфорнійці мріють просто не потрапити на «Даллас» у боротьбі за останню путівку на шляху до плей-оф. Але їм це поки не вдається.

Багато буде залежати від часу повернення ЛеБрона Джеймса. І від недопущення подібних поразок, як в матчі з «Г’юстоном» (ще одна їхня зустріч попереду). Також, очний матч з «Міннесотою» за, можливо, сьому сходинку багато вирішить.

9 місце – Оклахома

Чи не найцікавіша команда ліги, яка за останні 13 матчів програла лише 4. При цьому, не маючи в своєму ростері зірок калібру Девіса або Дончича. Найприкріша поразка сталася нещодавно – від прямих конкурентів за місце під сонцем – «Лейкерс» (без ЛеБрона). Але канадський дует Гілджес-Александер/Дорт не знітиться і продовжуватиме свою казкову історію сезону 22/23.

Звідки така впевненість? Нещодавні перемоги над «Фініксом», «Кліпперс» і «ГСВ». Щодо календаря, відзначимо ті ж «Фінікс» та «Голден Стейт» попереду. «Мемфіс» в останньому турі регулярки до уваги не беремо, адже вони вже будуть сконцентровані на підготовці до плей-оф і, певно, дадуть відпочити своїм лідерам. А всі інші опоненти - цілком по силам таким «Тандер» – 5-му колективу за набраними очками і з лідером, який записує на свій рахунок більше 31 очка по сезону.

Чи здатні підопічні Марка Деньо на щось більше 9-ї сходинки Заходу? Певно, так. Але «Даллас», «Міннесота» та «Лейкерс», все ж, виглядають трохи сильнішими. На папері.

8 місце – Нью-Орлеан

Зайон відіграв усього лише 29 матчів у сезоні. За цей час команда встигла видати серію з семи перемог поспіль. Без Вільямсона «Пеліканс» мали серію поразок, довжиною в 10 матчів. Зараз форварда немає, а команда Віллі Гріна зустрінеться з «ГСВ», «Денвером», «Мемфісом» і Кліпперс.

Так, Інгрем грає на високому рівні, не раз набираючи 30+ очок за відсутності свого лідера. Розкрився Трей Мерфі (важкий форвард), звично високий рівень показує Макколлум (21 очко по сезону), а захисний рейтинг команди в НБА - сьомий. «Новий Орлеан» здатен затиснути опонентів на своїй половині майданчику. Але що спроможна зробити команда проти Каррі, Кавая, Йокіча? Чи не забагато питань до колективу, який програє «Г’юстону» і «Лейкерс» без ЛеБрона, коли попереду матчі з головними претендентами на титул?

7 місце – Міннесота

Чому «Вулвз» мають бути сьомими? Травма ЛеБрона, Кайрі Ірвінг і недосвідченість «Оклахоми» грають зараз на руку підопічним Кріса Фінча. А ще у них непоганий захист і не найскладніший календар попереду. Де можна виділити хіба що «Фінікс». До того ж, «Міннесота» випереджає більшість конкурентів на одну перемогу і одну поразку. В умовах обмеженого часу це може стати вирішальним фактором.

В плей-оф буде геть інша історія і не відомо, чи «Вовки» туди потраплять. Але в регулярному чемпіонаті вони достатньо хороші (за рахунок слабкості опонентів) для того, щоби зберегти 7-8 місце, і достатньо погані, щоби потрапити до плей-оф напряму, через брак таланту, відсутність Едвардса і свої дві башти Гобер/Таунс.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FCDK_87
Непоганий допис, але місцями неактуальний. Леброн та Едвардс вже грали сьогодні
mayakovskiy1
 Но во-первых в Хорнетс играет Михайлюк))) Ну вот к чему было это писать? Свят к сожалению слабый даже как для ролевого игрока. Человек в НЮ даже мусорного времени не получал.