Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
7916
8

На заміну Бензема: потенційні форварди для Реала

Підбираємо нового нападника для «королівського клубу»

На заміну Бензема: потенційні форварди для Реала
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

З кожним сезоном тема з пошуком нового форварда стає дедалі актуальнішою для мадридського «Реалу». Карім Бензема, як і раніше, підходить для виступів на високому рівні, але йому вже 35 років. Останнім часом француз все частіше травмується і змушений пропускати матчі з метою обережності. Бензема, швидше за все, залишиться з «вершковими» наступного сезону, але це не скасовує той факт, що «бланкос» потрібен новий нападник. Для чинних чемпіонів Іспанії є відповідні кандидати.

Кіліан Мбаппе («ПСЖ»)

Мбаппе вже міг перейти в «Реал» минулого літа, але вирішив залишитися в «ПСЖ». Рішення Кіліана широко обговорювалося, оскільки перехід у «королівський клуб» був практично вирішеним питанням. Але француз підписав новий контракт з парижанами до червня 2025 року. Втім, це ще нічого не означає. Французькі ЗМІ пишуть, що 24-річний нападник може змінити клубну прописку вже за кілька місяців. Представники «ПСЖ» знову вестимуть переговори з гравцем.

Історія Мбаппе з «Реалом» завершилася не найкращим чином. Але, можливо, остаточно вона не завершувалася. За чутками, президент «королівського клубу» Флорентіно Перес готовий пробачити молодому форварду торішнє рішення й прийняти його на «Бернабеу». Це, як і раніше, виграшний варіант для обох сторін. «Вершкові» отримають якісного нападника на довгострокову перспективу, а Кіліан – можливість виграти Лігу чемпіонів, може, й неодноразово.

Гаррі Кейн («Тоттенхем»)

Кейна чутки регулярно пов'язують із «Реалом», особливо на тлі того, що його контракт із «Тоттенхемом» розрахований лише на півтора роки. Вже кілька років найкращий бомбардир «шпор» то покидає лондонський клуб, то залишається. Але шанси побачити англійця на трансферному ринку наступного літа будуть високими. Кейна вже нічого не тримає у «Тоттенхемі». Контракт спливає, Конте звільнили, перспектив для великих перемог, як і раніше, немає.

Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн

Дивно, але капітан збірної Англії досі не виграв жодного трофею, а йому вже 29 років. «Реал» став би слушним варіантом для зміни сумної тенденції. Кейн уже 9 років забиває не менше 15-ти м'ячів за сезон. Якщо він робить це в АПЛ, то зможе і в Ла Лізі. До того ж керівництво «шпор» вважає за краще продати свого вихованця в клуб за межами Англії, так що «вершкові» ще матимуть перевагу в боротьбі за гравця. Але «бланкос» все одно мають бути готові витратити близько 100 млн євро.

Джонатан Девід («Лілль»)

Варіант із Девідом – не такий дорогий, але, ймовірно, більш ризикований. Канадець добре проявляє себе у Лізі 1. З кожним сезоном його результативність збільшується (13, 15 та 19 голів). Але чи буде він готовий одразу заграти на суттєво іншому рівні – велике питання. Джонатан всього на рік молодший за Мбаппе, і багато забиває в тому ж чемпіонаті, тільки в скромнішому клубі, але й досвіду виступів у важливих матчах у нього поменше. Все-таки Кіліан регулярно грає в Лізі чемпіонів, та й зі збірною досягає значних успіхів.

З іншого боку, Девід однозначно заслуговує на можливість переходу на новий рівень. Це розуміють і в клубі. Головний тренер «Лілля» Паулу Фонсека раніше визнавав, що «догам» навряд чи вдасться зберегти форварда на наступний сезон. Практично те саме сказав і агент футболіста. Сам гравець заявляв про бажання грати в АПЛ, але навряд чи він відмовиться, якщо отримає пропозицію від «Реала». У «вершкових» є якісні молоді вінгери. Близький їм за віком центрфорвард був чудовим підписанням для «бланкос».

Віктор Осімхен («Наполі»)

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Осімхен

Осімхен проводить найкращий сезон у кар'єрі. Раніше він ніколи не забивав 20 м'ячів в одній кампанії, а зараз на його рахунку вже 21 гол у Серії А. Віктор є одним із ключових гравців «Наполі», який мчить до скудетто, тому привертає до себе увагу інших клубів. У якості претендентів на 24-річного нападника ЗМІ називають саме тих, хто має проблеми з центрфорвардами: «Челсі», «Манчестер Юнайтед» і «Реал». Є ще «ПСЖ», але це малоймовірний варіант з огляду на те, які імена грають у парижан в атаці.

На тлі інших претендентів «Реал» є фаворитом, оскільки «вершкові» вже мають практично готову команду для завоювання трофеїв. Але багато залежатиме від того, наскільки сильно «бланкос» хочуть отримати Осімхена. Усі знають, що вести переговори з президентом «Наполі» Ауреліо Де Лаурентісом досить важко. Згідно з останніми новинами, неаполітанці оцінюють нігерійця у 150 млн євро. Це може стати проблемою для «королівського клубу», який останнім часом багато не витрачає на трансферному ринку.

Альваро Родрігес («Кастілья»)

Може статися і так, що «Реал» отримає нового форварда безкоштовно. Але для цього доведеться попрацювати і запастись терпінням. У молодіжній команді «вершкових» виступає перспективний Альваро Родрігес. У поточному сезоні 18-річний нападник зіграв уже 4 матчі в Ла Лізі, відзначившись результативними діями у двох із них. Спочатку молодий уругваєць віддав результативну передачу в поєдинку проти «Осасуни», провівши на полі лише 2 хвилини. Потім він зрівняв рахунок у дербі проти «Атлетіко», провівши на полі 13 хвилин.

Подейкують, що Родрігес справді може стати заміною Бензема у довгостроковій перспективі. Недаремно на хлопця звернув увагу наставник «бланкос» Карло Анчелотті. Фахівець заявив, що наступного сезону частіше залучатиме молодого форварда до матчів за основну команду. Це хороші новини для «королівського клубу», якому, до речі, потрібні гроші не лише на нового нападника. Може хоча б одну з позицій «вершкові» зможуть закрити за рахунок свого вихованця. Чемпіони Іспанії нечасто заглядають до академії, але, можливо, Родрігес змінить цю тенденцію.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Алавес – Жирона – 2:2. Як Довбик та Циганков віддали асисти. Відео голів
Футбол | 11 травня 2024, 00:50 0
Алавес – Жирона – 2:2. Як Довбик та Циганков віддали асисти. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 35-го туру Ла Ліги 2023/24

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Джоанатн Девід був партнером Яремчука у Генті. Разом бігали і забивали багато голів. Потім його продали за 30 мільйонів у Францію. І де зараз Девід, а де Яремчук. Один забиває купу голів і чутки про Реал, а Яремчук навіть у Брюгге не може. Сумно. 
luceorius
 А Голанда вже Реал не хоче, чи Голанд не хоче в Реал? Із запропонованих, безсумнівно
Мбаппе, але одночасно із Бенземою треба поміняти і Флорентіно Переса.
anacreon
Футбольному суспільству треба забути про того Кейна. Ну не хоче чувак нічого вигравати, його влаштовує бути перший хлопцем на селі в своєму клубу-середнячку.
Тим більше скоріше за все, що він гравець однієї команди. І коли перейде в іншу, то просто провалиться. Тим більше якщо це буде інший чемпіонат. Як Шева, Кака. Згадайте Майкла ОуенаУ отої парочки з Наполі треба дивитися, чи вони потягнуть на такому ж рівні наступний сезон. Бо якщо вони раніше не блищали, а тут раптом полетіли, то може це тому, що вся команда літає. І в іншій команді та чемпіонаті   в них нічого не вийде.
bzzzzzz
Бенезема никто не заменит, он уникум. Надо контракт с ним продолжать, а не искать замену.
Slava_Dyatlov
Мудрик